MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Νύχτες Nova pars” για 5η χρονιά

Με θέμα “Κρίση… Υπάρχει διέξοδος;”, ο θεατρικός οργανισμός Altera pars διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ Νύχτες Nova pars, με την συμμετοχή ομάδων ή μεμονωμένων καλλιτεχνών, που έχουν εργαστεί πάνω σ’ ένα καλλιτεχνικό project, ή έχουν δουλειά σε εξέλιξη (work in progress) με άξονα το θέατρο, το χορό και τη μουσική.

Monopoli Team

Από 17 έως 27 Σεπτεμβρίου 2011, στον πολυχώρο τέχνης Altera Pars, θα φιλοξενηθούν 22 ομάδες και μεμονωμένοι δημιουργοί, παρουσιάζοντας θέατρο, χορό, χοροθέατρο, μιούζικαλ, performance, devised theatre, σκετς, εικαστικά (έκθεση εικονογράφισης και χειροποίητου κοσμήματος κ.α.), ενώ η 26η Σεπτεμβρίου θα είναι αφιερωμένη σε προβολή ταινιών μικρού μήκους, στο 1ο διαγωνισμό φεστιβάλ mμ.

 

Στόχοι του εγχειρήματος:

– Να δίνεται βήμα σε νέους δημιουργούς αλλά και καταξιωμένες ομάδες που στερούνται χώρου για να φέρουν στο φώς τα καλλιτεχνικά τους σχέδια.

– Να ενισχύεται η παρουσία τους στον χώρο του θεάματος.

– Να υπάρχει ουσιαστική ανταλλαγή καλλιτεχνικής αναζήτησης και δημιουργίας.

Με γνώμονα την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση, τα προηγούμενα χρόνια της διοργάνωσης του φεστιβάλ, πήραν μέρος περίπου 85 ομάδες και δημιουργοί, οι οποίοι παρουσίασαν τη δουλειά τους στον πολυχώρο Τέχνης Altera pars. Επαγγελματικές αλλά και ερασιτεχνικές ομάδες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, solo performers, εικαστικοί, επέδειξαν ευγενή άμιλλα και φαντασία και ξεκίνησαν την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.alterapars.gr

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b