MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Ομόνοια χαίρεται: Ανοιχτή γιορτή “παλιάς Αθήνας” από το Αγγέλων Βήμα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, το Αγγέλων Βήμα στη Σατωβριάνδου 36 γιορτάζει και σας προσκαλεί σε μια ανοιχτή γιορτή με τίτλο “Η Ομόνοια χαίρεται – Η Σατωβριάνδου γιορτάζει”, εμπνευσμένη από την παλιά Αθήνα, εκεί όπου συναντιούνταν αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες του παρελθόντος.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Το Αγγέλων Βήμα σάς προσκαλεί σε μία ανοιχτή γιορτή στην οδό Σαρωβριάνδου.

Στην ανοιχτή γιορτή θα μάθετε για την καλλιτεχνική ιστορία της οδού Σατωβριάνδου, που μετρά πάνω από έναν αιώνα τώρα.

Θα ξαναβρείτε:

“Το μπαράκι του Μάριου”, απ’ όπου πέρασαν οι ρεμπέτες Βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Καλδάρας, Νίνου, Σεβάς Χανούμ, Μπιθικώτσης και Καίτη Γκρέυ. Γιατί αν δεν περάσετε από του Μάριου, δεν είστε ρεμπέτες.

“Το καφενείο των μουσικών”, που υπάρχει και αντέχει και σήμερα, στη Σατωβριάνδου 29. Από εκεί ξεκίνησε ο Στράτος Διονυσίου, εκεί η Καίτη Γκρέυ ανακάλυψε παληκαράκι ακόμα τον Χρήστο Νικολόπουλο. Εκεί σύχναζε η Ρόζα Εσκενάζυ. Εκεί συχνάζουν και παίζουν ακόμα και τώρα τόσοι και τόσοι δεξιοτέχνες κάθε μέρα!

“Το Στέμμα”, το στέκι των καλλιτεχνών. Εκεί σύχναζαν για να βρουν δουλειά. Εκεί ο Αλέκος Σακελλάριος ανακάλυψε τη Γεωργία Βασιλειάδου. Εκεί τόσοι και τόσοι ηθοποιοί περίμεναν κάθε μέρα την ευκαιρία, τον σκηνοθέτη και τον ρόλο. Εκεί οργανώνονταν τα μπουλούκια που έφεραν το θέατρο μέχρι και το τελευταίο χωριό της πατρίδας μας.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 20:00, θα συγκεντρωθούν όλοι οι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και συντελεστές της περιόδου που τώρα αρχίζει στο Αγγέλων Βήμα, θα ακούσουν μαζί σας μνήμες αστείες και νοσταλγικές για την οδό Σατωβριάνδου των τελευταίων εκατό χρόνων και θα τραγουδήσετε όλοι μαζί. Θα πουν τραγούδια που έγιναν αθάνατα από τη φωνή του Στράτου Διονυσίου, και θα τα ξαναθυμίσουν τα παιδιά του τιμώντας το ξεκίνημα του πατέρα τους από την οδό Σατωβριάνδου.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00, θα γίνει εορτασμός στη γειτονιά με ένα υπαίθριο παραδοσιακό γλέντι όπως παλιά, με ζωντανή μουσική και χορό έξω από το Αγγέλων Βήμα.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Athens Photo World 2026: Μεγάλο open party για τα εγκαίνια των θερινών εκθέσεων στη Στοά Αρσακείου
Εκδηλώσεις
Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο και ιδιαίτερες δράσεις
Εκδηλώσεις
Παναγούλεια 2026 στον Άγιο Δημήτριο: Συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου και εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη
Εκδηλώσεις
«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, «Ήμερη - Η Ανατομία μιας Πτώσης» στο Θέατρο Πορεία – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Το Gyzi Street Party δίνει ξανά ραντεβού με δωρεάν είσοδο στην Πλατεία Γκύζη
Cine News
Το Καταφύγιο στην Ομόνοια: Το ντοκιμαντέρ της Φένιας Παπαδόδημα στον Κινηματογράφο Δαναό
Εκδηλώσεις
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα ανοίξει δωρεάν για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2026
Εκδηλώσεις
Η «Απόσταση» του Τιάγκο Ροντρίγκες στη Στέγη, τα Καλογεράκια στον Σταυρό του Νότου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Athens Music Week 2026: Η μεγάλη συνάντηση της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει με 100+ δράσεις
Εκδηλώσεις
Summer mode ON στο ΚΠΙΣΝ – Συναυλίες, φεστιβάλ, προβολές, sleepovers και άλλα
Εκδηλώσεις
Ραντεβού ξανά στον Κήπο του Μεγάρου – Μουσική, προβολές, θέαμα για μικρούς και μεγάλους
Εκδηλώσεις
«Σταθμός Ω» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό, τραγούδια για το νερό στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα