MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αξιόλογες προτάσεις για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Η πολιτιστική ατζέντα υπόσχεται μαγικές βραδιές στην πρωτεύουσα. Με σύμμαχο τις υψηλές θερμοκρασίες, την αλλαγή της ώρας που επισφραγίζει τον ερχομό του καλοκαιριού και την καλή διάθεση, οι Έλληνες έχουν την αφορμή να αποδράσουν σε παραλίες μαζί με φίλους και να χαρούν τις ηλιόλουστες μέρες. Επιπλέον, η Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου έρχεται να προσφέρει όραμα και ανάσα υπερηφάνειας στους δοκιμαζόμενους Έλληνες. Κοντολογίς, το τριήμερο αυτό αποτελεί μία καλή ευκαιρία για θέατρο, κινηματογράφο και μουσική, καθώς ο πολιτισμός προσφέρει πολύ δυναμικές προτάσεις.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Παρασκευή 23 Μαρτίου

Θέατρο
Οι λάτρεις του χορού έχουν την ευκαιρία να πάνε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και να παρακολουθήσουν την παράσταση «Era poVera» από την ομάδα Αερίτες. Η χορογράφος Πατρίσια Απέργη χρησιμοποιώντας σύγχρονους χορευτικούς κώδικες που συσχετίζουν το ανθρώπινο σώμα με το αστικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τη μουσική, τη κίνηση, τους φωτισμούς υπόσχεται στους θεατές μία απολαυστική βραδιά.

Μουσική
Ο Μπάμπης Στόκας κάνει πρεμιέρα στην μουσική σκηνή της Αρχιτεκτονικής. Ηλεκτρικές μπαλάντες, λαϊκά ακούσματα, κομμάτια των Πυξ Λαξ σε τραγούδια της προσωπικής του πορείας αλλά και σε απρόβλεπτες διασκευές συνθέτουν το μουσικό σκηνικό. Επιπλέον, οι θαυμαστές της φωνής του θα πάρουν μια πρόγευση των νέων του τραγουδιών σε στίχους του Άλκη Αλκαίου, που θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε cd με τίτλο «Η Αυλή Των Τρελών».

Σάββατο 24 Μαρτίου

Σινεμά
Μία ενδιαφέρουσα κινηματογραφική πρόταση αποτελεί το έργο «Αγώνες πείνας» με τη νεαρή ηθοποιό Τζένιφερ Λόρενς σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η περιπέτεια διαδραματίζεται σ΄ ένα φανταστικό κράτος το οποίο υποχρεώνει δύο έφηβους, ένα αγόρι και να κορίτσι, να συμμετέχουν σε ετήσιους αγώνες πείνας με κίνδυνο τη ζωή τους (από τους 18 συμμετέχοντες θα επιβιώσει μόνο ένας). Η ταινία βασίζεται σε μία σειρά νεανικών βιβλίων και όπως φαίνεται θα είναι η αρχή του νέου μεγάλου κινηματογραφικού franchise μετά τον «Χάρι Πότερ» και το «Twilight».

Θέατρο
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου τον περασμένο Νοέμβρη που σημείωσε «Η κρητικοπούλα» του Σπύρου Σαμαρά η κωμική όπερα επιστρέφει στη Λυρική Σκηνή για λίγες παραστάσεις. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην ενετοκρατούμενη Κρήτη(1211-1715). Με έρωτες, τραγούδια χορό η Κρήτη γιορτάζει την επανάσταση της και οι πρωταγωνιστές την ένωση τους με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο, θεωρείται οτι οι κρητικές επαναστάσεις στα τέλη του 19ουαιώνα, η ίδρυση της Κρητικής Πόλιτείας (1896-1913) και, τελικά, η ένωση της με την υπόλοιπη Ελλάδα μετά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13, αποτέλεσαν αφορμή για τη δημιουργία του έργου.

Κυριακή 25 Μαρτίου

Μουσική
Με αφορμή την Εθνική μας εορτή ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης θα πραγματοποιήσει τη συναυλία «Ελλάδα, στους ώμους τη γη κουβαλάς». στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο διακεκριμένος δημιουργός θα παρουσιάσει τις πιο αγαπημένες επικές και θρησκευτικές μελωδίες του, που δίκαια τον ανέδειξαν σε συνθέτη της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας. Η συναυλία αυτή συνδυάζεται ιδανικά με το διπλό ιστορικό και θρησκευτικό μήνυμα της Εθνικής Γιορτής της 25ης Μαρτίου, και έρχεται να προσφέρει όραμα και ανάσα υπερηφάνειας στους δοκιμαζόμενους Έλληνες. Μαζί, οι μουσικοί που χρόνια τώρα έχουν γίνει «κομμάτι απ´ την ψυχή» του Σταμάτη Σπανουδάκη: o Πάνος Κατσικιώτης στα τύμπανα, ο Νίκος Χατζόπουλος στο κοντραμπάσο, ο Ντίνος Γεωργούντζος στο πιάνο και τα πλήκτρα, και ο Στέφανος Λαρεντζάκης στα κρουστά.

Θέατρο
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με το έργο “Ντιμπούκ” του Μπρους Μάγιερς, από το ομώνυμο έργο του Σαλόμ Άνσκ. Το έργο αποτελεί μία εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας και της αγάπης που δεν έχει όρια. “Nτιμπούκ” στα εβραϊκά σημαίνει “γαντζώνομαι” και αναφέρεται σε μια ψυχή που δεν έχει ησυχία ή ένα αδικημένο πνεύμα που κυριεύει έναν άνθρωπο και τον αποχωρίζεται μόνο με έναν εξορκισμό. Μία παράσταση που στην πρώτη της παρουσίαση (Εθνικό, 2006) μάγεψε κοινό και κριτικούς και επιστρέφει σε νέα παραγωγή, στην Αθήνα, με σκοπό να συγκινήσει τους θεατές.

Σοφία Τριανταφυλλοπούλου

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b