MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
05
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Nosferatu στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη

Από τις 11 έως τις 15 Ιανουαρίου το Θέατρο Έξω από τα Τείχη παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Nosferatu» σε σκηνοθεσία της Καίτης Σαμαρά.

Monopoli Team

Πρόκειται για την ιστορία του σκοτεινού κόμη που είναι εγκλωβισμένος στο χρόνο και καταδικασμένος να ζει τη ματαιότητα της κάθε μέρας.

H παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Μπράμ Στόουκερ «Δράκουλας», το οποίο επηρέασε καθοριστικά το φανταστικό, την «γοτθική» λογοτεχνία και την λογοτεχνία τρόμου στις αρχές του εικοστού αιώνα. Το 1921, σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα μετά την δημοσίευση του «Δράκουλα», ένας νεαρός Γερμανός σκηνοθέτης ο Φρίντριχ Βίλχλμ Μουρνάου αποφάσισε να γυρίσει την πρώτη ταινία φρίκης του Δράκουλα.

Η βουβή ταινία του με τίτλο «Nosferatu ο Βρικόλακας – Μια συμφωνία τρόμου» παρουσιάστηκε στο Βερολίνο το 1922. Από τότε ο Nosferatu (η λέξη είναι ελληνική και σημαίνει «ο φέρων την νόσον») συνεχίζει να προβάλλεται στους κινηματογράφους τέχνης όλου του κόσμου και είναι πλέον μια ταινία σταθμός, ένα μνημείο του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Το 1978 ο Βέρνερ Χέρτσοκ γύρισε την ταινία «Nosferatu, το φάντασμα της νύχτας», με τον Κλάους Κίνσκι την Ιζαμπέλ Ατζανί και τον Μπρούνο Γκας. Ο Χέρτσοκ παρουσιάζει έναν βρικόλακα κουρασμένο από την αιωνιότητα, αδύναμο, αφημένο στην μοίρα του να περιμένει την λύτρωση του θανάτου. Σ’ αυτό το σκεπτικό βασίζεται και η παράσταση «Nosferatu» στην οποία προβάλλονται και αποσπάσματα από τις δύο αυτές αριστουργηματικές ταινίες.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – θεατρική προσαρμογή: Καίτη Σαμαρά
Σκηνικά – κοστούμια – φωτισμοί: Απόστολος Αποστολίδης
Φωτογραφία: Σοφία Ζωντανού
Μακιγιάζ: Αγγελική Στουρνάρα
Ηχογράφηση: Νίκος Γεωργάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Καίτη Σαμαρά


Παίζουν: Αγγελική Στουρνάρα, Έλενα Σταφυλίδου, Αρετή Πολυμενίδη, Θεόφιλος Αναστασιάδης, Αναστασία Θεοδωρίδου, Μαίρη Πραξιγά, Θοδωρής Μαυροειδής, Νατάσσα Αγγελοπούλου, Κώστας Λαζαρίδης.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η "Μουγγή Καμπάνα" του Θανάση Τριαρίδη επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
ΘΕΑΤΡΟ
Η τέχνη του να μην: Μια σύγχρονη ανάγνωση του καφκικού «Καλλιτέχνη της Πείνας» στο Steehos Space
ΘΕΑΤΡΟ
Αρχιμάστορας Σόλνες, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη στο Θέατρο Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
“violet76 – is that horror?”: Ένα dancegig της Χριστίνας Σκουτέλα στο ΙΛΙΟΝ Plus
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μεγάλο Φαγoπότι: Η εμβληματική ταινία του Marco Ferreri γίνεται παράσταση στο Θέατρο Συγγρού 33
ΘΕΑΤΡΟ
Άμλετ (machine): Η Σοφία Αντωνίου σκηνοθετεί τη “συνάντηση” Σαίξπηρ–Μύλλερ στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Ισμήνη» της πολυβραβευμένης Καρόλ Φρεσέτ στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γεωργίου Βιζυηνού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γλάρος: Μια σύγχρονη ανάγνωση του τσεχωφικού έργου στο ΦΙΑΤ
ΘΕΑΤΡΟ
Teen Talk About Bullying, από τον Μικρό Βορρά στο Θέατρο Nous
ΘΕΑΤΡΟ
IN-Visible: Μια ψηφιακή συμμετοχική performance για την ενδοσυντροφική κακοποίηση
ΘΕΑΤΡΟ
Τέλος το θέατρο, σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες