MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ

S.M.S.: δύο υστερίες πάθους – η αίθουσα κλιματίζεται στην Αθηναΐδα

Απο 23 Απριλίου έως 3 Μαΐου κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη στις 21.00 και για έξι μόνο παραστάσεις παρουσιάζονται στην Αθηναΐδα δύο μονόπρακτα του Άκη Δήμου. με γενικό τίτλο “S.M.S. δύο υστερίες πάθους – η αίθουσα κλιματίζεται”.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Τρία πρόσωπα, δύο έργα, ένας συγγραφέας. Μετά τη χειμερινή επιτυχημένη πορεία του διακεκριμένου έργου του Άκη Δήμου, «Σιγά τα Αίματα! Oresteia the next generation” από την ομάδα Σπείρα-Σπείρα, ο Σταμάτης Κραουνακής φιλοξενεί τον Απρίλιο στην Αθηναΐδα δύο μονόπρακτα έργα του βραβευμένου σύγχρονου Έλληνα δημιουργού.

«Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου». “Έλα να σου πω τι θα κάνουμε. Θα παίξουμε ένα παιχνίδι.”
Ένα από τα πρώτα έργα του Άκη Δήμου επιστρέφει ύστερα από έξι χρόνια στην αθηναϊκή σκηνή ολοκληρώνοντας τη φετινή “τριλογία” που αφιέρωσε η Σπείρα-Σπείρα στο συγγραφέα. Το σκοτεινό κείμενο με τις επιρροές από το έργο του Tennessee Williams και θραύσματα θεάτρου του παραλόγου παραθέτει τους δύο χαρακτήρες σε μία ατέρμονη αναμέτρηση. Δύο ήρωες που κάθε βράδυ επιλέγουν να παίξουν το ίδιο μονότονο και πικρό παιχνίδι αναμνήσεων ώστε να πληγωθούν και να νιώσουν ζωντανοί.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος και δύο νέοι ηθοποιοί της ομάδας καλούνται να αποδομήσουν αυτό το αριστοτεχνικά λυρικό κείμενο και προσδοκούν να παρασύρουν το θεατή με τις ιστορίες των ρόλων τους. Ιστορίες που ζωντανεύουν σε ένα φαντασιακό περιβάλλον, που γκρεμίζουν τα κοινωνικά πρότυπα, που τρέφουν το αμερικάνικο όνειρο και που τρομάζουν στην ιδέα της μοναξιάς. Δύο φύσεις που αρνούνται την ηλικία τους και που παραμένουν εγκλωβισμένες στις μνήμες τους και στα όνειρα που επιβάλλει η κοινωνία.

Δύο αιώνιοι νέοι που προσπαθούν να αποδράσουν από τη γκρίζα πραγματικότητά τους και που ψιθυρίζουν ότι “Το μυστικό είναι να μη σκέφτεσαι. Να μη σκέφτεσαι και να μη θυμάσαι. Μόνο ό,τι ονειρεύεσαι να θυμάσαι.”
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος
Με τους: Αθηνά Αφαλίδου και Χρήστο Γεροντίδη
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρίζα Παγκάκη
Σχεδιασμός Ήχων: Γιώργος Καλαϊδόπουλος

«Η Σάντρα στο φως». “Ζουμ της κάμερας και μετά σκοτάδι.”
Η παράσταση που άνοιξε το φετινό Low Budget Festival του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη και που απέσπασε τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, επιστρέφει στη σκηνή της Αθηναΐδας με τη Μαρία Κοσκινά υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σταμάτη Κραουνάκη. Πρόκειται για την τρυφερή, σκοτεινή και σαρκαστική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας – που, αν δεν ήταν ηρωίδα αυτού του μονολόγου, θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε μπαλάντα τής P.J.Harvey – πιασμένης στην παγίδα του έρωτά της για έναν καλλιτέχνη ερωτευμένο περισσότερο με την κάμερά του.

Είναι, επίσης, η ιστορία ενός εγκλήματος – για την ακρίβεια: το υστερόγραφό του – καθώς και η ανατομία της απόγνωσης της ηρωίδας που, άλλοτε αστεία κι άλλοτε μελαγχολικά, αφηγείται την αισθηματική της διαδρομή από μια παραλία της Σάμου μέχρι το ανακριτικό γραφείο, όπου τη συναντάμε απολογούμενη. Μια ιστορία μυστηρίου εν τέλει, όπως οι ιστορίες όλων των ερώτων μας, αιματηρές ή αναίμακτες.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Κραουνάκης
Με τη: Μαρία Κοσκινά
Κοστούμια:Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη:Χρήστος Γεροντίδης

Διάρκεια 110 λεπτά με διάλειμμα

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/aFkKMJS5qqI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος / Σταμάτης Κραουνάκης


Παίζουν: Αθηνά Αφαλίδου, Χρήστος Γεροντίδης / Μαρία Κοσκινά

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Ψέμα του Μυαλού, του Σαμ Σέπαρντ στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ένα Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Mother Tongue: Ένας γυναικείος μονόλογος της Γεωργίας Τσαγκαράκη στο Theatre Of The No
Θεατρικά Νέα
Η «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία - Πρώτες εικόνες από τις πρόβες
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Πατέρας, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Καλλιρόης
ΘΕΑΤΡΟ
Αυτή η νύχτα μένει: Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στο Βασιλικό Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Τα άνθη του κακού, του Σέρχιο Μπλάνκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Με δύvαμη από τηv Κηφισιά, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάvη στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Ιζαντόρα Ντακ: Το μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους “αναβιώνει” στη Λυρική
ΘΕΑΤΡΟ
Στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης γίνονται «Όλα...λάθος!»
ΘΕΑΤΡΟ
«Αγάπη είναι», για θεατές από 6 μηνών στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Ρωγμές: Μια σόλο χοροθεατρική σκηνική σύνθεση της Χριστίνας Κυριαζίδη στο Rabbithole