MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στο Φεστιβάλ Βενετίας η νέα ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη

Η ταινία μικρού μήκους Τίτλοι Tέλους του Γιώργου Ζώη συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

author-image Γιώργος Σμυρνής


Δύο χρόνια μετά το Casus Belli, ο Γιώργος Ζώης επιστρέφει στο Φεστιβάλ Βενετίας με τη νέα του ταινία μικρού μήκους.

Σύνοψη
Άδεια κάδρα χωρίς μήνυμα. Μια πόλη εκτός κάδρου. Τίτλοι Τέλους.

Η ταινία

Τα γυρίσματα κράτησαν συνολικά εικοσιεφτά ημέρες, και έγιναν σε σπαστά χρονικά διαστήματα από τον χειμώνα του 2011 μέχρι το καλοκαίρι του 2012 σε ολόκληρη την Αττική, από το κέντρο της πόλης μέχρι τα πιο απομακρυσμένα προάστια. Στην ταινία δεν συμμετέχει κανένας ηθοποιός και όλες οι σκηνές έχουν συμβεί στην πραγματικότητα.

Ως μέθοδος κινηματογράφησης επιλέχτηκε η συνεχής αναμονή για το κάθε πλάνο σε διάφορες ώρες της ίδιας ημέρας, καθώς και η επανάληψη της κινηματογράφησης των ίδιων εξωτερικών χώρων πολλούς μήνες μετά την πρώτη τους κινηματογράφηση.

Το συνεργείο αποτελούνταν από τον σκηνοθέτη, τον διευθυντή φωτογραφίας, έναν ηχολήπτη και μερικές φορές έναν οδηγό. Ο εξοπλισμός ήταν μια κάμερα, ένα μικρόφωνο και ένα βαλιτσάκι φακών. Η τανία είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή των δημιουργών της.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Κανάκης, Μοντάζ-Ηχοληψία: Γιάννης Χαλκιαδάκης, Αρχική ιδέα: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Μουσική: Novi_sad, Επιπρόσθετες Ηχογραφήσεις: Άρης Αθανασόπουλος, Γιώργος Χρόνης, Παραγωγή: Γιώργος Ζώης-SquaredSquare, Μαρία Δρανδάκη-Homemade Films

Διάρκεια: 11΄

Βιογραφικό σκηνοθέτη:

Ο Γιώργος Ζώης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες στο Πολυτεχνείο και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου και στην UdK στο Βερολίνο με υποτροφία του Ιδρύματος Γουλανδρή. Η πρώτη του ταινία μικρού μήκους Casus Belli έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 67ο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, πήρε έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2010 και το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Επιλέχτηκε στα επίσημα διαγωνιστικά των μεγαλύτερων φεστιβάλ του εξωτερικού (Rotterdam, Clermont Ferrand, Tokyo Shorts Shorts, Krakow, Palm Springs California, Los Angeles Short Fest) και στη συνέχεια ταξίδεψε σε πάνω από σαράντα διεθνή φεστιβάλ από τη Μελβούρνη ως το Ντουμπάι, αποσπώντας πολλά βραβεία και διακρίσεις. Ταυτόχρονα εξασφάλισε διανομή στις ελληνικές και γαλλικές αίθουσες, ενώ έχει ήδη προβληθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς στο εξωτερικό.

Αυτή την περίοδο ο Γιώργος Ζώης βρίσκεται στην προετοιμασία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του “Stage Fright”, το σενάριο της οποίας κέρδισε το βραβείο ανάπτυξης κινηματογραφικού σχεδίου του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Cinelink του Φεστιβάλ Σαράγιεβο 2011. Επιπλέον, συμμετέχει στο πρόγραμμα Framework του TorinoFilmLab που επιλέγει και υποστηρίζει αναδυόμενα ταλέντα απ’ όλον τον κόσμο που δουλεύουν πάνω στην πρώτη ή τη δεύτερη ταινία τους.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b