MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Tips, για έξυπνο πακετάρισμα από… επαγγελματίες ταξιδιώτες!

Τώρα, που σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρίες χρεώνουν για τις αποσκευές, οι ταξιδιώτες πρέπει να κινητοποιηθούν και να πακετάρουν τα πράγματα τους όσο πιο αποδοτικά-οικονομικά μπορούν.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Και ποιος ξέρει να πακετάρει καλυτέρα από τους επαγγελματίες αεροσυνοδούς και τους πιλότους; Υποθέτω κανείς.

Σε δημοσίευμα των New York Times, επαγγελματίες από διάφορες αεροπορικές εταιρίες προτείνουν, πώς να περικόπτετε τα πράγματα που επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας στα απολύτως απαραίτητα, και ταυτόχρονα, να μην σας λείπει τίποτα όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Για να το επιτύχετε αυτό, αρκεί να σκεφτείτε στρατηγικά και πρακτικά. Δηλαδή που πάτε και τι θα κάνετε εκεί. Και αφού τα εμπεδώσετε, τότε θα σας οδηγήσουν από μόνα τους στο τι θα πρέπει να πάρετε μαζί σας.

 

Το ίδιο μου πρότεινε και μια φίλη μου, που εργάζεται ως συνοδός καμπίνας σε μια αεροπορική εταιρία. Η οποία μου είπε χαρακτηριστικά: «προσπαθώ να πακετάρω ό,τι μου είναι απαραίτητο για να επιβιώσω εκεί που πηγαίνω. Η δυνατότητα να πλένω τα πουκάμισα και τα εσώρουχα μου, είναι απαραίτητη σε μένα, ετσι παίρνω και λίγο απορρυπαντικό πλυσίματος μαζί μου, αλλά επειδή φτάνω στον προορισμό μου πριν ανοίξουν τα αεροδρόμια, παίρνω και μερικά σάντουιτς μαζί μου».

 

Και συνέχισε εξηγώντας μου, «Δεν χάνω το χρόνο μου πριν την επιβίβαση για να αναζητώ κάτι να φάω, για αυτό παίρνω μαζί μου φρούτα, που τρώγονται εύκολα. Οι περισσότεροι συνάδελφοι μου και αρκετοί πιλότοι κάνουν το ίδιο».

 

Προσωπικά, πάντα έπαιρνα μερικά σάντουιτς μαζί μου. Αν και τα περισσότερα ταξίδια που έκανα ηταν επαγγελματικά, ωστόσο, πάντα είχα φροντίσει εκτός από τα σάντουιτς να έχω μαζί μου κάποιο βιβλίο και απαραίτητα το laptop μου. Για να φτιάξετε χώρο για τα νέα, αλλά απαραίτητα  αξεσουάρ, όπως είναι τα διάφορα gadgets, φωτογραφικές μηχανές κλπ. αντί να διπλώστε τα ρούχα σας κάντε τα ρολό, με τον τρόπο αυτό εξοικονομείτε χώρο. Τον τρόπο (δηλαδή το ρολο-δίπλωμα των ρούχων), μου τον είχε υποδείξει στο παρελθόν ένας φίλος μου πιλότος της Ολυμπιακής. Τον οποίο καθιέρωσα, και έπεισα όλους τους συναδέλφους μου  να πακετάρουν με αυτό τον τρόπο.

Μάλιστα, αν μπείτε στο www. Skyroll.com , θα βρείτε αρκετά μοντέλα και μεγέθη βαλιτσών ειδικών για ρολοπακετάρισμα.

 

Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο, είναι να βάζετε τα ρούχα σας σε χρωματικούς συνδυασμούς προτιμώντας τα σκούρα τα οποία, δεν δείχνουν τα ενδεχόμενα λερώματα, αλλά και δεν τσαλακώνουν όσο εύκολα τσαλακώνουν τα ανοιχτόχρωμα ρούχα.

 

Bon Voyage!

Πάνος Τsαγκαράκης
[email protected]

 

Bon Voyage!

Πάνος Τσαγκαράκης
[email protected]

 

 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b