MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αφηγήσεις

Station Athens στο Συνεργείο

H MKO ΑΜΑΚΑ διοργανώνει τα δύο τελευταία χρόνια το καλλιτεχνικό εργαστήρι για νέους μετανάστες – πρόσφυγες. Οι συμμετέχοντες σ’ αυτό το εργαστήρι ετοίμασαν μια παράσταση με τίτλο “ο σταθμός μου -η Αθήνα” όπου αφηγούνται προσωπικά τους βιώματα και την παρουσιάζουν στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ στις 13, 20 και 27 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

Πρωταγωνιστές της παράστασης ο Ζάκι, ο Μπακάρ, ο Χασάν, ο Άλεξ, ο Ζακαρία, ο Αμάν, ο Μπαρκάτ, ο Μοχάμεντ, ο Σάκι, ο Ιφράν, ο Μουσταφά και ο Παρίζ που μας εξιστορούν το ταξίδι τους από την πατρίδα τους Αφγανιστάν, Ιράν, Συρία και Πακιστάν μέχρι την Αθήνα καθώς και τον τρόπο ζωής τους σε μία καινούρια πόλη. Με τη χρήση εικαστικών και τεχνολογικών μέσων σε συνδυασμό με το θεατρικό παιχνίδι δημιουργούν τη δική τους παράσταση με βάση την διαφορετικότητα και την πολιτισμική ποικιλότητα.

Το θεατρικό προέκυψε ως μία αυθόρμητη ζωντανή διήγηση των συμμετεχόντων, ως μία ανάγκη να μοιραστούν μαζί με του Έλληνες την πολυτάραχη ζωή τους και τις δυσκολίες που έχουν βιώσει. Για πρώτη φορά, η Αθήνα υποδέχεται μία παράσταση φτιαγμένη εξ’ ολοκλήρου από ξένους.

Παράλληλα με την παράσταση λειτουργεί έκθεση στο φουαγιέ με έργα φωτογραφίας, video, ζωγραφικής των μαθητών του Station Athens Από την περίοδο 2009-2011.

Στο εργαστήρι “Station Athens” συμμετέχουν νέοι, ηλικίας 15 έως 30 χρονών, οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα και έχουν βιώσει και συνεχίζουν να βιώνουν συνθήκες επιβαρυντικές ή και απαγορευτικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβασή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Το εργαστήρι ορίζεται σαν «Εργαστήρι Art Therapy» και διαφοροποιείται από ένα απλό εργαστήρι Τέχνης, όπου απλά μεταδίδονται συγκεκριμένες τεχνικές, χωρίς όμως να είναι χώρος ψυχοθεραπείας. Τα εργαλεία του Art Therapy είναι οι εικαστικές και παραστατικές τέχνες και το θεραπευτικό στοιχείο έγκειται στην συνειδητοποίηση του ότι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία ευνοείται η προφορική επικοινωνία, η συνοχή της ομάδας και η προσωπική έκφραση.

Συντελεστές
Συντονισμός Εργαστηρίου: Μαργαρίτα Παπαδοπούλου
Υπεύθυνη τομέα Φωτογραφίας – Video: Δάφνη Καλαφάτη
Υπεύθυνη τομέα Θεάτρου: Γιολάντα Μαρκοπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Ζάκι, Μπακάρ, Χασάν, Άλεξ, Ζακαρία, Αμάν, Μπαρκάτ, Μοχάμεντ, Σάκι, Ιφράν, Μουσταφά Παρίζ,

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Μακριά νύχτα στη Γη του Νοντ, του Duncan Graham στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
ΘΕΑΤΡΟ
Άμλετ*, του Ανδρέα Φλουράκη στο Θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Το Ψέμα του Μυαλού, του Σαμ Σέπαρντ στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ένα Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Mother Tongue: Ένας γυναικείος μονόλογος της Γεωργίας Τσαγκαράκη στο Theatre Of The No
Θεατρικά Νέα
Η «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία - Πρώτες εικόνες από τις πρόβες
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Πατέρας, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Καλλιρόης
ΘΕΑΤΡΟ
Αυτή η νύχτα μένει: Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στο Βασιλικό Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Τα άνθη του κακού, του Σέρχιο Μπλάνκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Με δύvαμη από τηv Κηφισιά, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάvη στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Ιζαντόρα Ντακ: Το μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους “αναβιώνει” στη Λυρική
ΘΕΑΤΡΟ
Στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης γίνονται «Όλα...λάθος!»