MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έκθεση «Ξενιτεμός, Μετανάστευση, Γυρισμός» στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Πάρτε και εσείς μέρος, δανείζοντας στην έκθεση το δικό σας ενθύμιο!   Το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας ετοιμάζει για το φθινόπωρο ένα μεγάλο αφιέρωμα με εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις, με θέμα τη μετανάστευση, τον ξενιτεμό και τον γυρισμό. Αφορμή είναι η συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την υπογραφή του ελληνογερμανικού Συμφώνου Προσέλκυσης Εργατών.

Monopoli Team

Ειδικά για την έκθεση, που θα εγκαινιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου, το Ινστιτούτο ζητεί την πολύτιμη συμμετοχή των πολιτών, ζητώντας τους αντικείμενα, φωτογραφίες, έγγραφα κ.ά., που οι Έλληνες μετανάστες φύλαξαν μετά την επιστροφή τους στην (πρώτη τους) πατρίδα.

 

Τα αντικείμενα μπορεί να είναι αναμνηστικά, καρτ-ποστάλ ή επίσημα έγγραφα, φωτογραφίες της καθημερινής ζωής τους στη Γερμανία (με θέμα την κατοικία, την εργασία, το αυτοκίνητο, τις μετακινήσεις, την οικογένεια, τις διακοπές, το τοπίο), παλιές ταυτότητες και συμβόλαια ή χρηστικά αντικείμενα από τα χρόνια που πέρασαν στη Γερμανία. Βίντεο ή φιλμ σε μορφή «super 8» είναι επίσης ευπρόσδεκτα.

Εάν υπήρξατε μετανάστης στη Γερμανία ή γνωρίζετε ανθρώπους από τον κύκλο των φίλων ή συγγενών σας, που υπήρξαν μετανάστες στη Γερμανία, επικοινωνήστε με το Ινστιτούτο Γκαίτε έως τις 10 Αυγούστου 2010, για να συνεισφέρετε στα εκθέματα με τα δικά σας ενθύμια!

 

Πληροφορίες στο τηλ. 6981112040 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b