MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Προμηθέας Δεσμώτης στους Δελφούς

Το ρόλο του «Προμηθέα Δεσμώτη» ερμηνεύει στις 21 Αυγούστου στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς ο Μάριος Φραγκούλης.

Monopoli Team

Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Ιουλίου και αναβλήθηκε τελικά για λόγους υγείας δυο εκ των συντελεστών. Όσοι εκ των θεατών είχαν εκδώσει εισιτήρια για την παρασταση στις 18/7 μπορούν να κάνουν χρήση τους και στη νέα ημερομηνία.

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» συνδυάζει τον επίκαιρο λόγο του Αισχύλου με το Πνευματικό Εμβατήριο του Άγγελου Σικελιανού και την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη σε μια ενιαία ορατοριακή σύνθεση, με την αυθεντική και για πρώτη φορά ολοκληρωμένη μουσική του Κωνσταντίνου Ψάχου, του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και άγνωστα μουσικά μοτίβα της Εύας Σικελιανού.

Ο πρεσβευτής Ειρήνης και Πολιτισμού Μάριος Φραγκούλης ηγείται ενός σχήματος στο οποίο συμμετέχει πλήθος σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών. Οι μουσικές συνθέσεις του Ψάχου, του Θεοδωράκη και της Σικελιανού θα αποδοθούν σε μέλη από την χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων, όπως ακριβώς πριν 80 χρόνια στους Δελφούς.

Η Αντιγόνη Βαλάκου θα ανοίξει με τη φωνή της την εκδήλωση με στίχους από την Θεογονία του Ησιόδου, ο Αποστόλης Τότσικας θα κλείσει την εκδήλωση αποδίδοντας αποσπάσματα από την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ η διεθνούς φήμης σοπράνο Τζένη Δριβάλα θα αποδώσει τα άγνωστα μέχρι σήμερα μέλη της Εύας Σικελιανού γραμμένα για τον Προμηθέα Λυόμενο.

Ο Μάριος Φραγκούλης σε έναν ρόλο διαχρονικού Προμηθέα θα αναμετρηθεί ταυτόχρονα με τον λόγο του Αισχύλου στη μετάφραση του Γιάννη Γρυπάρη, καθώς και σε αποσπάσματα από το Πνευματικό Eμβατήριο του Μίκη Θεοδωράκη.

Τους ρόλους στο έργο θα ερμηνεύσουν η Άννα Κουτσαφτίκη -Ιώ, η Χριστιάννα Ματζουράνη-Κορυφαία, ο Άρης Παπαδημητρίου-Ερμής και άλλοι νέοι ηθοποιοί και τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Περρής.

Η παράσταση αποτελεί πρωτοβουλία της Εταιρίας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με αφορμή τη διπλή επέτειο των Δελφικών Εορτών του 1930, αλλά και με αφορμή τα 10 χρόνια από την πρώτη συμφωνία Ελληνοτουρκικής φιλίας το καλοκαίρι του 2000 στην Έφεσο μεταξύ του τότε Υπ. Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου και του Ερντογάν.

Την ευθύνη της παράστασης έχει ο Ηλίας Μαλανδρής.

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Καραμάνος, Σκηνογραφική σύνθεση: Vangie Burbidge, Χορογραφία: Βάσια Αγγελίδου.

Προπώληση:

Εκδοτήριο της Υπηρεσίας Εισιτηρίων (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου)

Online και τηλεφωνική αγορά: Ticket Services – τηλ. 210 7234567

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αισχύλος



Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Resital Dostoevsky – Πόσο κοντά είναι ο παράδεισος με την κόλαση; στον Χώρο Τεχνών Κ4
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Πέρσες του Αισχύλου για έναν ηθοποιό, στο Θέατρο Φούρνος
ΘΕΑΤΡΟ
Αιαυτός, του Δημητρη Δημητριάδη για 2ο χρόνο στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Νίκος Ξυλούρης: Ο Αρχάγγελος της Κρήτης "ζωντανεύει" στο Θέατρο ΄Ηβη
Θεατρικά Νέα
Θέλω να δω τον Πάπα!: Η θρυλική οπερέτα επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής
ΘΕΑΤΡΟ
Ξημερώνει χωρίς…, της Χριστίνας Μούζη στο Θέατρο της Ημέρας
ΘΕΑΤΡΟ
Ήμερη – Η ανατομία μιας πτώσης, του Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Θησείον
ΘΕΑΤΡΟ
Ο τέλειος φόνος: Το διάσημο αστυνομικό θρίλερ ανεβαίνει στο Θέατρο Eliart
Θεατρικά Νέα
Tick, Tick… Boom!: To εκρηκτικό ροκ μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ
ΘΕΑΤΡΟ
Offelia, των Αλέξανδρου Μούστα και Γρηγόρη Κανδαράκη στο Θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
In Motion – Ένα άγαλμα που το ’σκασε: Η in situ παιδική παράσταση της Δανάης Μέγα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131