MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη

55 χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη, και γι’ αυτό η «Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη», θα απονείμει το Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη τον Οκτώβριο του 2013.

Monopoli Team

Οι ενδιαφερόμενοι -ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας και τόπου διαμονής- καλούνται να υποβάλουν ως το τέλος Απριλίου το έργο τους, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις είκοσι σελίδες, σε μία από τις γλώσσες ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά.

Την ερχόμενη χρονιά τα μέλη του ελληνικού τμήματος της Εταιρείας ευελπιστούν ο διαγωνισμός να επεκταθεί και στην καλλιτεχνική δημιουργία (ντοκιμαντέρ, μουσική, εικαστικά, εμπνευσμένες από το έργο του Καζαντζάκη), και όχι μόνο σε διδακτορική διατριβή, μελέτη ή ερευνητική εργασία, ποίηση, δοκίμιο, πεζό, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Για την εορταστική επέτειο φέτος, η Εταιρεία διοργανώνει μεταξύ άλλων στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Αιγυπτιακό Πολιτιστικό Κέντρο της Αθήνας, έκθεση με θέμα «Καζαντζάκης και Αραβικός κόσμος». Επιπλέον, συμμετέχει στην Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο. Δίνει το «παρών» στη Χαράρε της Ζιμπάμπουε, όπου πραγματοποιείται έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής τοπικών καλλιτεχνών, εμπνευσμένη από το έργο του συγγραφέα. Εκθέσεις, διαλέξεις τον Απρίλιο στη Μαδρίτη με τίτλο «Καζαντζάκης και Κρήτη», στην Πράγα με τίτλο «Έργα του Καζαντζάκη μεταφρασμένα στα τσέχικα», τον Μάιο στην Κίνα κ.α.

Η «Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη» ιδρύθηκε το 1988 στη Γενεύη, έπειτα από επιθυμία της Ελένης Καζαντζάκη, η οποία κατοικούσε τότε στην Ελβετία. Σκοπός της Εταιρείας είναι η προώθηση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη και η ανάδειξη γνωστών και λιγότερων γνωστών πτυχών του έργου του.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b