MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Χοντροί άντρες με φούστες της Νίκι Σίλβερ στο 104

Το έργο της Νίκι Σίλβερ “Χοντροί άντρες με φούστες” ανεβαίνει στο θέατρο 104 από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Η οικογενειακή ευτυχία και η οικογενειακή τραγωδία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η οικογένεια Χόγκαν έκανε πολλά λάθη. Θέλει να τα διορθώσει, αλλά… Ένα αεροπορικό δυστύχημα, ένα ταξίδι στην Ιταλία, ένα νησί, είκοσι περίπου χρόνια δράσης, η Νέα Υόρκη κι ένα ψυχιατρείο ανατρέπουν τα θέλω τους και οδηγούν τα μέλη της σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Κανιβαλισμός, αιμομιξία, εφηβεία, έρωτες, αθωότητα και σκληρότητα συνθέτουν το παζλ της παράστασης του έργου «Χοντροί άντρες με φούστες» του Νίκι Σίλβερ, του τρομερού παιδιού του σύγχρονου Αμερικάνικου θεάτρου.

Η παράσταση παίχτηκε προ τριετίας με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Χώρα και τώρα έρχεται στο 104 ανανεωμένη και με τους ίδιους συντελεστές.

Συντελεστές
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρχαδάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μυρτώ Αναστασοπούλου
Μουσική Επιμέλεια: Κωσταντίνος Χατζηδημητρίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Μποζίκας
 
Διεύθυνση
Eυμολπιδών 41, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός) 

Τηλέφωνο Κρατήσεων
210 3455020

Αποσπάσματα από κριτικές για την παράσταση

 «Φροϊδικό τρενάκι του τρόμου…»
(…) Ο νέος σκηνοθέτης Χρήστος Καρχαδάκης βλέπει το έργο μέσα από το σχίσμα της πλαστής εικόνας του αμερικανικού ονείρου και της ωμής νατουραλιστικής αφύπνισης του ενστίκτου. Και η παράστασή του, κερδίζει σε ευαισθησία. Αποτελεί προσωπική του επιτυχία ότι η εξομολόγηση του γιου στο τέλος μπορεί να εγείρει συγκίνηση. Λιτά μέσα και πολλή δουλειά στο εσωτερικό του έργου.

Κριτική θεάτρου στην εβδομαδιαία στήλη του Γρηγόρη Ιωαννίδη, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, Σάββατο 14  Φεβρουαρίου 2009

Θέατρο – Best of
Τον Δημήτρη Μακαλιά σε δύο διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής του Μπίσοπ Χόγκαν. Από σχολιαρόπαιδο με προβλήματα λόγου σε κτηνώδη ενήλικα χωρίς λογική.

Εφημερίδα Faq, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009 (συντάκτης: Δημήτρης Φοινίτσης)

 «Ζωντανά ένστικτα»
(…) Τέλος, βασικός λόγος επιτυχίας είναι και η κατάλληλη επιλογή ηθοποιών στη διανομή των ρόλων του έργου. Η Μαρία Γεωργιάδου ως Φίλις, ο Δημήτρης Μακαλιάς ως Μπίσοπ, ο Άγης Εμμανουήλ ως Χάουαρντ Χόγκαν και Δόκτωρ Νέστωρ και η Αγγελική Μιχαλοπούλου ως Παμ και Πόπο Μάρτιν.
 
Κριτική θεάτρου στην εβδομαδιαία στήλη του Θανάση Κότση, στην εφημερίδα Ελευθερία – Λάρισας, Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

(…) Ο Χρήστος Καρχαδάκης επέτεινε το κωμικό στοιχείο τονίζοντας συνάμα το τρομακτικό της γραφής τόσο όσο επιζητούσε η φύση του κειμένου. Εδραίωσε έναν εκπληκτικά ταχύ ρυθμό αποσπώντας τον απόλυτο συγχρονισμό και των τεσσάρων ηθοποιών. Το ασκημένο κουαρτέτο των ηθοποιών -Μαρία Γεωργιάδου, Άγης Εμμανουήλ, Δημήτρης Μακαλιάς, Αγγελική Μιχαλοπούλου- μεταδίδει στο ακέραιο τα βίαια ένστικτα και το σκοτάδι του κειμένου.

Κριτική θεάτρου στην εβδομαδιαία στήλη του Δημήτρη Φοινίτση, στην εφημερίδα Faq , Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

 Δεμένοι στην ίδια θηλιά, αλληλοσπαράσσονται
(…) Μια «καθαρή» παράσταση.
Αν και πρόκειται μόλις για την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Χρήστου Καρχαδάκη (ο οποίος έκανε και τη μετάφραση), η παράσταση διαθέτει τη συνέπεια μιας αταλάντευτης σκηνοθετικής γραμμής, που ανάγει σε πρώτο επίπεδο την ερμηνεία των ρόλων. (…) Ο Δ. Μακαλιάς ξεπερνά κάθε προσδοκία φτιάχνοντας έναν θηριώδη Μπίσοπ. Παράφορος, ακατάλυτος και γεμάτος οργή, συγκροτεί την πιο αποκαλυπτική ερμηνεία της παράστασης. (…)   

Κριτική θεάτρου στην εβδομαδιαία στήλη της Ιωάννας Νταβαρίνου, στην εφημερίδα Αυγή, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Μαύρη κωμωδία που συναρπάζει!
Από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν είναι αυτή που ακούει στον τίτλο «Χοντροί άντρες με φούστες», που πήρε θερμότατες κριτικές από κοινό και ειδήμονες. (…) Ο ικανότατος Χρήστος Καρχαδάκης, φτιάχνει μια εύρυθμη παράσταση που κρατά κομμένη την ανάσα του θεατή, «κεντρίζει» το ενδιαφέρον του και του προσφέρει θεατρική μέθεξη. (…) Η μεγάλη έκπληξη της παράστασης είναι ο Δημήτρης Μακαλιάς, που συνταράσσει και συναρπάζει στο ρόλο του Μπίσοπ Χόγκαν, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Κριτική θεάτρου στην εβδομαδιαία στήλη του Βασίλη Μπουζιώτη, στο περιοδικό TV Ζάπινγκ, Σάββατο 2 Μαΐου 2009

 (…) Η παράσταση σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Χρήστου Καρχαδάκη, καταφέρνει να αναδείξει όλα τα ιδιαίτερα σημεία του έργου. (..) Φορείς της επιτυχημένης ανάλυσης και σύνθεσης, οι ηθοποιοί. Συγκλονιστική η ερμηνεία της Μαρίας Γεωργιάδου στο ρόλο της μητέρας, αλλά και του Δημήτρη Μακαλιά στο ρόλο του γιου. (…) Η παράσταση αυτή αποτελεί μια από τις πιο ευτυχείς συνυπάρξεις ενδιαφέροντος κειμένου και επιτυχούς απόδοσής του της φετινής θεατρικής σεζόν.    

Βραδυνή, Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Νίκι Σίλβερ
Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρχαδάκης


Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου: Φίλις Χόγκαν Δημήτρης Μακαλιάς: Μπίσοπ Χόγκαν Άγης Εμμανουήλ Χάουαρντ: Χόγκαν/Δρ. Νέστωρ Αγγελική Μιχαλοπούλου: Παμ/Πόπο Μάρτιν

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b