MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αφηγήσεις

Ιστορία των Μεταμορφώσεων

Από τις 6 Οκτωβρίου, η Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ), σε συνεργασία με το Δραματικό Θέατρο της Ρούλας Πατεράκη, παρουσιάζει το σπουδαίο μυθιστόρημα του Γιάννη Πάνου.

Monopoli Team

Η «Ιστορία των Μεταμορφώσεων» του Γιάννη Πάνου, ενός σπάνιου λογοτέχνη, συζύγου της Ρούλας Πατεράκη, είναι ένα έργο πέντε κεφαλαίων, τα οποία ενώ φαινομενικά αποτελούν ανεξάρτητους παραβολικούς τόπους, στην ουσία είναι εγγεγραμμένα σε ένα κοινό πολιτισμικό ιστό.

 

Ξεκινούν πάντα από ένα μυθικό ή ιστορικό πρόσωπο, το οποίο μέσα από αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις βιώνει τη δραματική περιπέτεια της θέωσης. Οι πέντε παραβολικοί τόποι: α) Ο Κόσμος, εισάγει μέσω του αφηγητή του την έννοια της ρευστότητας της Κοσμογονίας, β) ο Ντον Λορέντζο, μέσα από τους δρόμους του μυστικισμού περνάει στη μεταμόρφωση του θανάτου, γ) ο Φιλόσοφος, μέσα από την πολιτική περιπέτεια και τις φιλοσοφικές αντιφάσεις του Χριστιανισμού βιώνει την περιπέτεια της αίρεσης, δ) Ο Σκάλδος, όπου το ελληνικό πνεύμα μεταμορφώνεται και θριαμβεύει μέσα από τις Σκανδιναβικές Σάγες και ε) ο Μεσσίας, στον τελευταίο παραβολικό τόπο ένας ψευδομεσσίας προσπαθεί να υπερκεράσει την ανθρώπινη φύση του και να φτάσει τον Θεό.

 

Στην έναρξη των δύο κύκλων ο φιλόλογος Αριστοτέλης Σαΐνης θα προλογίσει το έργο του συγγραφέα Γιάννη Πάνου, ενώ πριν από κάθε παράσταση θα ακούγεται ηχογραφημένη η περίληψη των προηγούμενων κεφαλαίων του βιβλίου.

 

Εικαστικό περιβάλλον: Νίκος Αναγνωστόπουλος, Φωτιστική επιμέλεια: Νίκος Βλασόπουλος. Ο Διονύσης Μαλούχος στο πιάνο θα παρακολουθεί τη σκηνική δράση αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε κομμάτια του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, διαφορετικά σε κάθε παράσταση.

 

 

Το έργο θα παρουσιαστεί σε δύο κύκλους εννέα παραστάσεων, τις ακόλουθες Τετάρτες στις 18.00:

Α’ Κύκλος: Τετάρτη 6, 13, 20, 27 Οκτωβρίου, 3, 10, 24 Νοεμβρίου, 1 και 8 Δεκεμβρίου 2010.

Β’ Κύκλος: Τετάρτη 9, 16, 23 Φεβρουαρίου, 2, 9, 16, 23, 30 Μαρτίου, 6 Απριλίου 2011.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Πάνου


Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b