MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΟΠΕΡΕΤΑ

Ο Βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη στο Μέγαρο Μουσικής

Στις 3 και 4 Ιουλίου, η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής “Καμεράτα” παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής ένα από τα σημαντικότερα έργα ελληνικής οπερέτας, τον “Βαφτιστικό” του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Πρόκειται για ένα έργο έργο χαρούμενο, που πλημμυρίζει από όμορφους και ζωντανούς χορούς (βιεννέζικα βαλς, πόλκες, μαζούρκες, σουίνγκ, τανγκό).

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Συνεχίζοντας μια πολυσχιδή και εκλεκτική μουσική διαδρομή γεμάτη καινοτόμες επιλογές και απροσδόκητα «ανοίγματα», η Καμεράτα στρέφεται στο γόνιμο ρεπερτόριο της ελληνικής οπερέτας, παρουσιάζοντας τον “Βαφτιστικό” του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.
 
Η τολμηρή ανάγνωση του βραβευμένου Γιώργου Πέτρου, που αξιοποιεί την αυθεντική ενορχήστρωση του 1918 και ένα έμπειρο επιτελείο πρωταγωνιστών, αποκαθιστά τη μουσική αξιοπρέπεια ενός έργου ταλαιπωρημένου από προχειρότητες και «νοσταλγικές» παραναγνώσεις, «ξεσκονίζοντας» τη δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα για μια νέα γενιά ακροατών.

“Ο Βαφτιστικός” γράφτηκε σε μία στιγμή αισιοδοξίας και ελπίδας για την Ελλάδα και μαζί με τους «Απάχηδες των Αθηνών» του Νίκου Χατζηαποστόλου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές οπερέτες. Όταν πρωτοανέβηκε στις 18 Ιουλίου 1918 από το θίασο Παπαϊωάννου, η εκπλήρωση της Μεγάλης Ιδέας φαινόταν εφικτή, η επέκταση των συνόρων ήταν γεγονός, οι γυναίκες έβρισκαν τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία, η Αθήνα έμοιαζε να γίνεται σιγά σιγά μια γοητευτική πόλη που σε λίγο λες και θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στις πιο όμορφες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Το αεράκι της Belle Epoque φυσούσε και ξεσήκωνε τα μυαλά και τις διαθέσεις του κόσμου που ήλπιζε ότι σύντομα όλα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Στην παράσταση του Μεγάρου, θα απολαύσουμε το έργο σε πλήρως σκηνοθετημένη μορφή και με μία πλειάδα εκλεκτών ερμηνευτών, στην αυθεντική, λιτή ενορχήστρωση της πρεμιέρας τού 1918, που χαρίζει στο έργο μοναδικά χρώματα και κάνει τη μουσική διασκεδαστική, γεμάτη χαμόγελα και παιχνιδίσματα με απρόσμενες εκπλήξεις. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ευφρανθεί με τις γνωστές μελωδίες του έργου «Συ μου πήρες», «Τίκι-Τακ» («Η καρδιά μου πονεί για σας»), «Τον καιρό εκείνο τον παλιό», «Στ’ άγριο το δάσος» κ.ά., και να παρασυρθεί στην ανάλαφρη ατμόσφαιρά του!

Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων
Διδασκαλία: Σταύρος Μπερής
Σκηνικά – Κοστούμια: Marie-Noelle Semet
Χορογραφία – Κινησιολογία: Ισίδωρος Σιδέρης
Δραματουργία: Σωτήρης Χαβιαράς

Τιμές εισιτηρίων: 40€ (VIP), 30€ (Ζώνη Α), 20€ (Ζώνη Β), 15€ (Ζώνη Γ), 10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 115 21, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 72 82 333

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/pMnVKf65Ycc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θεόφραστος Σακελλαρίδης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου


Παίζουν: Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ειρήνη Καράγιαννη, Γιάννης Χριστόπουλος, Δημήτρης Ναλμπάντης, Ταξιάρχης Χάνος, Θανάσης Τσαλταμπάσης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b