MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να μην χάσετε το τριήμερο των Φώτων

Αν δεν φύγετε από την Αθήνα, το τριήμερο των Φώτων είναι μια ιδανική ευκαιρία για την έξοδο στα πιο cool, τα πιο in και τα πιο ψαγμένα πολιτιστικά στέκια της πρωτεύουσας. Θέατρο, κινηματογράφος και μουσική έχουν πολλές προτάσεις, που σας περιμένουν για να δώσετε το… φωτισμένο σας παρών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
– Ο Ψαραντώνης θα ερμηνεύσει κρητικά τραγούδια και δικές του συνθέσεις στην Αυλαία.Παραδοσιακός και ανατρεπτικός συνάμα, πρωτόγονος και ταυτόχρονα πρωτοποριακός, ο κρητικός μουσικός θα μας μυήσει για ακόμα μια φορά στη μαγεία της παραδοσιακής μουσικής του νησιού του.

ΣΙΝΕΜΑ:
– Το Λιμάνι της Χάβρης.  Ένα όμορφο δείγμα του χαρακτηριστικού σινεμά του Άκι Καουρισμάκι, απέριττα στυλιζαρισμένο και βαθιά ανθρώπινο, με μελαγχολία και συγκίνηση, χιούμορ και αισιοδοξία.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου

ΘΕΑΤΡΟ:
– Το θέατρο φέτος αγαπάει τους Έλληνες δραματουργούς και με την ευκαιρία των 100 χρόνων από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ανεβαίνει στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το δραματοποιημένο διήγημα του κορυφαίου Έλληνα πεζογράφου “Ο Αμερικάνος”. Στην παράσταση ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, κρυφοκοιτάζει τη δράση και “μετατοπίζεται” σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων.

ΜΟΥΣΙΚΗ:
-Στο Half Note η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή μας παρουσιάζουν ένα πολυπολιτισμικό μουσικο πρόγραμμα. Τραγουδούν ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά – συμπεριλαμβανομένων των ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας – τραγούδια των Βαλκανίων, fado, ναπολιτάνικα, ισπανόφωνα, ιρλανδέζικα, γαλλικά, τούρκικα, αραβικά, τσιγγάνικα, μπλουζ, σεφαραδίτικα κ.α.

ΣΙΝΕΜΑ:
– Αν θέλετε να δείτε Σέρλοκ Χολμς με μπαμ- μπουμ και περιπέτεια και τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Τζουντ Λο πρωταγωνιστές, τότε μπορείτε να τρέξετε στους κινηματογράφους. Το παιχνίδι των σκιών του Γκάι Ρίτσι βγαίνει στους κινηματογράφους.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
-Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα κάνουν τις τρεις τελευταίες εμφανίσεις τους στο Παλλάς, όπου θα μας παρουσιάσουν τραγούδια πλημμυρισμένα από το φως της Ελλάδας, με ήχους που μυρίζουν Ανατολή, αλλά κλείνουν το μάτι και στην Δύση.

ΘΕΑΤΡΟ:
Ο δρόμος περνάει από μέσα: Ένα ακόμα δράμα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, μετά την αυλή των θαυμάτων του Εθνικού, αυτή τη φορά στο θέατρο τέχνης Υπόγειο. Με καλό καστ ηθοποιών και μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b