MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Νοιάζομαι για την Υγεία μου», πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της Coca-Cola Τρία Έψιλον

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα Κοινωνικής της Υπευθυνότητας, σχεδίασε και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας φροντίδας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για την Υγεία μου» έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη ενημέρωσης και θωράκισης της υγείας, ιδιαιτέρως των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας, όπου η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι δύσκολη και η ενημέρωση περιορισμένη.

 

Στo πλαίσιo του προγράμματος, η Coca-Cola Τρία Έψιλον με τον Ερυθρό Σταυρό θα επισκεφθούν συνολικά 11 Νομούς της Βορείου Ελλάδος, όπως ο Έβρος, η Ροδόπη, η Ξάνθη, το Κιλκίς, η Καστοριά, η Πέλλα, η Κοζάνη, η Δράμα, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Φλώρινα καθώς και 5 απομακρυσμένα νησιά των Δωδεκανήσων.

 

Με βασικό κοινό τους μαθητές δημοτικών σχολείων, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και δευτερογενώς το ευρύ κοινό, το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για την Υγεία μου» φιλοδοξεί να προάγει την έννοια της πρόληψης και την σημασία της για την Υγεία όλων μας.

 

Οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος είναι η Προληπτική Ιατρική, η Αγωγή Υγείας, τα Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων. Ειδικότερα το πρόγραμμα στοχεύει να βοηθήσει στην διαμόρφωση και υιοθέτηση υγιών προτύπων συμπεριφοράς, να συμβάλλει στην διάγνωση νοσημάτων σε αρχικό στάδιο και να εκπαιδεύσει στην παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο μέχρι να δεχτούν ιατρική βοήθεια,

 

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω βασικές δράσεις:

 

Α. Προληπτικές Εξετάσεις Υγείας

Μία ομάδα επιστημόνων, που αποτελείται από Παιδίατρο, Οδοντίατρο και Νοσηλευτή- Επισκέπτη Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα επισκεφτεί τα παιδία σε σχολείο απομακρυσμένων περιοχών της Ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας με στόχο να τους παρέχει παιδιατρική, οδοντιατρική και οφθαλμολογική εξέταση.

 

Παράλληλα μία ομάδα έμπειρων γιατρών, που αποτελείται από Παθολόγο, Καρδιολόγο και  Νοσηλευτή- Επισκέπτη Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την κινητή μονάδα Υγείας του προγράμματος, θα επισκεφτεί απομακρυσμένα χωρία της Ηπειρωτικής Ελλάδας, προκειμένου να παρέχει στους κατοίκους προληπτικές εξετάσεις και να τους ενημερώσει για την σπουδαιότητα της πρόληψης και του ισορροπημένου τρόπου ζωής

 

Β. Αγωγή Υγείας

Ένα επιστημονικό κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που αποτελείται από 2 Νοσηλευτές- Επισκέπτες Υγείας, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς και δασκάλους με στόχο τη διαμόρφωση και υιοθέτηση υγιών προτύπων συμπεριφοράς τα οποία προστατεύουν και προάγουν την πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών.

Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει:

Ενίσχυση της υγιεινής διαβίωσης (ισορροπημένος τρόπος ζωής: σωστή διατροφή, φυσική άσκηση),

Ενημέρωση για τις Πρώτες Βοήθειες και την Πρόληψη Ατυχημάτων στο χώρο του σπιτιού και του σχολείου.

Ενημέρωση για την σπουδαιότητα των προληπτικών εξετάσεων υγείας

 

Γ. Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων:

 

Ομάδες έμπειρων και άρτια εκπαιδευμένων νοσηλευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα εκπαιδεύσουν μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και θα τους ενημερώσει για την Πρόληψη Ατυχημάτων στο χώρο του σχολείου και του σπιτιού.

 

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b