MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήρια και σεμινάρια νέων μέσων και τεχνολογιών στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών μαζί με τους συμμετέχοντες του Medea Electronique Koumaria Residency διοργανώνουν έναν κύκλο εργαστηριών και σεμιναρίων σχετικά με τα σύγχρονα νέα μέσα στην τέχνη και τον αυτοσχεδιασμό.

Monopoli Team

Με έμφαση στη θεματική προσέγγιση της γνώσης, το θέμα των εργαστηρίων και των σεμιναρίων, όπως και του residency, θα είναι η έννοια της ταυτότητας και πώς αυτή εκφράζεται. Τα εργαστήρια και τα σεμινάρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 8-18 ετών και σε γονείς και πραγματοποιούνται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (24-25/9) και το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (8-9/10).

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα έχουν άμεση επαφή όχι μόνο με την τελευταία τεχνολογία σε αντικείμενα όπως ο χορός, η ηλεκτρονική μουσική, η video art, το VJing, η φωτογραφία και το stop-motion animation, αλλά και προσωπική διδασκαλία από επαγγελματίες. Τα εργαστήρια θα ολοκληρωθούν με ένα συλλογικό έργο από τις διαφορετικές ομάδες, το οποίο θα παρουσιαστεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στις 9 Οκτωβρίου 2011.

 

Τα εργαστήρια διαρθρώνονται σε τέσσερις κύκλους:

 

Video και Video Mapping

Το video mapping είναι μια τεχνική στην οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να προβάλλουν δισδιάστατη εικόνα σε μια τρισδιάστατη επιφάνεια, δημιουργώντας έτσι οπτική ψευδαίσθηση. Οι έφηβοι θα εξοικειωθούν με software και διαφορετικές τεχνικές επεξεργασίας εικόνας. Χρησιμοποιώντας αντικείμενα από την καθημερινότητα, όπως κινητά τηλέφωνα με κάμερα, smartphones, iPads κ.ά., οι συμμετέχοντες στην πρώτη συνάντηση θα δημιουργήσουν εικόνες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν στη δεύτερη συνάντηση για την εφαρμογή του video mapping.

Οι συμμετέχοντες φέρνουν τα τηλέφωνά τους και ό,τι σχετικό εξοπλισμό έχουν, ενώ η Στέγη αναλαμβάνει να προμηθεύσει εξοπλισμό σε όσους δεν έχουν. Προηγούμενη γνώση video και video mapping δεν είναι απαραίτητη.

Ο κύκλος εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από τον video artist/VJ Νικόλα Παβόνε.

Ημερομηνίες: Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Οκτωβρίου (Ώρες: 10:30-12:30)

Απευθύνεται σε: Εφήβους 15-18 ετών

Απαραίτητη προϋπόθεση: Βασική γνώση υπολογιστών / Γλώσσα εργαστηρίου: Αγγλικά/Ελληνικά

Κόστος συμμετοχής: 60€ για τον κύκλο των τεσσάρων εργαστηρίων (υποχρεωτική συμμετοχή)

 

Μουσική

Οι νέοι δημιουργούν τις δικές τους μουσικές/ηχητικές κατασκευές χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα, όπως τάπερ, μαγνήτες, καλώδια, ταμπλέτες, κυκλώματα κ.λπ. Ταυτόχρονα, τους δίνεται η ευκαιρία να μάθουν να φτιάχνουν αλλά και να επεξεργάζονται ήχους με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ειδικού προγράμματος επεξεργασίας. Στην τελευταία συνάντηση, οι συμμετέχοντες φτιάχνουν μια «ορχήστρα» με τα παραπάνω μέσα, διευρύνοντας τα όρια της έννοιας «μουσική».

Ο κύκλος εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από τους συνθέτες ηλεκτροακουστικής μουσικής/εκπαιδευτικούς Τζων Ρίτσαρντς και Τιμ Γουώρντ.

Ημερομηνίες: Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Οκτωβρίου (Ώρες: 13:00-15:00)

Απευθύνεται σε: Εφήβους 13-18 ετών

Γλώσσα εργαστηρίου: Αγγλικά/Ελληνικά

Κόστος συμμετοχής: 60€ για τον κύκλο των τεσσάρων εργαστηρίων (υποχρεωτική συμμετοχή)


Stop-motion animation

Παιδιά και γονείς, χρησιμοποιώντας υλικά όπως πλαστελίνη και σιλικόνη, δημιουργούν ομαδικά τις δικές τους κούκλες/χαρακτήρες στην πρώτη συνάντηση. Στη δεύτερη συνάντηση, οι κούκλες ζωντανεύουν και γίνονται πρωταγωνιστές σε ιστορίες/ταινίες μικρού μήκους με βάση την τεχνική του stop-motion.

Ο κύκλος εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από την σκηνοθέτη/animator Κλεοπάτρα Κοραή.

Ημερομηνίες: Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Οκτωβρίου (Ώρες: 10:30-12:30)
Απευθύνεται σε: Γονείς και παιδιά 8-13 ετών
Κόστος συμμετοχής: 40€ το κάθε παιδί και 20 € ο καθένας από τους γονείς για το κύκλο των τεσσάρων εργαστηρίων (υποχρεωτική συμμετοχή)

Χορός

Στο εργαστήριο αυτό, μικρές κινήσεις μπορούν να μετασχηματιστούν σε συνολικά έργα έκφρασης, σε solo, duets, trios. Το πρώτο Σαββατοκύριακο οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις δυνατότητες του σώματός τους και την ικανότητά τους να λαμβάνουν κινητικές αποφάσεις, μέσα από μια σειρά αυτοσχεδιαστικών σωματικών ασκήσεων που θα βοηθήσουν στην απελευθέρωση της δημιουργικότητάς τους. Το δεύτερο Σαββατοκύριακο θα έρθουν σε πραγματική επαφή με εξωτερικούς παράγοντες: ένα άλλο σώμα σε κίνηση, μια μουσική ή κάποια εικόνα video.

Ο κύκλος εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από τους χορογράφους/χορευτές/καθηγητές χορού Ιωάννα Καμπυλαυκά και Σταύρο Αποστολάτο.

Απευθύνεται σε: Εφήβους 15-18 ετών
Ημερομηνίες: Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Οκτωβρίου (Ώρες: 13:00-15:00)
Κόστος συμμετοχής: 60€ για τον κύκλο των τεσσάρων εργαστηρίων (υποχρεωτική συμμετοχή)

 

 

Για την συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η συνεννόηση με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης. Η κράτηση θέσεων γίνεται με e-mail στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 213 0178034 (υπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα).

 

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

www.sgt.gr

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b