MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Έρημος στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αισχυλείων παρουσιάζεται στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας το έργο του Κάρλο Μικελστέτερ «Έρημος» από το Θέατρο «Άττις» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Στην παράσταση, στο κέντρο του άδειου σκηνικού χώρου βρίσκεται ένας μόνο ηθοποιός, το σώμα του οποίου μεταμορφώνεται σε πολυρυθμική μηχανή που μάχεται με τις στοιχειώδεις δυνάμεις της φύσης, όπως αυτή της βαρύτητας. Στο βλέμμα του μια ανεξερεύνητη απόσταση, ο νους του χαμένος κάπου αλλού, απ’ όπου πηγάζουν άπιαστα οράματα, αποσπάσματα από ιστορίες, βίαιες βλασφημίες, εκφράσεις μιας φωνής, απελπισμένης και καθαρής, στην προσπάθειά της να φτιάξει το λαβύρινθο στον οποίο χάνεται σε μια περιπέτεια της σκέψης συνταρακτικής έντασης.

Διασκευή: Πάολο Μουζίο, Θεόδωρος Τερζόπουλος

Συμπαραγωγή: Θεάτρο Άττις, Teatro Stabile del Umbria, Teatro Brunello Cucinelli, Emilia Romagna Teatro

Κριτικές

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, ο ιδρυτής του Θεάτρου Άττις, και ο Πάολο Μουζίο έχουν προσδώσει με εξαιρετικό τρόπο θεατρική μορφή στο φιλοσοφικό και ποιητικό κείμενο του Κάρλο Μικελστέτερ, Έρημος. Ένταση, πάθος, υποδειγματική χρήση του χρόνου και η κραυγή Ελελεύ να βγαίνει από τα κείμενα του Ηράκλειτου για τη φωτιά.

Nico Garone, La Republica

Μέσα από την ερμηνευτική μέθοδο του Τερζόπουλου, ο Πάολο Μουζίο βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με το φιλοσοφικό κείμενο, χρησιμοποιώντας σαν όχημα τη σωματική του ενέργεια. […] Ακίνητος, με τα μάτια ορθάνοιχτα, αρθρώνει λέξεις, μεταφέρει οράματα και κινείται από την απελπισία στην εσωτερική έκρηξη.

Δημήτρης Τσατσούλης, Theater der Zeit, December 2007

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κάρλο Μικελστέτερ
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Τερζόπουλος


Παίζουν: Πάολο Μουζίο, Θεόδωρος Τερζόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b