MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Λογοτεχνικός έρωτας από το μέλλον!

Ο Τζέησον και η Μαίρη ερωτεύονται και είναι πιστοί ο ένας στον άλλο. Ε λοιπόν “την έβαψαν”, γιατί στις Ενωμένες Πολιτείες Γης ο έρωτας και η μονογαμία αποτελούν έγκλημα!Ένα βιβλίο είναι ιδανικό δώρο για τις γιορτές, όταν και συνηθίζεται να γίνονται προβλέψεις και εκτιμήσεις για τα μελλούμενα, άλλες σοβαρές, και άλλες πιο ανάλαφρες. Αυτά τα δύο συνδυάζονται στο μυθιστόρημα “Το μικρό κομμάτι της Γης που έμεινε απ’ έξω”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και η πλοκή των οποίου “έρχεται” από το μέλλον. Στο βιβλίο ο συγγραφέας Ζαφείρης Βάλβης πάει όχι ένα αλλά πολλά βήματα πιο πέρα τις κατευθύνσεις που παίρνει η σύγχρονη κουλτούρα και εξουσία, και με διάθεση άλλοτε χιουμοριστικού και άλλοτε σοβαρού προβληματισμού, όπως και με αναφορές στην παγκόσμια και στην ελληνική πραγματικότητα, “χτίζει” ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα.

Monopoli Team

Οι Ενωμένες Πολιτείες Γης είναι το κράτος του μέλλοντος, το “ιδανικό” μόρφωμα που οι κρατικοί συνασπισμοί προσπαθούσαν ανέκαθεν να επιτύχουν. Σε αυτό ζει ένας νέος, ο Τζέησον, που, όπως συμβαίνει για όλους, ασκεί ένα επάγγελμα το οποίο δεν διάλεξε ο ίδιος αλλά η… κληρωτίδα, που περιέχει συγκεκριμένο αριθμό θέσεων για κάθε επάγγελμα, ώστε να αποφεύγονται κορεσμοί. Στο ίδιο κράτος ζει και η συνομήλική του, Μαίρη, για την οποία ισχύουν φυσικά τα ίδια. Παρακάμπτοντας υποκρισίες, οι δύο νέοι εργάζονται ακολουθώντας την κοινή πρακτική, δηλαδή εφευρίσκοντας οι ίδιοι σενάρια τα οποία ο κόσμος αποδέχεται ως αληθινά, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να πραγματοποιούνται και να γίνονται όντως γεγονότα. Εξάλλου, σε τελική ανάλυση, όσο παράλογο κι αν ακούγεται, αυτό δεν γίνεται και στη σημερινή κοινωνία;

Όλος ο κόσμος και ο πολιτισμός ανέκαθεν στηρίζονταν περισσότερο σε εκτιμήσεις παρά σε αδιαμφισβήτητα δεδομένα. Οι εκτιμήσεις επηρεάζουν την κοινή γνώμη σε τέτοιο βαθμό, που γίνονται καθολικά αποδεκτές, και η ροή των πραγμάτων καταλήγει στο να συμβαίνουν τελικά και ως πραγματικά γεγονότα. Γιατί λοιπόν να παιδευόμαστε ψάχνοντας “αναντίρρητες αλήθειες”…; Όταν όμως ο Τζέησον και η Μαίρη βρεθούν στο ίδιο μέρος εξαιτίας ενός τυχαίου συμβάντος, θα συμβεί το αδιανόητο για τον κόσμο στον οποίο ζουν: θα ερωτευθούν και θα θελήσουν να είναι μονογαμικοί, κάτι που θεωρείται κατάπτυστο έγκλημα, μαζί με πολλά άλλα που στο παρελθόν εμπόδιζαν την “πρόοδο” του ανθρώπου και της κοινωνίας. Πώς θα ξεφύγουν οι δύο νέοι από την οργή του κόσμου και τον Νόμο; Άραγε στο… μικρό κομμάτι της Γης που έμεινε απ’ έξω, και δεν ακολούθησε την πορεία των Ενωμένων Πολιτειών Γης, οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι και “υπανάπτυκτοι”; Ή μήπως έχουν άλλου είδους αγαθά; Πού θα ήταν καλύτερα να ζει κανείς; Πόσο απέχουν οι σημερινές συνήθειές μας από μια τέτοια μυθοπλασία; Και, επιτέλους, προκάλεσε έκρηξη το γάλα που χύθηκε στην εταιρεία Πυρσύς ή όχι…;!

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που πραγματεύεται μέσα από την ιστορία του ο Ζαφείρης Βάλβης στην αξιόλογη πρώτη συγγραφική του προσπάθεια, η οποία διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στη βιβλιοθήκη σας ή στη λίστα δώρων που σκοπεύετε να κάνετε αυτές τις γιορτές.

Το μικρό κομμάτι της Γης που έμεινε απ’ έξω – Ζαφείρης Βάλβης
Εκδόσεις Κονιδάρη, Σειρά Συγγραφικά Μονοπάτια

Ο Ζαφείρης Βάλβης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Σίφνο. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στην Αθήνα και διοίκηση επιχειρήσεων στην Ολλανδία. Έχει γράψει πέντε θεατρικά έργα: Η Σχέση σας προωθείται, Οι Άλλοι, Θα φταις κι εσύ δεν μπορεί, Οι Μαθητευόμενοι, Άντεργουντς.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b