MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής: Η μουσική γιορτάζει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η μουσική γιορτάζει σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα! Η Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής θα κάνει αύριο (21 Ιουνίου) την χώρα μας να ξεχειλίζει με μουσικές. Μουσικά σύνολα θα πλημμυρίζουν με ήχους και χρώματα κάθε γωνιά της Αθήνας. Όχι όμως μόνο η πρωτεύουσα, αλλά και άλλες πόλεις συμμετέχουν στην γιορτή, με ελεύθερη είσοδο παντού. Από 19 έως 23 Ιουνίου, σε 27 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν 582 δωρεάν εκδηλώσεις προσφέρουν το ελιξίριο της ζωής… τη μουσική!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

7 Χορωδίες / Φιλαρμονικές Ορχήστρες, 22 Ορχήστρες, 56 Dj’s , 187 Δημιουργοί / Ερμηνευτές, 279 Συγκροτήματα… ήτοι 2500 Καλλιτέχνες… ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις, καλύπτοντας όλο το φάσμα της μουσικής.

Στην Αθήνα, μουσικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος, Αβησσυνίας, Βαρνάβα, Μοναστηρακίου, Θησείου και Ασωμάτων αλλά και στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το Δελφικό Ωδείο και τη Μεγάλη Βιβλιοθήκη της Ελλάδας – Λίλιαν Βουδούρη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 8 το βράδυ, όσοι επιθυμούν μπορούν να πάνε στους καταπράσινους κήπους του Μεγάρου και να απολαύσουν, δωρεάν, ένα καλοκαιρινό μουσικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ, το Κουϊντέτο Τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι «Swing Shoes» κ.ά.

Στου Φιλοπάππου τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων θα δώσουν συναυλία στις 8.30 το βράδυ, όπου τέσσερα διαφορετικά μουσικά σχήματα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και η Big Band θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με έντεχνα, τζαζ και κλασικά έργα.

Στον Εθνικό Κήπο, στις 6 το απόγευμα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει μια συναυλία με αποσπάσματα από δημοφιλείς όπερες αλλά και έργα Ελλήνων συνθετών, ενώ στην ταράτσα του Ιωνικού Κέντρου, στην Πλάκα, στις 9.30 το βράδυ, η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και το Jass Brass Quintet θα παρουσιάσουν έργα Πιατσόλα, Μορικόνε, Μπερνστάιν κ.ά.

Θεσσαλονίκη

Και η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στη γιορτή με διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 21 Ιουνίου. 110 καλλιτέχνες με μουσικές προτάσεις που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα: από Rock, Pop, Jazz, World, Electro, Hip Hop, Reggae και Funk μέχρι Ρεμπέτικη, Κλασσική και Χορωδιακή μουσική, θα γιορτάσουν με τους Θεσσαλονικείς, σε παραπάνω από 10 μέρη της πόλης την μέρα αυτή.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Άθωνος, στο Block 33, στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας, στον Λευκό Πύργο, στην περιοχή της Βαλαωρίτου, στο Δημαρχείο, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Πειραματικό Σχολείο Α.Π.Θ. και στο Μουσείο Ραδιοφωνίας θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις με είσοδο ελεύθερη!

Το Μουσείο Ραδιοφωνίας θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής παραμένοντας ανοιχτό όλη την ημέρα της 21ης Ιουνίου δωρεάν για το κοινό. Το Σωματείο Παλαιπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης συμμετέχει με το μουσικό παζάρι μέσα στον χώρο της Δ.Ε.Θ.

Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Kalami Festival 2026: Σκιαδαρέσες, aggelina και Billie Kark στη Νάξο
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ Στρογγύλη συνεχίζει για 9η χρονιά στην Σαντορίνη με πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Μουσικά Νέα
6ο Kournos Music Festival στη Λήμνο: Το αναλυτικό πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Δύο νέες διεθνείς δισκογραφικές κυκλοφορίες του Γιώργου Κουμεντάκη
Μουσικά Νέα
Η Marseaux κυκλοφόρησε το music video του viral «Γρανίτα Λεμόνι»
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Έρχεται το Φεστιβάλ της Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια, με δωρεάν είσοδο
Μουσικά Νέα
14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων: Κορυφαίοι σολίστ και σπουδαία έργα σε «Διαλόγους μέσα στον χρόνο»
Μουσικά Νέα
Sani Festival: Δήμητρα Γαλάνη και Ελένη Τσαλιγοπούλου σε μια μουσική συνάντηση γεμάτη μνήμες
Μουσικά Νέα
Οι BTS είπαν “όχι” στα Grammys: Μήπως η εκπροσώπηση γίνεται τελικά διαχωρισμός;
Μουσικά Νέα
Νεκρός στο Παρίσι εντοπίστηκε ο Γάλλος DJ Kavinsky
Μουσικά Νέα
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Ο Γιάννης Κότσιρας τραγουδά με ελεύθερη είσοδο στην παραλία του Μαντουδίου