MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να μην χάσετε το τριήμερο 15-17 Ιουλίου!

Σπουδαίες προτάσεις για έξοδο και ψυχαγωγία έχει το τριήμερο 15-17 Ιουλίου. Την τιμητική του έχει και πάλι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, που συνεχίζει να προσφέρει σπουδαίες προτάσεις για το θέατρο, το χορό και τη μουσική. Το σκηνικό εμπλουτίζουν συναυλίες και σινεφίλ προτάσεις.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 15 Ιουλίου:

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

– Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos θα εμφανισθούν live στo Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos δοκιμάζουν αυτό που έχουν προσωπική καλλιτεχνική ανάγκη. Για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή, δύο καλλιτέχνες που ήταν συγγενείς εξ’ αποστάσεως από πάντα.

– Ο πιανίστας-συνθέτης Γιώργος Βαρσαμάκης παρουσιάζει στο θέατρο Πέτρας μια μουσική παράσταση, βασισμένη σε μουσικά θέματα, από τα τρία δισκογραφικά του έργα καθώς και σε καινούργια, τα οποία συνθέτουν μια μουσική ιστορία γεμάτη μυστικά παραμύθια.

– Ο Kid Loco εμφανίζεται live στο six d.og.s. για ένα εξωτικό καλοκαιρινό πάρτι. Είναι παραγωγός και remixer ηλεκτρονικής μουσικής, πρωτεργάτης της νέας γαλλικής μουσικής επανάστασης μαζί με τους Air, Daft Punk, Cassius, Mojo κ.α.

 
ΘΕΑΤΡΟ:

– Η Άντζελα Μπρούσκου επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών και παρουσιάζει μία ιδιότυπη αφήγηση βασισμένη σε μία από τις σημαντικότερες τραγικές ηρωίδες, την Κλυταιμνήστραστην Πειραιώς 260. Μέσα από την performance «Κλυταιμνήστρα – Χώρος Ε΄» συνδιαλέγεται με το μύθο της ανυπότακτης και παθιασμένης συζύγου, μάνας κι ερωμένης, αλλά προσεγγίζει και τη σχέση της γυναίκας με τον πόλεμο, την εξουσία και την απώλεια.

Σάββατο 16 Ιουλίου

 
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

-Τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες από τα μιούζικαλ του πατέρα του είδους στην Ελλάδα Γιάννη Δαλιανίδη τραγουδούν οι Παναγιώτης Πετράκης και Νάντια Μπουλέ στο προαύλιο του Badminton. Ο Γιάννης Βογιατζής, η Τζένη Βάνου, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος είναι μερικοί από τους τραγουδιστές που ερμήνευσαν διαχρονικά τραγούδια σημαντικών δημιουργών όπως οι Μίμης Πλέσσας, Μανώλης Χιώτης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος κ.α.

-Ταχύρρυθμα μαθήματα ροκ μουσικής στην Τεχνόπολις στο Γκάζι. Την Ιστορία της ροκ σε τρεις μέρες– από τις 14 μέχρι τις 16 Ιουλίου- θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν διάφορα μουσικά σχήματα στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου του ‘Technopolis Music Lab’ που διοργανώνει η ‘Τεχνόπολις’.

 
ΘΕΑΤΡΟ:

– Οι Σκηνοβάτες του Σταμάτη Φασουλή στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.  Σε πρώτη παρουσίαση μια παράσταση που φτάνει μέχρι τις μέρες μας μέσα από τις αναλογίες του χθες και του σήμερα, που εναλλάσσει το γέλιο με το δάκρυ και κλείνει το μάτι στον σύγχρονο θεατή. Στο πρωτότυπο αυτό σκηνικό εγχείρημα του Σταμάτη Φασουλή, δίνει ζωή ένα εντυπωσιακό σύνολο ηθοποιών: Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου, Νίκος Κουρής, Τάνια Τρύπη, Ελένη Κοκκίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Ευαγγελία Μουμούρη, Θανάσης Αλευράς κ.α.

Κυριακή 17 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ:

– Η ποίηση και η ιστορία της ποιήτριας Κοραλίας Θεοτοκά εμπνέουν τη νέα, site specific παράσταση της ομάδας Χάπι Εντ και της Γεωργίας Μαυραγάνη που ονομάζεται η ταράτσα του αυτόχειρα“, η οποία παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Ερμηνεύει η Υβόννη Μαλτέζου.

ΧΟΡΟΣ:

– Η χοροθεατρική παράσταση Λίγο Ακόμα” ανεβαίνει από την περαματική σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στο κατώφλι ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, δεκατρείς άνθρωποι συναντιούνται σε ένα «δωμάτιο ευχών», προσπαθώντας να κερδίσουν λίγο χρόνο για τις επιθυμίες τους που δεν εκπληρώθηκαν ακόμα. Ομαδικά, αλλά και ατομικά ο καθένας, προσπαθούν να διεκδικήσουν εκ νέου, μέσω μίας νέας γλώσσας, το δικαίωμα στην εκπλήρωση των επιθυμιών τους.

ΣΙΝΕΜΑ:

Μια καλή κινηματογραφική επιλογή: Ο σκηνοθέτης Τζιμ Λόουτς (γιός του σπουδαίου Κεν Λόουτς), δημιούργησε την ταινία Πορτοκάλια στον ήλιο” δείχνοντας κοινωνική ευαισθησία αλλά όχι ιδιαίτερη έμπνευση. Το έργο στηρίζεται από καλές ερμηνείες αξιόλογων ηθοποιών όπως η Έμιλι Γουότσον και ο Χιούγκο Γουίβινγκ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b