MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι πιο hot προτάσεις του τριημέρου 9-11 Δεκεμβρίου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι όλοι ονειρεύονται ήδη τις διακοπές. Και ο πολιτισμός αρχίζει να παίρνει γιορτινό χρώμα, με σημαντικά events να προσκαλούν τον κόσμο να βγει να διασκεδάσει. Κι επειδή δεν χρειάζεται να έρθουν τα Χριστούγεννα, για να ψυχαγωγηθεί κανείς, οι προτάσεις αυτού του τριημέρου είναι σημαντικές και αξιόλογες, με φεστιβάλ μουσικά, μπαλέτα, όπερες, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραγωγές υψηλού ενδιαφέροντος.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ
Jumping fish festival στο Fuzz vol.1. Εμφανίζονται οι Ojos de Brujo, το συγκρότημα φαινόμενο της Ισπανία! Το έδαφος για τους καυτούς Ισπανούς θα προετοιμάσουν οι νικητές των διαγωνισμών Jumping Fish Travel Mind Syndrome, Brothers In Plugs και Los Mujeros.

-Η ζωή της θρυλικής Edith Piaf στο Μέγαρο Μουσικής! Παρουσιάζεται σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που, μετά από 6 χρόνια θριάμβου στο Παρίσι αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, κλείνει τον κύκλο της με μια τελευταία επίσκεψη στην Αθήνα. Η παραγωγή του Alain Delon και του Jacques Pessis, αφιερωμένη σε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος του 20ου αιώνα, ολοκληρώνει την επιτυχημένη πορεία της.


ΘΕΑΤΡΟ
– Η “Φόνισσα“, το κορυφαίο κείμενο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε δραματουργική επεξεργασία Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού ανεβάζει τη φετινή σεζόν η «Πράξη» της Μπέττυς Αρβανίτη στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. Το ανέβασμα της παράστασης συμπίπτει με την επέτειο των εκατό χρόνων απ’ το θάνατό του.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ
– Καβάφης μετά μουσικής στον Ιανό. Ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει την Μουσική Προσωπογραφία του Κ.Π. Καβάφη σε ποίηση Διονύση Καψάλη. Η παράσταση Rue Lepsius είχε πρωτοπαρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι του 2009 στην Αθήνα στο «Σχολείον», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών,αλλά και στην Αίγυπτο, τη χώρα που γεννήθηκε και έζησε ο κορυφαίος ποιητής, τον Ιούνιο του 2011.

– Οι διάσημοι Fun Lovin’ Criminals αποτελούν την επιτομή του νεοϋορκέζικου cool με το σαρδόνιο χιούμορ. Εμφανίζονται τη δεύτερη μέρα του Jumping Fish Festival στο Fuzz. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Expert Medicine, ο George Gaudy και οι Trap.

ΟΠΕΡΑ
-Σε ζωντανή μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα γίνει προβολή της όπερας Faust του Charles Gounod. Ο γνωστός Jonas Kaufmann στον ομώνυμο ρόλο. Ο βραβευμένος με Tony σκηνοθέτης Des McAnuff μεταφέρει την ιστορία στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα σε μια παραγωγή που έτυχε διθυραμβικών κριτικών στο Λονδίνο την προηγούμενη σεζόν. (σα)

ΣΙΝΕΜΑ
– Μπραντ Πιτ και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στο Moneyball. Ένα καλό καστ ηθοποιών παρουσιάζει ένα αμερικάνικο θέμα (μια ιστορία για το μπέιζμπολ και τη σημασία των στατιστικών) με ποιοτικό στήσιμο και καλογραμμένους διαλόγους.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου


ΜΟΥΣΙΚΗ

– Σπουδαίο reggae event στον Σταυρό του Νότου με τους Gladiators! Ετοιμαστείτε ν’ απολαύσετε μια roots reggae & ragga πανδαισία με τη βοήθεια ενός από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους των δύο αυτών μουσικών ειδών, μια από τις ιστορικότερες roots reggae μπάντες της Τζαμάικα που τα μέλη της θεωρούνται ζωντανοί θρύλοι.

-Ονειρικές βραδιές στο Half Note Jazz Club μας υπόσχονται η Maria Joao και η Σαβίνα Γιαννάτου . Δύο κορυφαίες γυναικείες φωνές της σύγχρονης μουσικής ή της jazz σε μια δημιουργική συνάντηση που απλώνεται σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα και διαπερνά τις ..ετικέττες! Η Maria Joáo είναι μία παγκόσμια καλλιτέχνης με παρουσίες στα μεγαλύτερα Concert Halls του κόσμου. Η Σαβίνα Γιαννάτου – μία από της κορυφαίες φωνές της χώρας μας – έχει ήδη μια τεράστια διαδρομή στο τραγούδι που εκτείνεται από το έντεχνο, το αναγεννησιακό, το μεσαιωνικό και φτάνει στο παραδοσιακό και την Μεσόγειο.

ΜΠΑΛΕΤΟ

Δον Κιχώτης στο Badminton. Tα αυτοκρατορικά μπαλέτα της Μόσχας έρχονται στην Αθήνα παρουσιάζοντας τον «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες σε χορό. Η παράσταση η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1869 από το μπαλέτο του Μπολσόι, συνδυάζει ισπανικούς χορούς και την αύρα του ρωσικού κλασικού μπαλέτου.

ΘΕΑΤΡΟ:
– Το θέατρο Πορεία υποδέχεται το θεατρικό έργο “Αμερικάνικος βούβαλος” του Ντέιβιντ Μάμετ σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Δημήτρη Τάρλοου. Πρόκειται, για μία κλασική σύγχρονη τραγωδία, που κινείται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι καθαρά πολιτικό, καθώς περιγράφει με ενάργεια και χιούμορ την κατάρρευση του Αμερικάνικου καπιταλιστικού συστήματος. Τρεις αποτυχημένοι εγκληματίες πάνε να κάνουν διαβολικές business, αλλά όλο και κάτι πάει στραβά.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b