MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ecolife: H οικολογία στο προσκήνιο στην Τεχνόπολη 27 – 30 Μαΐου

Για έκτη συνεχή χρονιά, η Ecolife, η μόνη Γενική Έκθεση Οικολογικών και Βιολογικών προϊόντων δίνει δυναμικό παρόν στο χώρο της Οικολογίας και των Επιχειρήσεων.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Από τις 27 έως τις 30 Μαΐου 2010 φορείς και επιχειρήσεις από όλη τη χώρα εκθέτουν στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, προϊόντα και υπηρεσίες με ποιοτικά χαρακτηριστικά φιλικά προς το περιβάλλον, με  πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας Print All.

Καλύπτοντας ένα τεράστιο φάσμα δραστηριοτήτων όπως δόμηση, ενέργεια, αυτοκίνηση, προϊόντα διατροφής και υγείας, εναλλακτικές θεραπείες και υπηρεσίες γενικού ενδιαφέροντος η Ecolife περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της σειρά δραστηριοτήτων:


Ειδική κατασκευή πράσινου σπιτιού σε φυσικό μέγεθος. Θα δώσει στους επισκέπτες τη δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας, αφού θα μπορούν να ενημερωθούν, να δουν κατασκευαστικές λεπτομέρειες, να γνωρίσουν υλικά, να συζητήσουν με ειδικούς τα πλεονεκτήματα της Οικολογικής Δόμησης.

 

Eco Driving Workshop. Ειδικά εξοπλισμένο φορτηγό με προσομοιωτές, της εταιρείας Ζωγράφος – Proficient Driving Institute, θα εγκατασταθεί στο χώρο της έκθεσης μέσα στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την οδηγητική τους συμπεριφορά, και να μάθουν το οικολογικό τους αποτύπωμα.

 

Ειδικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά με στόχο την εξοικείωση τους με τα θέματα περιβάλλοντος μέσα από αφηγήσεις, δράσεις, εργαστήρια, θεατρικά και μουσικά δρώμενα σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Παιδιού «Χρυσομηλιά».

 

Ομιλίες που αφορούν εναλλακτικές θεραπείες, βιολογικά τρόφιμα, οικολογικά ρούχα, ανακύκλωση υλικών.

 Τα εικαστικά εργαστήρια Δήμων από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν έργα τους με θέμα το «Οικολογικό Σπίτι» και πως το αντιλαμβάνονται τα παιδιά.

Παρουσίαση δράσεων Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων.

 

Η 6η έκθεση Ecolife πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Αθηναίων.

Η 6η έκθεση Ecolife έχει τη χορηγική υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b