MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Dr.Maybe Darling

Μια performance που συνδυάζει εικόνα, κίνηση, λόγο και τεχνολογία παρουσιάζεται από τις 16 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς.

Monopoli Team

Η «Dr.Maybe Darling» προετοιμάζει στο εργαστήριο της τη διάλεξη που πρόκειται να δώσει με θέμα το αίνιγμα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Καθώς εξελίσσεται η διάλεξη, η Dr.Darling έρχεται αντιμέτωπη με τις μη συγκλίνουσες επιστημονικές, και όχι μόνο, απόψεις. H ανάγκη της να κατανοήσει αναπάντητα ερωτήματα την οδηγεί σε ένα ταξίδι μέσα στον εγκέφαλο της. Χρησιμοποιεί τον εαυτό της για πείραμα ονομάζοντας τον Maybe.

 

To νέο έργο της Τζένης Αργυρίου είναι μία έρευνα που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στη Λισσαβόνα με αφορμή το πρόγραμμα ανταλλαγής καλλιτεχνών Pepinieres Europeennes pour Jeunes Artistes ΜAP XXL.

 

Μία λευκή τέντα / θόλος, που έχει τοποθετηθεί στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, γίνεται το εργαστήριο «BrainTrace Lab» της Dr.Darling. Το κοινό κατά την είσοδο του στον θόλο-εγκέφαλο θα καλείται να συμμετέχει προαιρετικά, στην έρευνα για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Στην παράσταση περιλαμβάνονται συνεντεύξεις των: Κούβελα Ηλία- Ομότιμου Καθηγητή Ιατρικής Σχολής, Μπαλτά Αριστείδη – Καθηγητή Φιλοσοφίας των Επιστημών, Τζαβάρα Θανάση –  Ψυχίατρου / Ψυχαναλητή.

Στην παράσταση της Κυριακής 24/10 θα είναι παρόντες όλοι οι καθηγητές και μετά τη λήξη της βραδινής παράστασης θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

 

Από τις 17 έως τις 31 Οκτωβρίου από τις  10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να επισκεφθεί δωρεάν το ‘Brain Trace Lab’ για δημιουργικό υλικό και πληροφορίες της παράστασης.

 

Εικόνα- Βίντεο: Σωτηρίου Λίλα, Πρωτότυπη μουσική και live processing: Πούλιος Γιώργος, Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Δεληδήμος Χρήστος, Μακαρούνη Δέσποινα, Φωτισμός: Μιχόπουλος Θόδωρος

 

Προπώληση εισιτηρίων:

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ. 2103453111

www.benaki.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τζένη Αργυρίου
Σκηνοθεσία: Τζένη Αργυρίου


Παίζουν: Τζένη Αργυρίου. Ερμηνευτικό Alter Ego: Σταυρούλα Σιάμου. Συμμετέχουν: Ανδρομάχη Βαρσάμη, Λορίνα Κατσιώτη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b