MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να μη χάσετε το τριήμερο 20-22 Ιανουαρίου

Δυνατές συναυλίες, αξιόλογες ταινίες και πρωτοποριακές θεατρικές παραστάσεις έχει η πολιτιστική ατζέντα αυτό το τριήμερο. Είτε είστε λάτρης της όπερας, είτε της τζαζ ή του έντεχνου, είτε σας αρέσουν οι ιστορικές ταινίες είτε τα θρίλερ, είτε σας αρέσουν τα σύγχρονα δράματα ή οι κλασικές τραγωδίες, σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ικανοποιήσει και να σας προσφέρει ονειρικές στιγμές και κάτι για να σκεφτείτε.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

ΟΠΕΡΑ

Γαλλική όπερα στο Μέγαρο: Μια από τις δημοφιλέστερες γαλλικές όπερες, o Φάουστ του Σαρλ Γκουνό η οποία βασίζεται στο πρώτο μέρος της γνωστής τραγωδίας του Γκαίτε, παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών . Βασίζεται στην διάσημη τραγωδία του Γκαίτε, όπου ο ηλικιωμένος επιστήμονας Φάουστ πουλά τη ψυχή του στον Μεφιστοφελή, με αντάλλαγμα τη νιότη και τον έρωτα. Στο επίκεντρο της όπερας δεν βρίσκεται τόσο ο ίδιος Φάουστ όσο η Μαργαρίτα, που μεταμορφώνεται χάρη στον έρωτα και τελικά πληρώνει σκληρά τις επιλογές της.

CΙΝΕΜΑ

Μια εποχή αναβιώνει στο J. Edgar – την ταινία για μία από τις πιο σημαντικές και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας, τον επί χρόνια διοικητή του FBI J. Edgar Hoover. Κράχτες τα δύο βαριά χαρτιά, ο σκηνοθέτης Clint Eastwood και ο πρωταγωνιστής Leonardo di Caprio, ο οποίος, με τη βοήθεια του make up, αποδεικνύεται ιδιαιτέρως πειστικός.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μία επιλογή από τραγούδια μιας μακριάς πορείας, παλιά και καινούργια. Σε αυτό το πρόγραμμα συνεργάζονται και εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί του το Τρίφωνο και η Γεωργία Νταγάκη. Το συγκρότημα Τρίφωνο ερμηνεύει με το δικό του χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο τρόπο τα αγαπημένα τραγούδια από την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και τα «Δήθεν» και η Γεωργία Νταγάκη, μία ξεχωριστή παρουσία, ερμηνεύτρια και δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας, παρουσιάζει ερωτικά τραγούδια σε ποίηση Σαπφούς από το δίσκο «Γρήγορα η ώρα πέρασε».

CINEMA

Ένα δυνατό θρίλερ ενός πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, το “Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν” είναι μια ποιοτική πρόταση του κινηματογράφου γι’ αυτήν την εβδομάδα. Ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Σαμ Ντάρκιν έχει κερδίσει πολλά βραβεία με το ντεμπούτο του.

ΘΕΑΤΡΟ

Τον ξέραμε Μάκβεθ, αλλά το σωστό είναι Μακμπέθ. Μια από τις κορυφαίες τραγωδίες του Σαίξπηρ, ένα παντοδύναμο ψυχολογικό θρίλερ που αναλύει σε μεγάλα βάθη το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής κι έννοιες όπως τη μοίρα, την φιλοδοξία, την εξουσία και την ενοχή, ανεβαίνει στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια από τις κορυφαίες φωνές της jazz, η Carmen Lundy, εμφανίζεται στην σκηνή του Half Note Jazz Club. Είναι μία από τις κορυφαίες φωνές της τζαζ και ως σύγχρονη τραγουδίστρια έχει ένα μοναδικό στυλ που συνδυάζει με άνεση το φανκ στοιχείο της Aretha Franklin με τη λαμπρότητα της Ella Fitzgerald και τους χρωματισμούς της Sarah Vaughan.

ΘΕΑΤΡΟ

Το νέο έργο που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Η παράσταση Stallerhoff του Φραντς Ξάβερ Κρετς. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια φάρμα της Βαυαρίας. Η πνευματικά καθυστερημένη Μπέππι υποφέρει από τη συναισθηματική ψυχρότητα των γονιών της. Ο μόνος που της δίνει σημασία είναι ένας εποχιακός εργάτης λίγο πριν από τη σύνταξη. Μια παράξενη ερωτική σχέση θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο κορίτσι και τον ηλικιωμένο άντρα, που θα έρθει στο φως, όταν η μικρή θα είναι ήδη έγκυος.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b