MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διακοπές μετά τις… Πανελλήνιες

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων τραυματίζεται απο την κορύφωση ενός από τους πιο βάρβαρους και αντιεκπαιδευτικούς θεσμούς της ελληνικής κοινωνίας, αυτού των Πανελληνίων εξετάσεων. Όταν τελειώσουν, οι περισσότεροι μαθητές, με ένα κεφάλι πραγματικό καζάνι απο το διάβασμα και την αίσθηση της κλούβας που έπρεπε να υποστούν προκειμένου να βγάλουν την ύλη, έχουν μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους: να ξεδώσουν, να διασκεδάσουν, να αναπληρώσουν με κάποιο τρόπο το χρόνο που έδωσαν στο διάβασμα! Όλοι θέλουν κάτι τέτοιο, ανεξάρτήτως επιδόσεων, όλες οι παρέες ετοιμάζονται και κάνουν σχέδια. Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα: πού πάμε; Για να συντομεύσουμε τον κόπο της αναζήτησης, προτείνουμε στην μαθητιώσα νεολαία κάποιους κλασικούς και κάποιους… λιγότερο συνηθισμένους προορισμούς:του Νίκου Γιακουμέλου

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Πάρος
Η Πάρος είναι ο πλέον κλασικός προορισμός μετά τις πανελλήνιες για παρέα νέων. Κύρια χαρακτηριστικά της η πολυκοσμία, η έντονη νυχτερινή ζωή με τα πολλά μαγαζιά, με κυρίαρχα τα clubs, ενώ βρίθουν οι καλές ταβέρνες με παραδοσιακό και μοντέρνο φαγητό σε απόσταση περπατήματος, ενώ και από τιμές βρίσκεις τα πάντα. Παντού κρύβονται  εκπλήξεις και ευκαιρίες για εμπειρίες που δεν θα ξεχάσεις. Υπάρχουν και ήσυχες στιγμές, ενώ και η μετακίνηση με τα καραβάκια και το ΚΤΕΛ για τις υπέροχες  παραλίες είναι βολική τόσο στη Νάουσα όσο και στην Παροικιά. Γενικότερα τα κυκλαδίτικα τοπία είναι μαγευτικά και ιδιαίτερα χαλαρωτικά.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ίος
Η Ίος επίσης είναι αγαπημένος προορισμός για τέτοιου είδους διακοπές. Υπέροχες παραλίες, με χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά, αλλά και η χαρακτηριστική αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική είναι μερικές μόνο από τις ομορφιές του νησιού. Πέρα από τις φυσικές ομορφιές της, το νησί της Ίου είναι κυρίως γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή και την ατέλειωτη διασκέδαση που προσφέρει στους επισκέπτες με τα clubs του, το φημισμένο ροκάδικο Orange, τα αυθόρμητα πάρτυ στην κεντρική πλατεία του νησιού. Γενικά νιώθεις παντού τη φιλοξενία και την έντονη αγάπη για τη ζωή, τη διασκέδαση και τη νιότη, κάτι που ένας νέος 18 ετών έχει ανάγκη να βιώσει!
Για inside info εδώ

Χανιά
Εάν κάποιος επιθυμεί να συνδυάσει την ομορφιά του ελληνικού νησιού με τις δυνατότητες της πόλης, τότε τα Χανιά είναι η ιδανική επιλογή. Διαθέτοντας μια τέραστια ποικιλία απο παραλίες εντός και εκτός της πόλης, με τις τακτικές συγκοινωνίες και τα πολλά και ιδιαίτερα καλά ξενοδοχεία, είναι σίγουρο οτι ακόμα και αν θέλετε χαλαρές και ”εύκολες” διακοπες, θα τις αποκτήσετε! Γιατί τι μπορεί να συγκριθεί με μια βόλτα στο Ενετικό λιμάνι και μετά παραδοσιακό φαγητό με τσικουδιά; Βέβαια οι επιλογές της διασκέδασης δεν περioρίζονται εκεί, καθώς υπάρχει πληθώρα από ήρεμα μπαράκια, αλλά και από beach bars και clubs.
Για περισσότερα, εδώ

Χαλκιδική
Ένας λιγότερο κλασικός προορισμός για διακοπές μετά τις Πανελλήνιες, είναι η Χαλκιδική. Στα δύο ”πόδια” της Χαλκιδικής, την Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, υπάρχουν όλες οι προΰποθέσεις για να κάνετε ιδανικές διακοπές. Πόλος έλξης σημαντικού αριθμού τουριστών από την Ελλάδα και τις γύρω χώρες, η Χαλκιδική έχει να επιδείξει μοναδική φύση, με απόμερους κολπίσκους, καθαρή θάλασσα, όμορφα νησάκια και χωριά με αξιόλογη παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, γαλήνη και διασκέδαση, αρχαία ιστορία και σύγχρονη ζωή. Κάθε πόλη έχει τη δική της ιστορία και τις δικές της εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα campings της Χαλκιδικής, που συγκεντρώνουν πλήθος διαφορετικών και μοναδικών ανθρώπων που εγγυώνται διακοπές πιο εναλλακτικές για τους πιο “ψαγμένους”!
Αναλυτικότερα, εδώ

Κουφονήσια, Ελαφόνησος
Μια διαφορετική οπτική των διακοπών προσφέρουν τα Κουφονήσια και η Ελαφόνησος. Επιλογή που κυρίως απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να ηρεμήσουν και να ξεχάσουν τα πάντα, αλλά και σε ζευγαράκια που θέλουν να αφιερωθούν ο ένας στον άλλο. Εδώ υπάρχει κυρίως φυσική ομορφιά με υπέροχες παραλίες, μαγευτικά τοπία και αρχιτεκτονική. Οι επιλογές για διασκέδαση είναι κάπως περιορισμένες, χωρίς φυσικά να λείπουν. Κατάλληλη επιλογή για πιο συνειδητοποιημένους νέους!
Περισσότερα εδώ και εδώ

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b