MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Αόρατη Όλγα

Το Εθνικό Θέατρο, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Emergency Entrance που υλοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης Βρυσάκι ένα έργο του Γιάννη Τσίρου, από τις 10 έως τις 15 Μαΐου.

Monopoli Team

Η Αόρατη Όλγα είναι ένα work in progress με θέμα το trafficking βασισμένο σε πραγματικές μαρτυρίες και ντοκουμέντα.

Το πρόγραμμα Emergency Entrance είναι ένα διεθνές θεατρικό πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας, του Θεάτρου Γκαριμπάλντι της Ιταλίας, του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ Habima, του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας, του Ουγγρικού Θεάτρου της Κλουζ – Ρουμανία και του Schauspielhaus Graz της Αυστρίας. Επιδοτείται από το EU Culture Programme 2001-13, σε συνεργασία με την Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης. Ο Γιάννης Τσίρος ανέλαβε μετά από ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου την συγγραφή ενός έργου με θέμα «Ξένος στην πόλη» και ο Γιώργος Παλούμπης τη σκηνοθεσία της παράστασης στο πρώτο στάδιο του προγράμματος ενώ το δεύτερο στάδιο προβλέπει μια σειρά εργαστηρίων και ανταλλαγών με τα υπόλοιπα θέατρα. Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε στην Κλουζ τον Δεκέμβριο του 2010 ενώ η τελική παρουσίαση όλων των παραστάσεων θα γίνει σε Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Γκραζ της Αυστρίας στις 26-29 Ιανουαρίου 2012.

Από το έργο Αόρατη Όλγα:
(Κάτι σαν τα ψιλά των εφημερίδων.)
«Η 18χρονη Ο. Ν. από το Χάσκοβο της Βουλγαρίας, μετά από την εξαπάτηση και την καταναγκαστική εκπόρνευσή της για δυο χρόνια σε διάφορες πόλεις της ελληνικής επαρχίας, πουλήθηκε από τον Ρουμάνο προστάτη της για 4.500 ευρώ στον Έλληνα Α. Χ. Για να ξεχρεώσει το νέο προστάτη της, κρατήθηκε κλεισμένη για 14 μήνες σ’ ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, όπου δεχόταν καθημερινά 10-15 πελάτες. Όταν «εξόφλησε» το χρέος της, μεταπωλήθηκε στον Γ. Π., ιδιοκτήτη ενός μπαρ στην Πάτρα. Οι καταγγελίες της, μετά από τέσσερα χρόνια αναβολών, οδήγησαν τον Μαστροπό και τους εμπλεκόμενους στο δικαστήριο, όπου αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών. »

Σκηνικά – Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Τσίρος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης


Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b