MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
20
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ασκητική – Salvatores Dei

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει από την Παρασκευή 29 Απριλίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το έργο του Ν. Καζαντζάκη, «Ασκητική – Salvatores Dei», σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου, με τη συνεργασία στη σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Η παράσταση ανεβαίνει στα πλαίσια αφιερώματος στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη με διεθνή ακτινοβολία, Νίκου Καζαντζάκη.

 

Η διασκευή του φιλοσοφικού έργου «Ασκητική» σε θεατρική μορφή επιχειρείται για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά και προσεγγίζεται με τις σύγχρονες και πρωτοποριακές κατακτήσεις της θεατρικής γλώσσας, στηρίζεται δε στον απόλυτο σεβασμό της ακεραιότητας του κειμένου.

 

Η παράσταση έχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί σε Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο, καθώς και σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α.  Για να μη χαθεί ο λόγος της ελληνικής γλώσσας, θα γίνει διαφορετική προσαρμογή  με αφήγηση στη γλώσσα της χώρας που θα φιλοξενηθεί.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη Πάνου Αγγελόπουλου:

Η «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» αποδεικνύεται ένα προφητικό έργο των καιρών μας, που μας παροτρύνει να σιωπήσουμε ώστε να αφήσουμε τον αληθινό εσωτερικό μας κόσμο να ακουστεί ενώ παράλληλα μάς εξοικειώνει με τις μεγάλες αγωνίες που μας οδηγούν στα λυτρωτικά συλλογικά οράματα.

Ο Γάλλος φιλόσοφος Αρνί Μπερξόν  «γλίτωσε» τον Καζαντζάκη –όπως ο ίδιος αναφέρει-  από μερικά άλυτα φιλοσοφικά ερωτήματα και  υιοθετεί τη θεωρεία ότι «μια ζωική ορμή», μια ανεξέλεγκτη σκοτεινή δύναμη δημιουργεί ουσιαστικά τον κόσμο και κινείται ανοδικά σε μια διαρκή προσπάθεια να εξυψώσει και να εξευγενίσει την ύλη και το πνεύμα.

Επίσης ο Καζαντζάκης επισημαίνει ότι η αληθινή απελευθέρωση του αμήχανου μοντέρνου ανθρώπου πρέπει να αναζητηθεί στην ανιδιοτέλεια και την ακατάπαυστη εσωτερική πάλη για να δώσει την δική του απάντηση στα αρχέγονα μυστήρια και ερωτήματα: «αληθινή ελευθερία σημαίνει: να παλεύεις χωρίς να καταδέχεσαι να ζητάς ανταμοιβή. Ν’ απομείνεις μόνος και ν’ αρχίσεις να πλάθεις εσύ, με μοναχά τη δύναμή σου, έναν κόσμο που να μην ντροπιάζει την καρδιά σου…».

 

Θεατρική προσαρμογή: Πάνος Αγγελόπουλος

Συνεργάτης σκηνοθέτις: Ανδρομάχη Μοντζολή

Σκηνικά- Κοστούμια: Μάιρα Βαζαίου

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Προετοιμασία κίνησης: Όλια Λυδάκη

Φωτισμοί: Γιώργος Πουλίδης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης
Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος


Παίζουν: Γιάννης Θωμάς (Ιππείς του Αριστοφάνη, Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλή), Θάλεια Αργυρίου (Τράφοι-Κασσάνδρα, Μήδεια), Δημήτρης Γρηγοριάδης, Σοφία Κομηνέα, Μαργαρίτα Νασιούλα, Μάρκος Πλευράκης

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Starman: Το σύμπαν του David Bowie συναντά τα παιδιά σε μια διαδραστική παράσταση στο Θέατρο Μαβίλη
ΘΕΑΤΡΟ
Σεσουάρ για δολοφόνους: Το πιο ύποπτο κομμωτήριο της Αθήνας ανοίγει ξανά στο Θέατρο Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Κάσσυ: Το βραβευμένο έργο του Ανδρέα Φλουράκη έρχεται στη ΦΙΑΤ
ΘΕΑΤΡΟ
Το Θαύμα: Η πολιτική αλληγορία του Giuseppe Massa επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
Αμερικανικός Βούβαλος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου για 2η χρονιά στο Θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
Δεκάξι: Η μαύρη κωμωδία του Γιάννη Κεντρωτά για 2η χρονιά στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Παραλλαγές Πάπιας, του David Mamet για 2η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Από Κάτω, της Ζέτης Φίτσιου για 2η χρονιά στο Θέατρο Auditorium
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται: Η διασκευή του Μάνου Καρατζογιάννη ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Μια Κανονική Μέρα: Σωτήρης Τσαφούλιας και Ευαγγελία Μουμούρη συναντιούνται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Αυτή η νύχτα μένει: Η μεγάλη επιτυχία του ΚΘΒΕ «κατεβαίνει» στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Γιοι και κόρες: Η παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας επιστρέφει ξανά από τον Γιάννη Καλαβριανό