MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα νέα μέτρα θέλουν… καλοπέραση- Πού να διασκεδάσετε το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου

Η κατάσταση με την πολιτική και την οικονομία μας ρίχνει το ηθικό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, γίνονται όλο και πιο αναγκαίες μερικές ποιοτικές διαφυγές, διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Ευτυχώς, για το τριήμερο 23 – 25 Σεπτεμβρίου υπάρχουν πάρα πολλές μουσικές προτάσεις για να ξεσκάσουμε. Επίσης, ο κινηματογράφος έχει την τιμητική του, καθώς εκτός από τις ταινίες που βγαίνουν, υπάρχουν και οι Νύχτες Πρεμιέρας. Παράλληλα, το θέατρο έχει κι αυτό να μας προτείνει σημαντικά πράγματα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

Συναυλίες

  • Οι Εncardia μαζί με τον ερμηνευτή Κώστα Θωμαϊδη εμφανίζονται live στο Κηποθέατρο Παπάγου, για μία και μοναδική συναυλία. Στην συγκεκριμένη παράσταση θα ακουστούν και τραγούδια απο τη νέα δισκογραφική δουλειά των Encardia με τίτλο «Μηterra», ενώ μια επιλογή απο τις πιο δυναμικές ταραντέλλες του Ιταλικού νότου θα οδηγήσουν τα βήματα των θεατών στη σκηνή.
  • Πρωτοπόροι, επιδραστικοί, διαχρονικοί… Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς έχουν γραφτεί για τους περίφημους Tuxedomoon, οι οποίοι εμφανίζονται live στο Gagarin 205, για μία μοναδική βραδιά. Μαζί τους, οι ανερχόμενοι Gravity Says I.
  • Νοσταλγία των ελληνικών 80’s με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη να ροκάρουν live στο θερινό Δημοτικό Σινέ της Πετρούπολης. Από την «Ευλαμπία» & το «Γοριλάκι» στην «Ανεμώνα» και το «Νοσταλγό του Rock n’ Roll» θα ταξιδέψουν όσοι παρευρεθούν στο θερινό Δημοτικό Σινέ της Πετρούπολης.
  • Στις εποχές μας το δωρεάν είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο Monsieur Minimal και η Μαριέττα Φαφούτη χαρίζουν φθινοπωρινές ποπ μελωδίες, με φόντο την Ακρόπολη, στα πλαίσια του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. 

Σινεμά- Νύχτες Πρεμιέρας

  • Εκτός από τις προγραμματισμένες προβολές του κινηματογράφου και γι’ αυτήν την εβδομάδα, υπάρχει και το Διεθνές Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X 2011. The Ides of March / Αι Ειδοί του Μαρτίου, μια ακόμα πολιτική ταινία του George Clooney, που πήρε μέρος στο πρόσφατο Φεστιβάλ της Βενετίας, προβάλλεται στο Αττικόν και στο Απόλλων ταυτόχρονα στις 20:00.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

Συναυλίες

  • Η μουσικός και συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα θα πραγματοποιήσει μία και μοναδική συναυλία στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Ερμηνεύει η Dilek Koc. 
  • Μια σπουδαία ροκ συντροφιά, οι Σπυριδούλα, Υπόγεια Ρεύματα, Απόστολος Ρίζος, Απόστολος Καλτσάς – Μυθοτοπία, Chewing Gun, Pink Tank Project… θα μαζευτούν στην Αυλαία για να παίξουμε τις μουσικές μας για μια φίλη τους που το έχει ανάγκη. Σας προσκαλούν όλους και όλες εκεί, για να την στηρίξετε.
  • O Μπάμπης Τσέρτος με την συμμετοχή της Ειρήνης Τουμπάκη παρουσιάζει στον προαύλιο χώρο του Badminton, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Στο πανί και στο γυαλί…», τη μουσική παράσταση «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη» με εμβλημτικά «ελαφρά» τραγούδια από τις ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Θέατρο

  • Η αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν επιστρέφει στην Ελλάδα με τη νέα της παραγωγή “Shaolin Legend” στο Θέατρο Badminton. Πετάνε στον αέρα, εντυπωσιάζουν με τα σπαθιά τους, σπάνε πέτρες στο σώμα ή το κεφάλι τους, ακουμπάνε τα σώματά τους πάνω σε λόγχες. Δεκαπέντε μέλη από την αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν ταξιδεύουν και πάλι από τον ναό των Σαολίν στην Κίνα προς την Ευρώπη.

Σινεμά

  • Drive, το σύγχρονο, στυλιζαρισμένο φιλμ νουάρ, του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, που κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ κερδίζει τις εντυπώσεις με το αινιγματικό του στυλ, ενώ ο βετεράνος κωμικός Άλμπερτ Μπρουκς είναι εξαιρετικός στο ρόλο κακού.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Συναυλίες

  • Ο διαχρονικός Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει τη μουσική του για δύο κλασικές κωμωδίες του Αριστοφάνη, «Αχαρνής» και «Πλούτος», αλλά και γνωστά κομμάτια του δημιουργού στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στη συναυλία “Αριστοφάνους Αχαρνής-Πλούτος και άλλα τραγούδια για νέους κανταδόρους” συμμετέχει και ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων.
  • Η Σαλαμίνα είναι δυο βήματα. Μια από τις σημαντικότερες μορφές του λαϊκού τραγουδιού, ο Χρήστος Νικολόπουλος εμφανίζεται στο Αναψυκτήριο Φλαμίνγκο. Μαζί του οι : Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα, Μαρία Σταφυλοπάτη και Γιώργος Αιγιώτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θέατρο

  • Η παράσταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού Ηρακλής Μαινόμενος του Ευριπίδη παρουσιάζεται στο Άλσος Νέας Σμύρνης. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Νίκος Καραθάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Θοδωρής Αθερίδης, Στεφανία Γουλιώτη κ.α.

Σινεμά- Νύχτες Πρεμιέρας

  • Στις 16:00 το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Μartin Scorsese «George Harrison: Living in the Material World» στο σινεμά Απόλλων. Μία από τις μεγάλες μορφές του κινηματογράφου ασχολείται με μία από τις μεγάλες μορφές της μουσικής και μέλος των θρυλικών Beatles. Μια προσωποκεντρική ταινία με σπάνιες φωτογραφίες και βίντεο που δεν έχουν ξαναδημοσιευτεί, ανέκδοτα τραγούδια του πρώην Σκαθαριού και σπάνιο υλικό και συνεντεύξεις με τους Πολ ΜακKάρτνεϊ, Ρίνγκο Σταρ, Γιόκο Ονο, Ερικ Κλάπτον, Τέρι Γκίλιαμ και πολλούς άλλους.

Καλή διασκέδαση! 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b