MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
05
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Οι Άφαντοι παρουσιάζουν την Όπερα της Πεντάρας

Η θεατρική ομάδα ΆΦΑΝΤοΙ του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαραβέλια παρουσιάζει τη Τρίτη 5 Ιουνίου στο θέατρο Μαγγίνα τη θεατρική παράσταση ”Η Όπερα της Πεντάρας” του Μπέρτολ Μπρεχτ.

author-image Μάρη Τιγκαράκη
Σόχο, Λονδίνο, 1928

Ένας εγκληματίας με τη συμμορία του. Ένας εκμεταλλευτής ανθρώπων με την πανούργα γυναίκα του, ένας διεφθαρμένος αρχηγός αστυνομίας και οι «αθώες κορούλες τους». Μία «βασίλισσα του δρόμου», πόρνες και μία προδομένη ερωμένη χωρίς λόγο να ζει. Ζητιάνοι, που ασκούν κριτική στην κοινωνία, άνθρωποι που είναι και νιώθουν παραγκωνισμένοι, «ονειρεύονται οι ζητιάνοι; Μήπως δεν ονειρεύονται; Kαι τότε πως μπορούν να ζουν;» . Οι παρουσιαστές του Μπρεχτικού θεάτρου μας εισάγουν σε ένα παιχνίδι ισχύος.

Απ’ τα κατώτερα στρώματα ως την «καλή κοινωνία του Κλάριτζ» ήρωες μπλεγμένοι σε μια ζάλη για την ανάδειξη του δυνατότερου. Η αράχνη, υφαίνει και ξετυλίγει τον ιστό της, σε ένα έργο με γέλιο, τραγούδι, αλλά και συγκίνηση για το «τι κάνει ο άνθρωπος για να επιζήσει». Μία ομάδα, σαράντα-εννέα άτομα, σας παρουσιάζουν τη δική τους «Όπερα της Πεντάρας».Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο του Μπέρτολ Μπρεχτ, σε μουσική Κούρτ Βάϊλ (1928) και στο «Ρομάντζο της Πεντάρας»(1935), ένα δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα με αναφορά στους ήρωες του πρώτου που επεξηγεί καλύτερα τα γεγονότα. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε το κείμενο «Στον καιρό των ζητιάνων» του Νίκου Τσούλια. Μια παράσταση επικαίρη και σατιρική, που μας δείχνει όσα θα προτιμούσαμε να ξεχάσουμε, είναι όμως απαραίτητο να θυμηθούμε.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μπέρτολ Μπρεχτ
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαραβέλιας



Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Η παράσταση των Παλούμπη-Τσιοτσιόπουλου σε περιοδεία αυτό το καλοκαίρι
ΘΕΑΤΡΟ
National Theatre Live: Ο «Άμλετ» με την υπογραφή του Robert Hastie στο Μέγαρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βυσσινόκηπος: Ο Έκτορας Λυγίζος ανεβάζει το “κύκνειο άσμα” του Τσέχωφ στο Εθνικό
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κατάρρευση: Η ομάδα Νοσταλγία διασκευάζει Φ.Σ. Φιτζέραλντ στο Rabbithole
Θεατρικά Νέα
Ihsane: Η συγκλονιστική παράσταση των Ballet du Grand Theatre de Geneve και Eastman στο Μέγαρο Μουσικής
ΘΕΑΤΡΟ
Μαρί Αντουανέτ: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με τη Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ημιυπαίθριος, των Γιώργου Αλκαίου και Στράτου Αγιοστρατίτη στο Θέατρο Coronet
ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Απόντες» του Βασίλη Κατσικονούρη επιστρέφουν στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Οι σχολικές εκθέσεις του Φριτς Κόχερ, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη στο opbo studio
ΘΕΑΤΡΟ
Αφηγήτρια Ταινιών: Η νουβέλα του Ερνάν Ριβέρα Λετελιέρ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Έμπορος της Βενετίας, από την ομάδα Contratiempo στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Βάσσα – Μια μητέρα, του Μαξίμ Γκόρκι στο Θέατρο Arroyo