MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βράβευση των κοινωνικά υπεύθυνων εταιρειών!

Τα βραβεία CR Index πραγματοποιηθήκαν για δεύτερη φορά και σ’ αυτά διακρίθηκαν 12 εταιρίες για τις επιδόσεις τους στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης , ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους στην Ελληνική Επιχειρηματική Κοινότητα παρουσία υπουργών και πολικών εκπροσώπων.

Monopoli Team

Μέσω του CR Index, του πρώτου εθνικού δείκτη εταιρικής ευθύνης, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες- αξιολογητές επιθεώρησαν με βάση τα διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης και την επίδρασή τους στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στην αγορά και στους εργαζομένους. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς για πρώτη φορά εταιρείες βραβεύτηκαν με τη διάκριση Gold ενώ παράλληλα δόθηκαν έπαινοι για τις τέσσερις βασικές κατηγορίες ΕΚΕ.

Σύμφωνα με το δείκτη, υπάρχουν τέσσερα επίπεδα διάκρισης των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων ενός οργανισμού: Platinum, Gold, Silver και Bronze. Στην Ελλάδα φέτος διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν οι ακόλουθες εταιρίες:

  • στην κατηγορία Gold: η Τράπεζα Πειραιώς και η Coca- Cola Τρία Έψιλον.
  • στην κατηγορία Silver: η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΟΤΕ, η Diageo Hellas, η Johnson&Johnson Hellas και η Piscines Ideales
  • στην κατηγορία Bronze: η Γένεσις Φάρμα, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου), η Κωτσόβολος/ DSGI SOUTH-EAST EUROPE, ο ΟΠΑΠ και η Alpha Bank

Έπαινοι δόθηκαν για τις εξαιρετικές επιδόσεις στον καθένα από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες της εταιρικής ευθύνης:

  • Για την αγορά στη Diageo Hellas
  • Για το εργασιακό περιβάλλον στη Johnson&Johnson Hellas
  • Για την κοινωνία στην Τράπεζα Πειραιώς
  • Για το περιβάλλον στη Coca- Cola Τρία Έψιλον

Τη βράβευση των εταιρειών τίμησαν με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία απονομής των βραβείων οι κύριοι Γιάννης Μανιάτης, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Τομέαρχης Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Αριστείδης Μπελλές, Πρόεδρος Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος ΕΕΔΕ, Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος ΣΔΕ και η κα Μπέττυ Τσακαρέστου, μέλος ΔΣ του Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

 

 

 

 

 

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b