MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Belladonna of Sadness
Couture
EPiC: Ο Elvis Presley σε μια μοναδική συναυλία
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
How to Shoot a Ghost
Interstellar
KinoFest στην Αθήνα
Madonnas
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Mauthausen
No Budget Story
Pillion
Regan
Scream 7
Sirât
The Mortuary Assistant
Vampyr
Weapons
Winona
Ένα απλό ατύχημα
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Όλες οι Κυριακές
Αγιος Παΐσιος
Αγριες φράουλες
Αμαρτωλοί
Αμνετ
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Βγαίνουν μέσα από τη Μάργκο
Γελοίοι έρωτες
Γυναίκες μαχήτριες – Μέρος Γ’ 1960-1974
Δαβίδ: Το αγόρι που έγινε θρύλος (μεταγλωττισμένη)
Δύο εισαγγελείς
Είμαι η Κούβα
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μικρή Αμελί (με υπότιτλους)
Η μύγα
Η τούρτα του προέδρου
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θα σε σκοτώσουν
Θεώρημα
Κάρλα
Καποδίστριας
Κραυγές και ψίθυροι
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μαρσουπιλαμί (με υπότιτλους)
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπιτσκόμπερ
Μπλόου απ
Μυστικός πράκτορας Μπέρνι: Αποστολή στον Άρη (μεταγλωττισμένη)
Ο δρόμος του εγκλήματος
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Οικογένεια προς ενοικίαση
Ο μάγος του Κρεμλίνου
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Ο μυστικός πράκτορας
Περσόνα
Πολύδροσο
Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ
Σαν αδέρφια
Σπασμένη φλέβα
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Τελευταία κλήση
Το αδελφάτο των ιπποτών της ελεεινής τραπέζης
Το λιμάνι της αγωνίας
Το μεγαλείο
Το τραγούδι του δάσους
Το χρώμα του ροδιού
Τσάρλι ο σούπερ-σκύλος (μεταγλωττισμένη)
Τόμος 7
Φίλοι για πάντα
Φθινοπωρινή σονάτα
Φραντς Κάφκα
Χωρίς προηγούμενο ραντεβού
Χόλι: Το γενναίο σκαντζοχοιράκι (μεταγλωττισμένη)
Αφιερώματα / Φεστιβάλ

52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 13 Νοεμβρίου 2011 στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας και στις αίθουσες του Λιμανιού, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα.

Μαρίνα Πυλαρινού

Το Φεστιβάλ θα τιμήσουν με την παρουσία τους: Ο Αλεξάντερ Πέιν θα ανοίξει την αυλαία της διοργάνωσης με την πολυαναμενόμενη νέα του ταινία Οι απόγονοι (The Descendants). Η Σάρα Ντράιβερ, η αμερικανίδα «ιέρεια» του ανεξάρτητου σινεμά και συνεργάτιδα του Τζιμ Τζάρμους, θα παρουσιάσει τις ταινίες της, στο πλαίσιο του αφιερώματος στο έργο της. Ο Όλε Κρίστιαν Μάντσεν, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νέου κύματος του δανέζικου κινηματογράφου, η νέα ταινία του οποίου Superclasico (η υποψηφιότητα της Δανίας για τα προσεχή Όσκαρ) θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ. Ο προκλητικός αυστριακός δημιουργός Ούλριχ Ζάιντλ, αλλά και ο Ερντέν Κιράλ, από τους σπουδαιότερους τούρκους auteurs, με έργο που παραμένει άγνωστο στην Ελλάδα, ο οποίος θα τιμηθεί από το φεστιβάλ στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το αφιέρωμα στον Ιταλό σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο.

Στο Διεθνές πρόγραμμα περιλαμβάνονται το Διεθνές Διαγωνιστικό, οι Ειδικές Προβολές, οι Ανοιχτοί Ορίζοντες, καθώς και τα τμήματα Ματιές στα Βαλκάνια και Experimental Forum. Το Φεστιβάλ φιλοξενεί περισσότερες από 20 ελληνικές ταινίες στις επιμέρους ενότητές του (Διεθνές Διαγωνιστικό, Ελληνικές Ταινίες 2011, Ελληνικές Συμπαραγωγές, Ειδικές Προβολές, Αγορά), ανάμεσα στις οποίες και δώδεκα ταινίες που θα πραγματοποιήσουν πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα γίνει ένα αφιέρωμα στο έργο του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 στο Ολύμπιον, με την ταινία Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν (Martha Marcy May Marlene) του Σον Ντέρκιν.

Περισσότερα από CINEMA