MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σύγχρονη Κεραμική στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Από 30 Μαΐου έως 21 Ιουνίου, η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) καθώς και το Κέντρο Πηλού του ΟΠΑΝΔΑ, και στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων Πανελλήνιων Εκθέσεων Κεραμικής, παρουσιάζουν έκθεση με θέμα τη Σύγχρονη Κεραμική.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, με την αφορμή των 50 χρόνων Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής, κάνει προσπάθεια εξωστρέφειας σε συνεργασία με τοn Δήμο Αθηναίων, με σκοπό να φέρει την τέχνη της Κεραμικής πιο κοντά στον Αθηναίο πολίτη, αλλά και στον επισκέπτη της πόλης.

Η Ελλάδα καμαρώνει για την αρχαία κεραμική τέχνη που σημάδεψε τον ανθρώπινο πολιτισμό, αλλά έχει να επιδείξει και τη σύγχρονη έκφρασή της, ιδιαίτερα αναγνωρισμένη διεθνώς. Ο επισκέπτης της έκθεσης θα δει σύγχρονες δημιουργίες Ελλήνων κεραμιστών και να ανακαλύψει τις απίστευτες δυνατότητες έκφρασης της κεραμικής τέχνης. Το παιχνίδι του χώματος, του νερού, του αέρα και της φωτιάς, μέσα από την ανθρώπινη επέμβαση, οδηγεί σε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που ξαφνιάζει και εκφράζει απόλυτα τον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανησυχίες του.

Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων – Πάρκο Ελευθερίας (στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής)

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b