MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Τα μικρά Διονύσια στο Βασιλικό Θέατρο

Ο κύκλος της καλοκαιρινής περιοδείας της επετειακής παραγωγής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ολοκληρώνεται το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με μια σειρά 8 παραστάσεων που φιλοξενούνται στο Βασιλικό Θέατρο, από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Ο Οιδίποδας, η Αντιγόνη, ο Προμηθέας, η Κασσάνδρα, η Κλυταιμνήστρα κι ο Αγαμένοντας, η Ηλέκτρα και ο Ορέστης, ο Ετεοκλής και η Εκάβη, ο Αίαντας, η Ελένη, Αγγελιαφόρος και Φύλακας, από κοινού με τη Λυσιστράτη, τη Μυρρίνη, τον Πλούτο, τις Νεφέλες ή τον Κύκλωπα εμφανίζονται πάνω στη σκηνή ως προσκεκλημένοι της μνήμης, καθώς ένας «αφανής ήρωας» του θεάτρου, ένας τεχνικός (Γιώργος Αρμένης), που ζυμώθηκε με την ιστορία, συνομιλεί νοερά με τις μορφές, που σφράγισαν την ιστορία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και τη δική του ζωή αλλά και με τους ρόλους, με τα κείμενα, που έχουν διανύσει πολύ μεγαλύτερη πορεία μέσα στο χρόνο, ανοίγοντας πάντοτε διάλογο με το «τώρα».

Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ενδοχώρα έργων που σκηνοθέτησαν σημαντικά και κομβικά πρόσωπα της μεταπολεμικής ιστορίας του θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, από το 1961 που ιδρύθηκε το Κ.Θ.Β.Ε. μέχρι σήμερα. Σταθμοί αυτής της περιπλάνησης, παραστάσεις του Σωκράτη Καραντινού, του Σπύρου Ευαγγελάτου, του Μίνου Βολανάκη, του Ανδρέα Βουτσινά αλλά και του Βασίλη Παπαβασιλείου, του Γιάννη Χουβαρδά, του Ματία Λάνγκχοφ, του Αντρέι Σερμπάν. Το αποτέλεσμα δεν στοχεύει στην αναβίωση των παραστάσεων αυτών, αλλά σε μια σκηνική επαναδιατύπωσή τους μέσα από τους σημερινούς κώδικες αισθητικής που φέρει όμως και ίχνη μνήμης, μέσω πολύτιμου αρχειακού υλικού.

Συντελεστές:

Σύνθεση κειμένων, Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης

Σκηνικά: Λίλη Πεζανού

Κοστούμια: Έρση Δρίνη

Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης

Χορογραφία: Κώστας Γεράρδος

Φωτισμοί: Αντρέας Μπέλλης

Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης

Πληροφορίες-Κρατήσεις:

Βασιλικό θέατρο: Τρίτη- Κυριακή: 9.30 π.μ. – 9.30 μ.μ. 
Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σύνθεση κειμένων: Κ. Χ Μύρης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας, Γρηγόρης Καραντινάκης


Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Ταμίλα Κουλίεβα, Μαρία Καραμήτρη, Δημήτρης Κολοβός, Λίνα Λαμπράκη, Σοφία Λάππου- Καλού, Γιάννης Μαλλούχος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Νίκος Ψαρράς, Κώστας Σαντάς, Βασίλης Σπυρόπουλος, Χρίστος Στυλιανού

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b