MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1η Διεθνής Έκθεση Φωτογραφίας/ Ζωγραφικής με θέμα το Τάνγκο

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι φωτογράφοι Arndt Gockisch και Zerrin-Aydin Herwegh θα εκθέσουν έργα τους με θέμα το τάνγκο στις αίθουσες του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη στις 9-15 Μαΐου, στα πλαίσια της 1ης Διεθνής Έκθεσης Φωτογραφίας/ Ζωγραφικής με θέμα το Τάνγκο. Η 1η Διεθνής Έκθεση Φωτογραφίας/ Ζωγραφικής με θέμα το τάνγκο πραγματοποιείται στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ Tangogreece.

Monopoli Team

Την έκθεση αυτή θα πλαισιώσουν και έργα Ελλήνων φωτογράφων. Επίσης, ο ζωγράφος Carlos Dall`Asta δίνει στην έκθεση το δικό του διαφορετικό καλλιτεχνικό στίγμα με πίνακες εμπευσμένους από το χώρο του τάνγκο.

 

Για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην Αθήνα έργα με αποκλειστικό θέμα το Τάνγκο. Οι διακεκριμένοι φωτογράφοι Arndt Gockisch (Γερμανία) και ZerrinAydin Herwegh (Γερμανία) με συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις φωτογραφίας και φεστιβάλ τάνγκο, καταφέρνουν να αποθανατίσουν με τον φωτογραφικό τους φακό την κίνηση, το συναίσθημα, το πάθος και την έκσταση που βιώνει ο χορευτής τάνγκο. Καθένας από αυτούς δίνει τη δική του οπτική για το τάνγκο ως χορό, ως μέσο επικοινωνίας, ως τρόπο έκφρασης και ως κοινωνική εκδήλωση. Την έκθεση φωτογραφίας, θα εμπλουτίσουν οι πίνακες ζωγραφικής του Carlos Dall`Asta (Αργεντινή), ο οποίος αποδίδει με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική του πινελιά να τον ήχο, την κίνηση και το συναίσθημα την ώρα του χορού.

 

Ο Arndt Gockisch μένει στο Βούπερταλ της Γερμανίας. Η φωτογραφική του δουλειά, κατά την παρούσα περίοδο, είναι εστιασμένη στη μουσική του Τάνγκο , στο πάθος της καθώς και στις κινήσεις των σωμάτων. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις: «Ο ουρανός ανάμεσα στο Παρίσι και το Ράντεμπελ» (Ράντεμπελ, Γερμανία 2008), «Κάποιος θόρυβος του Τάνγκο» (Παρίσι 2008), «Μαύρο& Άσπρο με πολύχρωμο θόρυβο» (Πράγα 2009), «Η ομορφιά του θορύβου» (Βούπερταλ, Γερμανία 2009). Είναι επίσημος φωτογράφος διαφόρων φεστιβάλ τάνγκο σε πόλεις της κεντικής Ευρώπης όπως Βερολίνο, Πράγα, FITA-Παρίσι, Φράιμπουργκ, Βούπερταλ, Βρυξέλλες, Φλωρεντία, Όλντενμπουργκ, ΡοβίνΙ, Βιέννη, Δρέσδνη. Site: www.pixpoe.de


Η Zerrin Aydin-Herwegh μένει και εργάζεται στο Ντίζελντορφ της Γερμανίας. Κύρια εστίαση της τέχνης της είναι η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΣΚΗΝΗΣ. Το 2006 πήρε το δίπλωμά της στο Επικοινωνιακό Σχέδιο στο Ντίσελντορφ, Γερμανία. Το 1982 επέλεξε τη Γερμανία ως την χώρα κατοικίας της. Το 1981 πήρε δίπλωμα στη Γερμανική Γλώσσα και Λογοτεχνία και στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Γεννήθηκε στην Τουρκία. Site: www.zerrinaydin.de

 

Ο Carlos Dall`Asta γεννήθηκε στο Buenos Aires. Σπούδασε εικαστικά στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών M . Belgrano και απέκτησε μεταπτυχιακό με ειδίκευση στη ζωγραφική στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών. Έργα του υπάρχουν σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές στην Αργεντινή, την Σουηδία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ελλάδα. Για το έργο του έχει βραβευθεί με βραβεία όπως το βραβείο ”Talentos para la Vida” της εφημερίδας La Nacion και του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αργεντινής. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις, ενώ επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Από το 2005 ζει στην Αθήνα. Το τάνγκο αποτελεί πηγή έμπνευσής του για πολλά από τα έργα του.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.tangoingeece.com

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b