MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Το κολιέ της Ελένης

Η παράσταση ανεβαίνει φέτος για δεύτερη χρονιά στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ, έχοντας μόλις επιστρέψει από το ταξίδι της στον Λίβανο, όπου παρουσιάστηκε στο θέατρο Al Madina με τη συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βηρυττό.

Monopoli Team

Γραμμένο το 2001 στη Βηρυττό και μεταφρασμένο ήδη στα γερμανικά, πορτογαλικά και αγγλικά, το έργο της γαλλόφωνης Καναδής συγγραφέως Carole Fréchette αντλεί τη θεματολογία του από την καθημερινότητα της Μέσης Ανατολής, αναδεικνύοντας την παγκόσμια ηθική και κοινωνική απαίτηση για ισότητα και ειρήνη.

Η Ελένη, μία γυναίκα από τη Δύση, που συμμετέχει σ΄ ένα συνέδριο σε μια ζεστή και χαοτική πόλη της Μέσης Ανατολής, χάνει ένα μικρό κολιέ με άσπρες πλαστικές πέρλες. Σε μία τρελή αναζήτηση, ψάχνει αυτό το εύθραυστο αντικείμενο στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Ο Ναμπίλ, ένας ταξιτζής, είναι ο οδηγός και προστάτης της σ΄ αυτή την ξέφρενη κούρσα.

Πρόκειται για μια ευαίσθητη διαδρομή γνώσης και συνειδητοποίησης μέσα από την οποία προβάλλεται η ανάγκη μετατόπισης από το ανώφελο «εγώ» στο δημιουργικό «εμείς», που τόσο απουσιάζει στην εποχή μας.

Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη, Συνεργάτης σκηνοθέτις: Αλκυώνη Βαλσάρη, Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα, Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Βίντεο τέχνη: Μαριάννα Στραπατσάκη, Μοντάζ – ειδικά εφφέ: Γιώργος Νικόπουλος

Όσοι από τους θεατές θα έρχονται με το ποδήλατό τους να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη παράσταση, θα πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο €16 αντί της κανονικής τιμής των €20. Μικρό πάρκινγκ ποδηλάτων έχει διαμορφωθεί για το λόγο αυτό στη φυλασσόμενη αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού, απ’ όπου οι θεατές θα προμηθεύονται το εκπτωτικό τους κουπόνι.

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων:

Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ», Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ, τηλ: 210-5298922 / 6937-604988 (καθημερινά εκτός Δευτέρας : 10.00-14.00 & 18.00-22.00)

ΤΡΕΝΟΘΕΑΤΡΟ, Μακρυγιάννη 5-7, Μετρό Ακρόπολη, τηλ/fax: 210-9243609 (Δε-Τε-Σα: 10.00-15.00, ΤρΠεΠα: 10.00-14.30, 17.30-21.00)

www.tickethour.com

Easypay Τράπεζας Πειραιώς & 210 8108228

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Carole Frechette
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη


Παίζουν: Τατιάνα Λύγαρη, Βαγγέλης Ρόκκος, Ανατολή Αθανασιάδου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b