MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα καλύτερα θεάματα της πόλης το πρώτο ανοιξιάτικο weekend!

Έφτασε επιτέλους το πρώτο ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες που επιτρέπουν τις βόλτες αλλά και εκδηλώσεις για όλα τα γούστα!

Monopoli Team

Παρασκευή 2 Μαρτίου

Σινεμά
Ο μεγάλος σταρ Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες με το «Μεθυσμένο ημερολόγιο». Η gonzo πένα του, μακαρίτη πια, Χάντερ Σ. Τόμπσον, ο ενθουσιασμός του φίλου και οπαδού του Τζόνι Ντεπ, και η επιστροφή του σκηνοθέτη Μπρους Ρόμπινσον είναι, στα χαρτιά, ένα συναρπαστικό μείγμα.
O Τζόνι Ντεπ ερμηνεύει τον επίδοξο συγγραφέα Πολ Κεμπ που ταξιδεύει στο Πουέρτο Ρίκο, προτεκτοράτο των Αμερικανών, για να δουλέψει για μια τοπική εφημερίδα. Παρέα με ιδιόρρυθμους συναδέλφους και ανεξάντλητες ποσότητες από ρούμι, ο Πολ γνωρίζει έναν παθιασμένο έρωτα και ένα μεγάλο δημοσιογραφικό δίλημμα- αν θα αποκαλύψει μια σκοτεινή υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων ή όχι…

Θέατρο
Η θεατρική ομάδα Κενός Χώρος παρουσιάζει στον χώρο τέχνης και δράσης Βρυσάκι το θεατρικό έργο «Κάποιος θα’ ρθει» του βραβευμένου Νορβηγού σύγχρονου συγγραφέα Jon Fosse. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Ευαγγελία Θαλασσινή.

Σάββατο 3 Μαρτίου

Μουσική
Η αγαπημένη μας Ελένη Τσαλιγοπούλου κάνει πρεμιέρα στη μουσική σκηνή Αυλαία. Στις παραστάσεις της παρουσιάζει τα τραγούδια που έγραψε η ίδια και κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο cd «Tα-ρι-ρα», πλαισιώνοντάς τα με δυνατές στιγμές από το προσωπικό της ρεπερτόριο σε νέες, διαφορετικές, ανανεωτικές εκτελέσεις που δημιουργούν μια σπουδαία παράσταση.

Θέατρο
«Φτάσε όπου δεν μπορείς». Εμπνεόμενοι από αυτή τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη στην αναφορά στο Γκρέκο, σαν ένα ανοιχτό παράθυρο επικοινωνίας του παρελθόντος με το μέλλον, τα δύο αδέλφια απ’ τη Κρήτη και δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης με μία ομάδα επίλεκτων χορευτών και μουσικών, ενώνονται, δημιουργούν και συμπράττουν με δημοφιλείς στο είδος τους μουσικούς και χορευτές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, υπενθυμίζοντάς μας, απ’ άκρη σ’ άκρη, την παράδοση που είναι ακόμα ζωντανή και έχει ακόμα τη δύναμη να μας οδηγεί. Μία σειρά πρωτότυπων παραστάσεων κρητικών χορών που ενώνονται κάθε φορά με μια διαφορετική περιοχή της Ελλάδας και τις παραδόσεις της.

Κυριακή 4 Μαρτίου

Μουσική
Οι Dilemma εμφανίζονται live στο Cabaret Voltaire. Το συγκρότημα είναι ένα από τα πλέον πρωτότυπα και ανατρεπτικά σχήματα της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής, που συνδυάζουν τον ηλεκτρονικό ήχο με τα φυσικά όργανα υπόσχονται ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι. Μετρώντας 9 χρόνια μουσικής πορείας και συναυλιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, επαρχία και εξωτερικό, χαρίζουν ιδιαίτερες βραδιές. Ένα σπάνιο παιχνίδι ανάμεσα στην κλασική , την jazz και την πειραματική σκηνή, με rock αποχρώσεις. Με ξεχωριστές εικόνες και ήχους το αθηναϊκό σχήμα ξεδιπλώνει συναισθήματα από τις πιο σκοτεινές ενδοσκοπήσεις μέχρι τον πιο φωτεινό λυρισμό.

Σινεμά
Μια πρόταση για φανατικούς σινεφίλ που αναζητούν να μάθουν την ιστορία του κινηματογράφου: Ξαναπροβάλλονται στις αίθουσες δύο αριστουργήματα του σουρεαλιστικού σινεμά, η «Χρυσή Εποχή» του 1930 και η μικρού μήκους του 1929 «Ανδαλουσιανός Σκύλος», καρπός της γόνιμης συνεργασίας του Λουίς Μπουνιουέλ με το Σαλβαδόρ Νταλί.

Σοφία Τριανταφυλλοπούλου

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b