MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
15
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ

S.M.S.: δύο υστερίες πάθους – η αίθουσα κλιματίζεται στην Αθηναΐδα

Απο 23 Απριλίου έως 3 Μαΐου κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη στις 21.00 και για έξι μόνο παραστάσεις παρουσιάζονται στην Αθηναΐδα δύο μονόπρακτα του Άκη Δήμου. με γενικό τίτλο “S.M.S. δύο υστερίες πάθους – η αίθουσα κλιματίζεται”.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Τρία πρόσωπα, δύο έργα, ένας συγγραφέας. Μετά τη χειμερινή επιτυχημένη πορεία του διακεκριμένου έργου του Άκη Δήμου, «Σιγά τα Αίματα! Oresteia the next generation” από την ομάδα Σπείρα-Σπείρα, ο Σταμάτης Κραουνακής φιλοξενεί τον Απρίλιο στην Αθηναΐδα δύο μονόπρακτα έργα του βραβευμένου σύγχρονου Έλληνα δημιουργού.

«Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου». “Έλα να σου πω τι θα κάνουμε. Θα παίξουμε ένα παιχνίδι.”
Ένα από τα πρώτα έργα του Άκη Δήμου επιστρέφει ύστερα από έξι χρόνια στην αθηναϊκή σκηνή ολοκληρώνοντας τη φετινή “τριλογία” που αφιέρωσε η Σπείρα-Σπείρα στο συγγραφέα. Το σκοτεινό κείμενο με τις επιρροές από το έργο του Tennessee Williams και θραύσματα θεάτρου του παραλόγου παραθέτει τους δύο χαρακτήρες σε μία ατέρμονη αναμέτρηση. Δύο ήρωες που κάθε βράδυ επιλέγουν να παίξουν το ίδιο μονότονο και πικρό παιχνίδι αναμνήσεων ώστε να πληγωθούν και να νιώσουν ζωντανοί.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος και δύο νέοι ηθοποιοί της ομάδας καλούνται να αποδομήσουν αυτό το αριστοτεχνικά λυρικό κείμενο και προσδοκούν να παρασύρουν το θεατή με τις ιστορίες των ρόλων τους. Ιστορίες που ζωντανεύουν σε ένα φαντασιακό περιβάλλον, που γκρεμίζουν τα κοινωνικά πρότυπα, που τρέφουν το αμερικάνικο όνειρο και που τρομάζουν στην ιδέα της μοναξιάς. Δύο φύσεις που αρνούνται την ηλικία τους και που παραμένουν εγκλωβισμένες στις μνήμες τους και στα όνειρα που επιβάλλει η κοινωνία.

Δύο αιώνιοι νέοι που προσπαθούν να αποδράσουν από τη γκρίζα πραγματικότητά τους και που ψιθυρίζουν ότι “Το μυστικό είναι να μη σκέφτεσαι. Να μη σκέφτεσαι και να μη θυμάσαι. Μόνο ό,τι ονειρεύεσαι να θυμάσαι.”
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος
Με τους: Αθηνά Αφαλίδου και Χρήστο Γεροντίδη
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρίζα Παγκάκη
Σχεδιασμός Ήχων: Γιώργος Καλαϊδόπουλος

«Η Σάντρα στο φως». “Ζουμ της κάμερας και μετά σκοτάδι.”
Η παράσταση που άνοιξε το φετινό Low Budget Festival του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη και που απέσπασε τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, επιστρέφει στη σκηνή της Αθηναΐδας με τη Μαρία Κοσκινά υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σταμάτη Κραουνάκη. Πρόκειται για την τρυφερή, σκοτεινή και σαρκαστική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας – που, αν δεν ήταν ηρωίδα αυτού του μονολόγου, θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε μπαλάντα τής P.J.Harvey – πιασμένης στην παγίδα του έρωτά της για έναν καλλιτέχνη ερωτευμένο περισσότερο με την κάμερά του.

Είναι, επίσης, η ιστορία ενός εγκλήματος – για την ακρίβεια: το υστερόγραφό του – καθώς και η ανατομία της απόγνωσης της ηρωίδας που, άλλοτε αστεία κι άλλοτε μελαγχολικά, αφηγείται την αισθηματική της διαδρομή από μια παραλία της Σάμου μέχρι το ανακριτικό γραφείο, όπου τη συναντάμε απολογούμενη. Μια ιστορία μυστηρίου εν τέλει, όπως οι ιστορίες όλων των ερώτων μας, αιματηρές ή αναίμακτες.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Κραουνάκης
Με τη: Μαρία Κοσκινά
Κοστούμια:Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη:Χρήστος Γεροντίδης

Διάρκεια 110 λεπτά με διάλειμμα

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/aFkKMJS5qqI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος / Σταμάτης Κραουνάκης


Παίζουν: Αθηνά Αφαλίδου, Χρήστος Γεροντίδης / Μαρία Κοσκινά

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η νέα όπερα του Άλκη Μπαλτά για τη ζωή του αστρονόμου Τζορντάνο Μπρούνο στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
ΘΕΑΤΡΟ
RADIO 1: Η πιο λυπημένη μέρα της ζωής μου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Πασσαλή στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
170 τετραγωνικά: Η μεγάλη επιτυχία του Γιωργή Τσουρή επιστρέφει για λίγες παραστάσεις
Θεατρικά Νέα
O Δημήτρης Καταλειφός ενσαρκώνει τον John Barrymore στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Λεόντιος και Λένα, του Georg Büchner στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Λόγος, του Kaj Munk στο BIOS
ΘΕΑΤΡΟ
Περί Τυφλότητας – Θραύσματα: Μια διασκευή πάνω στο έργο του Ζοζέ Σαραμάγκου στο H.ug
ΘΕΑΤΡΟ
Μ/Α/Ρ/Ξ: Μια μουσικοχορευτική σλάπστικ παράσταση των Μελίδη – Αντωνόπουλου στην Κάμιρο
ΘΕΑΤΡΟ
η αλεπού θα ξανάρθει: Η site-specific παράσταση της ομάδας Κόσμοι από Γάλα στο ΨΝΑ Δαφνί
ΘΕΑΤΡΟ
Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Ρομπέρτο Ατάιντε στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Πρόσωπα στην Άμμο, του Γιάννη Τσαμαντάκη στο θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Παραλλαγές Πάπιας, του David Mamet στο Θέατρο Μεταξουργείο