MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να μην χάσετε το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου

Αξιόλογες και ευχάριστες προτάσεις για όλα τα γούστα έχει να μας προσφέρει η ατζέντα για το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου. Τον τόνο δίνει και αυτό το τριήμερο η μουσική, με τις πολλές και ενδιαφέρουσες συναυλίες, από ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής και της διεθνούς μουσικής σκηνής. Παράλληλα, οι κωμωδίες του Θεάτρου, Κατσαρίδα και Ειρήνη του Αριστοφάνη, προσφέρουν ευκαιρίες για γέλιο και αναστοχασμό. Και μην ξεχνάμε: υπάρχει πάντα και ο κινηματογράφος.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

 
Συναυλίες

 
– Το Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού υποδέχεται την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή στο Κηποθέατρο Παπάγου, 20 χρόνια μετά από την τελευταία φορά που εμφανίστηκαν οι δυο τους στη σκηνή! Η αισθαντική ερμηνεύτρια και ο δεξιοτέχνης της τζαζ, «συνεργούν» σε ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα, με τραγούδια όπως το Somewhere over the Rainbow, Moonriver και Broken Bicycles να ακούγονται δίπλα στο Cry me a river, Nature boy και Someone to watch over me.

– “Ημέρα Θετικής Ενέργειας Amita Motion” στο Ο.Α.Κ.Α, στο Τείχος των Εθνών, παρέα με τους: GOIN’ THROUGH, PRO SINNERZ & ΚΟΜΗΣ Χ, ΝΕΒΜΑ, STAN & FOUREIRA, ΟΝΙRAMA & ΜΥΡΩΝΑ ΣΤΡΑΤΗ, STAVENTO & TAMTA, VEGAS, OTHERVIEW, MARK ANGELO & SHAYA, ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ DECIBELL. Παρουσιαστής θα είναι ο Θέμης Γεωργαντάς.

Θέατρο:

 
– Η παράσταση Κατσαρίδα, του Βασίλη Μαυρογεωργίου ανεβαίνει στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά. Το εξωφρενικό, ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου) που έχει ιδιαίτερη απήχηση και στο νεανικό κοινό, ξεκίνησε από το Θέατρο του Νέου Κόσμου στις αρχές του 2005 και μέχρι σήμερα έχει δώσει 583 παραστάσεις εντός και εκτός του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Παίζουν οι Θοδωρής Πετρόπουλος και Σεραφείμ Ράδης .

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Συναυλίες:

– Η Πάτρα είναι κοντά και όσοι χάσατε τις συναυλίες των Πυξ Λαξ στην Αθήνα, μπορείτε να πάτε μια βόλτα μέχρι την Αχαϊκή πρωτεύουσα για να τους δείτε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Επτά χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά στους χιλιάδες οπαδούς τους.

 
– Στο Μουσικό Προαύλιο Badminton η Ελεονώρα Ζουγανέλη θα μας τραγουδήσει κομμάτια του Αλέκου Σακελάριου. Τραγούδια σε μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Μιχάλη Σουγιούλ, Σταύρου Ξαρχάκου, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Μουζάκη, Γιάννη Σπανού, Τάκη Μωράκη και του Κώστα Καπνίση. Την Ελεονώρα Ζουγανέλη συνοδεύει το μουσικό σύνολο της Ορχήστρας Δωματίου Αθηνών.

Θέατρο:

– Μια από τις πιο αγαπημένες και εντυπωσιακά επίκαιρες κωμωδίες του Αριστοφάνη, η “Ειρήνη” , κλείνει την καλοκαιρινή της περιοδεία με δύο παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ο θίασος Θεατρική Διαδρομή συνεργάζεται φέτος με τον δημοφιλή ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος όχι μόνο ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης, αλλά υπογράφει και την σκηνοθεσία.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Συναυλίες
 
Η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συμπαραγωγή με τον Ο.Μ.Μ.Α., παρουσιάζει συναυλία στην στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, αλλά και μέσω ζωντανής μετάδοσης στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για ένα preview των έργων που θα παρουσιαστούν την νέα περίοδο στο Θέατρο Ολύμπια αλλά και στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μ.Μ.Α.

– Πρώτη φορά στην Αθήνα, ο Karuan θα εμφανιστεί live με την 5μελή μπάντα του, στο ανοιχτό θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Freestyle electronica με άρωμα Ανατολής!Ευρύτερα γνωστός από τις ραδιοφωνικές επιτυχίες “Chocolate Distance (Hypnotized)” και “Reflections of Poem” και ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, κουρδικής καταγωγής Αυστριακός μουσικός.

Σινεμά:

– Για φανατικούς του Δανού σκηνοθέτη Λαρς Φον Τρίερ και με την ευκαιρία της προβολής της νέας ταινίας του Μελαγχολία, έχουμε τώρα και την τρίωρη (ολοκληρωμένη) εκδοχή του Dogville, μιας ταινίας που συζητήθηκε όσο λίγες. Είναι αντί-ανθρωπισμός η ιδεολογία που βγάζει το Dogville; Νομιμοποιείται ο σκηνοθέτης να μιλάει για μια Αμερική που δεν γνωρίζει; Αυτά και άλλα πολλά ήταν τα ερωτήματα, που τέθηκαν μετά την προβολή της ταινίας, με πρωταγωνίστρια τη Νικόλ Κίντμαν. Ίσως η τρίωρη εκδοχή της ταινίας να δώσει περισσότερες απαντήσεις. Ή να γεννήσει ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

 
– Τα μικρά όνειρα της νιότης μου είναι μια νοσταλγική ταινία, του σκηνοθέτη Σαμ Γκαρμπάρσκι. Αξιοποιώντας ένα εύρημα που κινείται στα όρια του φανταστικού η ταινία δημιουργεί μια ατμόσφαιρα sixties, μιλώντας για τη νοσταλγία των παιδικών χρόνων με γλυκόπικρο ύφος.

Καλή διασκέδαση και καλό τριήμερο!

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b