MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“One love, one heart, let’s get together and feel alright”

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου, για την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

author-image Μάρη Τιγκαράκη
  • Όσοι έχετε δει το «Δωμάτιο του Γιου μου» (La stanza del Figlio) του Ιταλού Νάνι Μορέτι, θα γνωρίζετε πόσο ευαίσθητο είναι το θέμα που πραγματεύεται η συγκεκριμένη ταινία και πως η ενδεδειγμένη του προσέγγιση κάθε άλλο παρά φθηνοί μελοδραματισμοί είναι. Η Νικόλ Κιντμαν (υποψήφια για Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου) και Άαρον Εκχαρτ επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν την ύπαρξή τους μετά τον θάνατο του γιου τους στο Rabbit Hole, την ταινία του John Cameron Mitchell (Shortbus) που ξεχωρίζει για τις ερμηνείες της.
  • Η επίπονη πορεία του ανθρώπου να υποτάξει όλες τις αμαρτίες και τα πάθη του στο δρόμο της τελειοποιήσής του αποτελεί το θέμα της Θείας Κωμωδίας και είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής συνάντησης “Κακές Παρέες”, η χορευτική ομάδα “Κι όμως κινείται” παρουσιάζει ένα ταξίδι μίας ώρας με θέμα τον παράδεισο, σε μια μοναδική παράσταση βασισμένη στο τρίτο μέρος της Θείας Κωμωδίας.
  • Υπάρχουν σύμφωνα με τους επιστήμονες δύο είδη αυτού που βιώνουμε ως «εαυτός»: ο «εκτεταμένος» και ο “ελάχιστος” εαυτός, που δημιουργείται κάθε στιγμή από την αλληλεπίδρασή μας με το περιβάλλον. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο εκκεντρικός έντεχνος (ή «άτεχνος» κατά  δήλωση του ιδίου) μας παρουσιάζει τον «ελάχιστό του εαυτό», όπως τιτλοφορείται το νέο του ηχογράφημα στο Fuzz.
  • Ο Θάνος Ανεστόπουλος με τη γνωστή του λυρικότητα μας μεταφέρει με νότες, αλλά και χρώματα, στον συναισθηματικό, μελαγχολικό του κόσμο στο Gagarin 205.
  • “One good thing about music, when it hits you, you feel no pain”. Η μουσική και τα μηνύματα του ηγέτη της reggae, Bob Marley, ένωσαν και επηρέασαν ολόκληρο τον κόσμο, από λαούς του Τρίτου Κόσμου μέχρι τους Αβοριγίνες της Αυστραλίας που τιμούν τη μνήμη του κάθε χρόνο και τους Νεπαλέζους που τον θεωρούν ενσάρκωση του θεού Βίσνου. Φόρο τιμής στο Bob Marley αποτίουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος μεγάλα ονόματα της reggae σκηνής, όπως οι Little Roy Prince, Jahcoustix, Prince Malachi, Ras Daniel Ray, καθώς και εκλεκτοί καλεσμένοι.
  • Ο Νικήτας Κλιντ ( X- Ray)  επιστρέφει σε πιο σκληροπυρηνικά χιπχοπ μονοπάτια με τον Χρήστο Τσάμπουρα. Παρουσιάζουν το «Athens Zoo» σε μία βραδιά στην οποία θα φιλοξενηθεί η οργάνωση της Διεθνούς Αμνηστίας
  • Οι Μίκρο εγκαινιάζουν το φιλόδοξο Terra Nueva Project σε ξέφρενους ηλεκτρονικούς ρυθμούς.

Περισσότερα από Exodos
VIMA_WEB3b