MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκδήλωση με θέμα τις καινοτόμες τάσεις στην τουριστική ανάπτυξη

Η εκδήλωση “Καινοτόμες τάσεις στην τουριστική ανάπτυξη” γίνεται με αφορμή το ρόλο της τουριστικής βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία, ειδικά στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα. Πραγματοποείται στις 26 Ιανουαρίου στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων “Ζητήματα Επικοινωνίας”.

Monopoli Team

Ο καθηγητής Seppo Aho, διευθυντής Ανάπτυξης του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Lapland της Φινλανδίας, θα είναι ο επίσημος καλεσμένος, οποίος θα αναφερθεί στην εφαρμογή της έννοιας της “Οικονομίας των Εμπειριών” (“experience economy”) στον τουρισμό. Η  έννοια της “Οικονομίας των Εμπειριών” εφαρμόζεται και στον τουρισμό, όπου οι επιχειρήσεις διοργανώνουν μοναδικές δραστηριότητες για τους πελάτες τους, με στόχο η ίδια η εμπειρία να αποτελέσει το τουριστικό προϊόν.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές καθώς και εκπρόσωποι των φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ελληνικού τουρισμού θα επιχειρήσουν να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν στην ελληνική τουριστική ανάπτυξη, όπως ποιες είναι οι νέες τάσεις και καινοτομίες που έχει να παρουσιάσει ο ελληνικός τουρισμός.

Προσκεκλημένοι ομιλητές:

  • Seppo Aho, Adjunct Professor, Director of Development, Faculty of Social Sciences, University of Lapland
  • Αντώνης Καμπουράκης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου
  • Γεώργιος Πανηγυράκης, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Ανδρέας Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Α’ Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Γιώργος Τσακίρης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του ΕΠΙΕΕ Μιχάλης Μεϊμάρης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012, στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), στο “Αμφιθέατρο Δρακόπουλος” στις 6 μ.μ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b