MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θεατρικά αναλόγια στο Αγγέλων Βήμα

Με τα χάρτινα λουλούδια του διεθνούς φήμης Χιλιανού συγγραφέα EGON WOLFF (ΕΓΚΟΝ ΒΟΛΦ) ξεκινούν στο φουαγιέ του ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012, οι προγραμματισμένες “Πέμπτες απόγευμα με θεατρικά αναλόγια” σε ρυθμό παράστασης με καφεδάκι, παρεούλα και γενική είσοδο 5 ευρώ.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Αυτά τα αναλόγια είναι τμήμα της θεματικής ενότητας με τίτλο: “Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ” που παρουσιάζεται φέτος στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ και περιλαμβάνει στο σύνολό της επτά θεατρικές παραγωγές και πέντε θεατρικά αναλόγια σε ρυθμό παράστασης. Ένα από αυτά τα πέντε, είναι αφιερωμένο στα ΧΑΡΤΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.

ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ είναι ένα αβυσσαλέο έργο με πολλά επίπεδα ανάγνωσης και άπειρους συμβολισμούς. Επιλέχθηκε και εντάχθηκε σε αυτή τη θεματική ενότητα για να ανιχνευθεί, μέσα από την ανάλυσή του, το θέμα της εξουσίας σε τρία επίπεδα:

στο πρώτο επίπεδο, που είναι ο μικρόκοσμος του ζευγαριού, με τον αέναο αγώνα επικράτησης και εξουσίασης του ενός φύλου από το άλλο, στο δεύτερο επίπεδο, που είναι το κοινωνικοπολιτικό πεδίο, με την εισβολή του περιθωρίου στον “ασφαλή” κόσμο των ανυποψίαστων και απροετοίμαστων αστών, μια “απειλή” που χαρακτηρίζει ολοένα και περισσότερο την εποχή και την καθημερινότητά μας και στο τρίτο επίπεδο, που είναι το μεταφυσικό πεδίο, αφού η Εύα, η ηρωίδα του έργου (που δεν ονομάζεται “Εύα” τυχαία από τον συγγραφέα), προσεγγίζεται, ναρκώνεται, αποδομείται, εκμηδενίζεται και οδηγείται άβουλη στην απώλεια από ένα πλάσμα (που δεν ονομάζεται τυχαία “Μπαρρακούντα” από τον συγγραφέα) το οποίο μπαίνει στη ζωή της  και την διαχειρίζεται ύπουλα όπως ένα φίδι, μέχρι που την τυλίγει και την πνίγει.

Το θεατρικό αναλόγιο σε ρυθμό παράστασης για ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ θα ερμηνευθεί από διαλεχτούς και ταιριαστούς ερμηνευτές,
την Κωνσταντίνα Τάκαλου στο ρόλο της Εύας και το Μάνο Καρατζογιάννη στο ρόλο του Μπαρρακούντα σε μετάφραση: Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και με το Στέφανο Χατζηγεωργίου και την Αλεξάνδρα Σαλταούρα της εξαιρετικής και δημιουργικότατης Σχολής Χορού QUICK STEP στην επιλογή μουσικής και στο “επί σκηνής”  tango!!! ειδικά για τις ανάγκες αυτού του αναλογίου, σε χορογραφία Στέφανου Χατζηγεωργίου.

Έχουν προσκληθεί, για να ανιχνεύσουν όλη αυτή την άβυσσο και να την κουβεντιάσουν μαζί μας χωρίς taboo, οι: Βασίλης Κατσικονούρης,  Νίκος Θρασυβούλου, Χαρά Μπακονικόλα.

Παράλληλα, σπουδαστές του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΒΑΚΑΛΟ με τη συμβολή του Δασκάλου τους, κυρίου Ανδρέα Σαραντόπουλου, θα παρακολουθήσουν αυτά τα αναλόγια, θα σχεδιάσουν και θα δείξουν τις προτάσεις τους για τα σκηνικά και τα κοστούμια που θα πρότειναν για μια παράσταση πάνω στα ΧΑΡΤΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. Από αυτές τις προτάσεις, το κοινό θα επιλέξει μία για τα σκηνικά και μία για τα κοστούμια. Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα πάρουν από το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ μια τιμητική διάκριση.

Διεύθυνση
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Τηλέφωνο
210 5242211

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b