MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Ομόνοια χαίρεται: Ανοιχτή γιορτή “παλιάς Αθήνας” από το Αγγέλων Βήμα

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, το Αγγέλων Βήμα στη Σατωβριάνδου 36 γιορτάζει και σας προσκαλεί σε μια ανοιχτή γιορτή με τίτλο “Η Ομόνοια χαίρεται – Η Σατωβριάνδου γιορτάζει”, εμπνευσμένη από την παλιά Αθήνα, εκεί όπου συναντιούνταν αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες του παρελθόντος.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Το Αγγέλων Βήμα σάς προσκαλεί σε μία ανοιχτή γιορτή στην οδό Σαρωβριάνδου.

Στην ανοιχτή γιορτή θα μάθετε για την καλλιτεχνική ιστορία της οδού Σατωβριάνδου, που μετρά πάνω από έναν αιώνα τώρα.

Θα ξαναβρείτε:

“Το μπαράκι του Μάριου”, απ’ όπου πέρασαν οι ρεμπέτες Βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Καλδάρας, Νίνου, Σεβάς Χανούμ, Μπιθικώτσης και Καίτη Γκρέυ. Γιατί αν δεν περάσετε από του Μάριου, δεν είστε ρεμπέτες.

“Το καφενείο των μουσικών”, που υπάρχει και αντέχει και σήμερα, στη Σατωβριάνδου 29. Από εκεί ξεκίνησε ο Στράτος Διονυσίου, εκεί η Καίτη Γκρέυ ανακάλυψε παληκαράκι ακόμα τον Χρήστο Νικολόπουλο. Εκεί σύχναζε η Ρόζα Εσκενάζυ. Εκεί συχνάζουν και παίζουν ακόμα και τώρα τόσοι και τόσοι δεξιοτέχνες κάθε μέρα!

“Το Στέμμα”, το στέκι των καλλιτεχνών. Εκεί σύχναζαν για να βρουν δουλειά. Εκεί ο Αλέκος Σακελλάριος ανακάλυψε τη Γεωργία Βασιλειάδου. Εκεί τόσοι και τόσοι ηθοποιοί περίμεναν κάθε μέρα την ευκαιρία, τον σκηνοθέτη και τον ρόλο. Εκεί οργανώνονταν τα μπουλούκια που έφεραν το θέατρο μέχρι και το τελευταίο χωριό της πατρίδας μας.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 20:00, θα συγκεντρωθούν όλοι οι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και συντελεστές της περιόδου που τώρα αρχίζει στο Αγγέλων Βήμα, θα ακούσουν μαζί σας μνήμες αστείες και νοσταλγικές για την οδό Σατωβριάνδου των τελευταίων εκατό χρόνων και θα τραγουδήσετε όλοι μαζί. Θα πουν τραγούδια που έγιναν αθάνατα από τη φωνή του Στράτου Διονυσίου, και θα τα ξαναθυμίσουν τα παιδιά του τιμώντας το ξεκίνημα του πατέρα τους από την οδό Σατωβριάνδου.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00, θα γίνει εορτασμός στη γειτονιά με ένα υπαίθριο παραδοσιακό γλέντι όπως παλιά, με ζωντανή μουσική και χορό έξω από το Αγγέλων Βήμα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b