MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Σταχτοπούτα on ice στο Badminton

Το κλασικό μπαλέτο και το καλλιτεχνικό πατινάζ συνδυάζονται μοναδικά στο έργο “Σταχτοπούτα” του Sergei Prokofiev, στο θέατρο BADMINTON. Η παράσταση θα παρουσιαστεί για δύο Σαββατοκύριακα: 25-27 Νοεμβρίου και 2-4 Δεκεμβρίου 2011.

Monopoli Team

Το έργο στηρίζεται στην  αρχική βερσιόν του 1944, όταν ο Sergei Prokofiev, ένας από τους σημαντικότερους Ρώσους συνθέτες του 20ου αιώνα, έγραψε τη μουσική της Σταχτοπούτας για τα διάσημα Μπαλέτα Κίρωφ. Ο Konstantin Rassadin, πολυβραβευμένος Ρώσος χορευτής και χορογράφος, μεταφέρει με απαράμιλλη τέχνη την αυθεντική χορογραφία του Marius Petipa στον πάγο.

Στην Σταχτοπούτα, που είναι η πλέον πρόσφατη παραγωγή του Μπαλέτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια ακολουθούν την παράδοση του κλασικού χορού. Πρωταγωνιστούν 40 διακεκριμένοι χορευτές του καλλιτεχνικού πατινάζ που παρουσιάζουν ένα θέαμα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και δεξιοτεχνίας.

Η πλειοψηφία των χορευτών του Μπαλέτου έχουν διακριθεί στο παρελθόν, ατομικά ή ως ζευγάρια, σε ρωσικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες του καλλιτεχνικού πατινάζ. Σε είκοσι από τους σημερινούς χορευτές του Μπαλέτου έχει απονεμηθεί ο τίτλος “Master of Sports of Russia” για τις επιδόσεις τους στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Μεταξύ άλλων, στους χορευτές, κατά καιρούς, του Μπαλέτου συναντάμε πρωταθλητές Ευρώπης και ολυμπιονίκες όπως οι Olga Ivanova, Andrey Stroganov, Ludmila Beloussova, Oleg Protopopov, Alexei Ulanov, και Ludmila Smirnova.

Ο Konstantin Rassadin ήταν για 23 χρόνια πρώτος χορευτής του παγκοσμίου φήμης Θεάτρου Μαρίνσκι (πρώην Κίρωφ), συμμαθητής του Ρούντολφ Νουρέγιεφ και παρτενέρ σε πολλές παραστάσεις της Ναταλία Μακάροβα και Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ. Το 1967 ίδρυσε τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης (St. Petersburg State Ice Ballet).

 

Ο διεθνής τύπος έγραψε για την παράσταση:

“Η Σταχτοπούτα “ανάβει φωτιά” στον πάγο…”, The Guardian

“Οι παραστάσεις θα σας θυμίσουν τις μεγάλες στιγμές των Ρωσικών μπαλέτων, με πλούσια κοστούμια και έξοχες χορογραφίες”, American Skating World

Προπώληση:

210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, www.viva.gr στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS και στο www.viva.gr

[iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”360″ src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/xk5cxb” ]
St Petersburg Ballet on Ice – Cinderella by Ticketnet

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Konstantin Rassadin


Παίζουν: 40 διακεκριμένοι χορευτές

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b