MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Γκαλά μπαλέτου στο Μέγαρο με χορευτές τριών κορυφαίων Ακαδημιών

Στις 18 και 19 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συναντώνται για τέσσερις παραστάσεις μπαλέτου τρεις από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες Ακαδημίες Μπαλέτου σε όλο τον κόσμο: τα «φυτώρια» από όπου αναδείχθηκαν τα περισσότερα «Ιερά Τέρατα» του χορού μέχρι σήμερα: Η Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι της Μόσχας, η Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου – Covent Garden του Λονδίνου και η Ακαδημία Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου

Monopoli Team

Από κλασικής πλευράς το πρόγραμμα του Bolshoi (Μπολσόϊ) προσφέρει αποσπάσματα από το σπάνια εμφανιζόμενο εκτός Ρωσίας μπαλέτο «Τα εκατομμύρια του Αρλεκίνου» και από την αξιαγάπητη δική τους «Κακοφυλαγμένη Κόρη» σε χορογραφία Yury Grigorovich (Γιούρι Γκριγκορόβιτς). Το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας προτείνει την Paquita (Πακίτα) και το Θέατρο La Scala αποσπάσματα από τον «Καρυοθραύστη».

Σε πιο σύγχρονο νεοκλασικό ύφος, η Ακαδημία Μπαλέτου Bolshoi της Μόσχας παρουσιάζει μια ειδική προσφορά με άδεια του Χορογραφικού Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης και του New York City Ballet σε μουσική J. S. Bach την “Τέχνη της Φούγκα”.

Το Βασιλικό Μπαλέτο του Covent Garden έρχεται με αποσπάσματα από το περίφημο «Danses Concertantes» του Kenneth MacMillan ( Κένεθ Μακ Μίλλαν) σε μουσική Dmitri Shostakovich (Ντμίτρι Σοστακόβιτς), ενώ το Θέατρο La Scala του Μιλάνου με το «Βραδινά Τραγούδια» του Antonín Dvořák (Άντονιν Ντβόρακ) σε χορογραφία Jiří Kylián (Γ. Κίλιαν).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Η Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι της Μόσχας, η Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου – Covent Garden του Λονδίνου, η Ακαδημία Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b