MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Dennis Kelly στην Αθήνα

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, υποδέχεται τον Βρετανό θεατρικό συγγραφέα Dennis Kelly, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα από τις 9 ως τις 11 Φεβρουαρίου, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση των θεατρικών του έργων Ορφανά και DNA στην Ελλάδα.

Monopoli Team

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου και ανοιχτή συζήτηση. Ο Kelly θα συνομιλήσει με επαγγελματίες και ειδικούς από το χώρο του θεάτρου και της εκπαίδευσης, αλλά και με το κοινό.

 

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το πρωί, ο συγγραφέας θα παρακολουθήσει το DNA μαζί με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και ύστερα θα συζητήσει μαζί τους για το έργο του.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου

17:30 Συνέντευξη Τύπου

18:00 Ανοιχτή συζήτηση

Συντονισμός συζήτησης: Ιλειάνα Δημάδη, θεατρολόγος – κριτικός θεάτρου

Είσοδος ελεύθερη / Θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά

Ο Kelly θα υπογράψει το πρόγραμμα που περιέχει το έργο Ορφανά για τους θεατές που το επιθυμούν.

 

Ο συγγραφέας

Γεννημένος το 1970, ο Dennis Kelly ανήκει σε μια γενιά νέων δημιουργών που παρουσιάζουν έργα τολμηρά, προσεγγίζοντας σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα και καταστάσεις: το ρατσισμό, τη ξενοφοβία, τη βία, την εφηβική παραβατικότητα, την τρομοκρατία.

Ο Kelly έκανε το συγγραφικό του ντεμπούτο το 2003 σε ηλικία 33 ετών. Έκτοτε, καθιερώθηκε πολύ γρήγορα ως ένας από τους πιο ταλαντούχους και σημαντικούς συγγραφείς της νέας γενιάς, κερδίζοντας σειρά διακρίσεων και βραβείων, ενώ τα έργα του έχουν παρουσιαστεί στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές της Βρετανίας (NationalTheatre, RoyalShakespeareCompany, TraverseTheatre, YoungVic, DonmarWarehouse, BatterseaArtsCentre, ArcolaTheatreκ.α.).

Έργα του έχουν επίσης παρουσιαστεί στη Ρωσία, τις Η.Π.Α., τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ολλανδία, τη Σλοβακία, την Ιρλανδία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και αλλού.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b