MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι θα δούμε το χειμώνα στο Θέατρο Τέχνης

Επτά νέες παραγωγές και τρεις επαναλήψεις στην έναρξη της σεζόν περιλαμβάνει ο φετινός προγραμματισμός για τις δύο σκηνές του Θεάτρου Τέχνης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του προγράμματος, το ρεπερτόριο βασίστηκε σε 2 άξονες: σύγχρονα έργα κοινωνικού προβληματισμού και εμβληματικά έργα κλασσικών συγγραφέων.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Επαναλαμβάνονται οι παραστάσεις:

  • «ΤΕΡΕΖΑ ΡΑΚΕΝ» του Εμίλ Ζολά στο «Υπόγειο» της οδού Πεσματζόγλου σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου με τους Πέγκυ Σταθακοπούλου και Λάζαρος Γεωργακόπουλος.
  • Στη σκηνή της Φρυνίχου θα ξαναδούμε τον Οκτώβρη την επιτυχημένη παράσταση «ΧΑΙΡΕ ΝΥΜΦΗ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία της Λένα Κιτσοπούλου με τους Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννο Περλέγκας και Γιάννη.
  • Παράλληλα κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα επαναληφθεί το έργο «ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ» του Σάμουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη με τους Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη, Μυρτώ Αλικάκη, Λουκία Πιστιόλα, Εύα Οικονόμου

Νέες Παραγωγές

  • Στο Υπόγειο, από τον Νοέμβριο θα παρουσιαστεί ο «Ο ΠΑΤΕΡΑΣ» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης. Τη μετάφραση υπογράφει ο Νίκος Γκάτσος και τη σκηνοθεσία η Λίλλυ Μελεμέ.
    Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Μαρίνα Ψάλτη, Έρση Μαλικένζου, Δημήτρης Μυλωνάς, Φαίδων Καστρής, Παναγιώτης Νάτσης, Ιουλία Γεωργίου
  • Στον ίδιο χώρο από τον Μάρτιο του 2013 θα παιχτεί το έργο του Γκιγιέμ Κλουά «ΔΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ» σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου.
  • Στη σκηνή της Φρυνίχου θα παρουσιαστεί από το Δεκέμβριο το έργο του Μάικ Μπάρτλετ «LOVE, LOVE, LOVE» σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη. Παίζουν: Άννα Κουτσαφτίκη, Διαμαντής Καραναστάσης, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Κώστας Συλβέστρος κ.α.
  • Τον Μάρτιο ο Δημήτρης Δεγαϊτης θα σκηνοθετήσει το έργο «ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ» του Ανδρέα Στάικου. Παίζουν οι: Μαριάνθη Σοντάκη, Εβελίνα Παπούλια, Γιάννης Πολιτάκης.

Παραστάσεις Δευτέρα & Τρίτη στην σκηνή της Φρυνίχου

  • Τον Ιανουάριος 2013 η Ελένη Καστάνη θα ερμηνεύσει τον μονόλογο «ΣΟΥΕΛ», από το ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη. Σκηνοθεσία: Χρήστος Παληγιαννόπουλος
  • Σε συμπαραγωγή με την ομάδα αποφοίτων της σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Πεδίο Τέχνης», θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΟΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ» της Ζωρζ Σαρρή. Θεατρική Διασκευή: Βένια Σταματιάδου, έναρξη: Μάρτιος 2013

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:
Από τον Νοέμβριο θα παρουσιαστεί ο «ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ» του Καρόλου Ντίκενς σε διασκευή και σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ  ΚΟΥΝ
ΥΠΟΓΕΙΟ – Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα  τηλ. ταμείου 210 3228706
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα – Κυριακή 10.00 -13.00, 17.00- 22.00

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ:
Φρυνίχου 14, Πλάκα τηλ. ταμείου 210 3222464
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00, 17.00 – 22.00

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b