MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oscar: Δέκα χρυσοί ηθοποιοί που δεν κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο!

Τα βραβεία Oscar θεωρούνται- και είναι- ο κορυφαίος θεσμός στο σινεμά, τα Νόμπελ του κινηματογράφου, θα λέγαμε. Όμως, όπως και στα βραβεία Νόμπελ, έτσι και στα Oscar έχουν συμβεί κατά καιρούς αδικίες ή και παράδοξα, με πολύ μεγάλους αστέρες να μην έχουν κερδίσει ποτέ το χρυσό αγαλματίδιο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στην παρούσα λιστα παραθέτουμε δέκα πολύ λαμπερούς αστέρες, πρόσφατους και παλαιούς, που δεν έχουν βραβευθεί από τον συγκεκριμένο θεσμό και αυτό είτε φαντάζει απίστευτο, λόγω της διασημότητάς τους, είτε πολύ άδικο, λόγω του τεράστιου ταλέντου τους.

Για να υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα και από την παρούσα γενιά ηθοποιών, διαλέξαμε λαμπερούς αστέρες του σήμερα, που δεν έχουν πάρει Oscar. Θα μπορούσαμε πάντως να είχαμε γεμίσει τη λίστα με παλαιούς ηθοποιούς, που ποτέ δεν πήραν το αγαλματίδιο.

-James Dean (1931-1955): Ο αιώνιος επαναστάτης χωρίς αιτία πέθανε νέος κι άφησε ένα όμορφο κορμί, αλλά δεν προλαβε να κερδίσει ένα βραβείο Oscar. Δεν έχει σημασία, όμως. Τα αγαλματάκια δεν σε κάνουν “αθάνατο”!

-Marilyn Monroe (1926-1962): Η χρυσή σεξοβόμβα του αμερικάνικου κινηματογράφου δεν κέρδισε ποτέ το αγαλματίδιο, ούτε ήταν ποτέ υποψήφια γι’ αυτό.

-Richard Burton (1925-1984): Ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της εποχής του και γενικότερα του σινεμά, o Ουαλός Richard Burton, σύζυγος για 10 χρόνια της Elizabeth Taylor, υπήρξε 7 φορές υποψήφιος, αλλά καμία φορά δεν πήρε το χρυσό αγαλματίδιο σπίτι του. Είναι όντως παράξενο, δεδομένου ότι, εκτός από μεγάλο υποκριτικό ταλέντο, ήταν από τους χρυσούς σταρ της εποχής του.  

-Peter O’Toole: Αυτό κι αν είναι! Οκτώ υποψηφιότητες, ούτε μία βράβευση. Ένας τεράστιος Ιρλανδός ηθοποιός, με κορυφαίες ερμηνείες, ιδίως στη Νύχτα των Στρατηγών και στο Λώρενς της Αραβίας, που ακόμα και σήμερα, σε ηλικία 80 ετών παίζει σε ταινίες. Ίσως για να δώσει στα Oscar την ευκαιρία να διορθώσουν την αδικία!

-Orson Welles (1915-1985) : Το να είσαι κορυφαίος και να έχεις δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών, τον Πολίτη Κέιν, δεν είναι αναγκαίο ότι θα σε οδηγήσει στην δόξα. Ο μεγάλος Orson Welles είχε στην καριέρα του μόλις μία υποψηφιότητα και κανένα βραβείο Oscar.

-Glenn Close: Εκπλήσει το γεγονός ότι η 65χρονη ηθοποιός με τις 6 υποψηφιότητες για Oscar, η οποία έχει ερμηνεύσει με δεξιοτεχνία προκλητικούς και εντυπωσιακούς ρόλους, δεν κέρδισε ποτέ το βραβείο.

-Peter Sellers (1925-1980): Άλλο ένα παράξενο! Ο επιθεωρητής Κλουζό, ο κωμικός που έπαιζε τρεις και τέσσερις ρόλους σε κλασικά αριστουργήματα του Stanley Kubrick, είχε στην τεράστια καριέρα του δύο υποψηφιότητες, αλλά καμία βράβευση.

-Leonardo DiCaprio: Το αιώνιο baby face του αμερικάνικου σινεμά, που δεν στάθηκε όμως μόνο στην εξωτερική του εμφάνιση και στο να είναι ένα είδωλο των teenagers. Οι συνεργασίες του με καταξιωμένους σκηνοθέτες- κυρίως με τον Scorsese, αλλά και τους Woody Allen,  Clint Eastwood- τον καθιέρωσαν στον χώρο και ως ένα πολύ σημαντικό ηθοποιό. Όμως το αγαλματάκι δεν έχει έρθει ακόμα!

-Johnny Depp: Τρεις φορές ήταν υποψήφιος ο Johnny, τον οποίο λατρεύουν οι γυναίκες και ο Tim Burton, για διαφορετικούς λόγους. Κι όμως σε καμία δεν μπόρεσε να πάρει το βραβείο. Οι τρεις υποψηφιότητες ήταν για τους “Πειρατές της Καραϊβικής”, το “Sweeney Todd” και το “Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ”.

Julianne Moore: Μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της, αναγνωρισμένη και διάσημη, που όμως δεν έχει ακόμα κερδίσει το αγαλματάκι. Θα έχει, μάλλον, κι άλλες ευκαιρίες.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b