MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Τέσσερις Σκύλοι και ένα Κόκαλο

Ένα κωμικό κουαρτέτο με θέμα τα “σκυλιά” της show biz, από τη θεατρική ομάδα ‘Οι Χρυσοθήρες’.

Monopoli Team

Το έργο του βραβευμένου με Όσκαρ αμερικανού θεατρικού συγγραφέα John Patrick Shanley, κάνει πρεμιέρα στις 20 Μαΐου στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 1993 στο Manhattan Theatre Club της Νέας Υόρκης (Off-Broadway), σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα, ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει για πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Φραγκιόγλου.

Η Μπρέντα, μια νέα ηθοποιός, φαινομενικά αθώα, έχει έρθει να συναντήσει τον Μπράνλεϊ, έναν ολοφάνερα προβληματισμένο, μεσήλικα παραγωγό, και συζητούν για την ταινία στην οποία συνεργάζονται. Η Μπρέντα έχει πολλά να κερδίσει ή να χάσει, καθώς αυτή η ταινία θα μπορούσε να εκτοξεύσει την καριέρα της στην κορυφή και να την κάνει σταρ. Αλλά η Κωλέτ, η άλλη ηθοποιός της ταινίας στέκεται εμπόδιο στα σχέδια της. Γι’αυτό, η Μπρέντα πρέπει να πείσει τον Μπράντλεϊ πως η ταινία κινδυνεύει εάν δεν γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές, μια από τις οποίες είναι να κοπεί και ο ρόλος της Κωλέτ. Ο Μπράντλεϊ, γνωρίζοντας πως η ταινία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον προϋπολογισμό, αφήνει να εννοηθεί πως θα λάβει σοβαρά υπόψη του τις προτάσεις της, μόνο αν εκείνη καταφέρει να πείσει τον μεγάλο σταρ – ετεροθαλή αδελφό της, να κάνει μια έκτακτη εμφάνιση στην ταινία, γεγονός που θα εξασφάλιζε την εμπορική επιτυχία του φιλμ.

Στο μεταξύ, η Κωλέτ έχει την δική της ατζέντα. Ξέρει πως δεν είναι πια τόσο νέα, και το ότι προέρχεται από το χώρο του θεάτρου δεν βοηθά καθόλου τη φήμη της. Προσπαθεί να πείσει τον Βίκτωρ, τον άπειρο σεναριογράφο, να αλλάξει την ταινία, ώστε να γίνει η ίδια η ηρωίδα, πράγμα που θα την καθιερώσει στον χώρο ως πρωταγωνίστρια. Διαφορετικά, θεωρεί ότι η πρώτη του ταινία θα καταδικαστεί να παίζεται σε κουλτουριάρικες αίθουσες ή, ακόμα χειρότερα, να βγει κατευθείαν σε βίντεο. Ο Βίκτωρ, ένας αφελής νέος σεναριογράφος από το Off-Off Broadway, δεν ξέρει πώς να χειριστεί τίποτα από όλα αυτά, και μόλις έχει πεθάνει και η μητέρα του. Έχει ανάγκη λοιπόν, να πενθήσει και να πιει μέχρι να αποχαυνωθεί, προτού κάνει οποιαδήποτε αλλαγή στο σενάριο. Ενώ οι δύο γυναίκες σκάβουν η μία το λάκο της άλλης, τι θα απογίνουν τελικά οι τέσσερις αυτοί σκύλοι; Και το κόκαλό τους, η ταινία;

Μετάφραση: Χριστίνα Παπαδάκη – Δημήτρης Φραγκιόγλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κέλλυ Βρεττού
Μουσική: Λάκης Χαλκιόπουλος
Χορογραφία / Επιμέλεια Κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Δρακόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Παχουνδάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: John Patrick Shanley
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φραγκιόγλου


Παίζουν: Χριστίνα Παπαδάκη, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Αντώνης Γκρίτσης, Γεωργία Μαυρογεώργη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b