MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Η πάππισα Ιωάννα

Από το Σάββατο 3 Μαρτίου το θέατρο Θεμέλιο παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Η πάππισα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνουν η Ιουλία Σιάμου και η Ζωρζίνα Τζουμάκα.

Monopoli Team

Πρόκειται για μια θεατροποιημένη απόδοση του ομώνυμου μυθιστορήματος του Εμμανουήλ Ροΐδη που πραγματεύεται την άνοδο και την πτώση μιας γυναίκας, της Ιωάννας, η οποία σύμφωνα με τον θρύλο έγινε πάπας το έτος 855.

Στην παράσταση, ο Ροΐδης γίνεται ο ίδιος θεατρικό πρόσωπο και συνομιλεί με τους ήρωές του. Άλλοτε παίρνει συνέντευξη από αυτούς, για να μπορέσει να συμπληρώσει τα κενά της βιβλιογραφίας του και να κατανοήσει τα προσωπικά κίνητρα και τις ιστορικές συνθήκες που οδήγησαν στα συγκεκριμένα γεγονότα, κι άλλοτε παρασύρεται από αυτούς, συμμετέχοντας σ’ ένα φαρσικό παιχνίδι.

Άλλοτε αφηγείται στον θεατή ένα μαγικό παραμύθι κι άλλοτε αποστασιοποιείται από την ιστορία του, κρίνοντας την συμπεριφορά των ηρώων του, τα ήθη και τις δοξασίες τους, τον θρησκευτικό φανατισμό, τα θαύματα και τα σκάνδαλα, τις δεισιδαιμονίες και την άσβεστη λαχτάρα για ζωή που χαρακτηρίζουν τον μεσαίωνα, με χιούμορ, ειρωνεία, σαρκασμό και πάντα στην τόσο χαρακτηριστική λογοτεχνική του γλώσσα, την οποία η παράσταση διατηρεί αυτούσια.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – δραματουργική απόδοση: Ιουλία Σιάμου, Ζωρζίνα Τζουμάκα
Κοστούμια: Έντα Δημοπούλου
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Τάτσης
Διεύθυνση Φωτισμού: Γεώργιος Κ. Τάντος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Εμμανουήλ Ροΐδης
Σκηνοθεσία: Ιουλία Σιάμου, Ζωρζίνα Τζουμάκα


Παίζουν: Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Ιουλία Σιάμου, Γιώργος Κυριάκου, Γιώργος Τάτσης, Μαριλού Θεοδωρίδου.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b