MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τέλος επιτηδεύματος από τον μακαρίτη Άσιμο ζήτησε η Εφορία!

Με τους ζωντανούς δεν βγάζουν άκρη οι Εφορίες, οπότε έβαλαν στο στόχαστρο και τους μακαρίτες. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η τρελή είδηση που μαθαίνουμε, ότι ζήτησαν από τον αυτόχειρα από το 1988 Νικόλα Άσιμο, ειδοποίηση για να πληρώσει τέλος επιτηδεύματος.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σύμφωνα με «το Ποντίκι», οι υπάλληλοι τις εφορίας έστειλαν στον γνωστό τραγουδιστή και συνθέτη Νικόλα Άσιμο ειδοποιητήριο να τακτοποιήσει τις εκρεμμότητές του διότι “αν δεν έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερου επαγγελματία, θα θεωρηθεί οτι άσκησε τη δραστηριότητά του και για το 2011 και θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδεύματος.”

Το πόσο καλά ενημερωμένο είναι το σύστημα είσπραξης φόρων στην Ελλάδα το έχουμε όλοι ζήσει στο πετσί μας. Οπότε τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση. Όμως η περίπτωση Άσιμου είναι τραγέλαφος, αφού ο άνθρωπος και διάσημος είναι (ιδίως μετά θάνατον) και έχουν περάσει 24 χρόνια από τότε που πέθανε. Με τέτοια τραγικά λάθη και το σύστημα γελοιοποιείται κατ’ αυτόν τον τρόπο και η ζωή συγγενών των νεκρών αναστατώνεται χωρίς λόγο. Κυρίως, αποδεικνύεται περίτρανα η ανεπάρκεια του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, που φαίνεται παντελώς ανίκανο να χτυπήσει την φοροδιαφυγή, ενώ χτυπάει τις πόρτες των νεκροταφείων.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b