MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Subaru Legacy 2.0: Κρύβει τα ταλέντα του

Μπορεί η εμφάνιση του να μην είναι η πιο σπορτίφ και θελκτική, ωστόσο μόλις καθίσετε στο κάθισμα και κάνετε την πρώτη βόλτα, θα αναγνωρίσετε αμέσως τον πολύπλευρο χαρακτήρα του και θα ενθουσιαστείτε με τις αμέτρητες ικανότητες του.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το Legacy ίσως είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα αυτοκίνητα και σε αυτό, πολλά οφείλονται στην ίδια την Subaru. Οι Ιάπωνες αδικούν το αυτοκίνητο, καθώς αν είχαν δώσει περισσότερο προσοχή στην εξωτερική του εμφάνιση, πιθανότατα αυτή την στιγμή να μπορούσε πιο εύκολα να ανταγωνιστεί τα ευρωπαϊκά μοντέλα στην κατηγορία των μεγάλων αυτοκινήτων.

 

Από την άλλη, ο εσωτερικός διάκοσμος σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Το περιβάλλον της καμπίνας είναι πολυτελές και η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Ο οδηγός θα εντυπωσιαστεί με την θέση οδήγησης, όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες με την άνεση των καθισμάτων και τους χώρους. Θήκες για μικρά και μεγάλα αντικείμενα υπάρχουν σε κάθε σημείο, η εργονομία βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα και ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης από την βασική κιόλας έκδοση, περιλαμβάνοντας ESP, έξι αερόσακους, ηλεκτρονικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, cruise control, ηλεκτρικά καθίσματα, προβολείς ομίχλης και πολλά ακόμα.

 

Η μόνη παραφωνία έρχεται από το κουμπί για το πορτμπαγκάζ, το οποίο βρίσκεται πάνω από το αριστερό γόνατο του οδηγού και έχει κατά ένα παράξενο λόγο την λέξη Hold πάνω του. Αυτό μπορεί να μπερδέψει οποιονδήποτε και να ψάχνει για ώρα να βρει από πού ανοίγει το πορτμπαγκάζ, το οποίο, έχει τόσο βάθος που μπορεί να χωρέσει με απίστευτη άνεση ακόμα και τις αποσκευές πέντε ανθρώπων, χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Στο δρόμο εντυπωσιάζει με τον τρόπο που κινείται. Εξαιρετική ποιότητα κύλισης, υψηλό επίπεδο άνεσης και οδική συμπεριφοράς. Σε ανοικτό δρόμο, ακόμα και με πλήρη φορτίο κινείται ιδανικά, οι αεροδυναμικοί θόρυβοι είναι ελάχιστοι, η ανάρτηση δε, απορροφά αποτελεσματικά κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος. Το γρήγορο και άμεσο τιμόνι συνδυάζεται ιδανικά με την μόνιμη τετρακίνηση, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να περνά από παρατεταμένες καμπές με τέρμα γκάζι και την ίδια στιγμή οι υπόλοποι επιβάτες να νιώθουν μια αίσθηση ασφάλειας. Η συμμετρική τετρακίνηση που χαρακτηρίζει όλα τα Subaru σε συνδυασμό με την αυξημένη απόδοση του κινητήρα επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση του αυτοκινήτου σε ρυθμούς που φαντάζουν οριακοί. Το ποσοστό της ροπής ανά άξονα κατανέμεται αυτόματα μέσω ενός κεντρικού διαφορικού (από 60/40 σε 50/50 για τον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα) διατηρώντας στις περισσότερες των περιπτώσεων ουδέτερη οδική συμπεριφορά.

 

Ο δίλιτρος μπόξερ κινητήρας δεν ξεχωρίζει τόσο για τη δύναμή του (150 ίπποι), όσο για την ελαστικότητα και τη γραμμική λειτουργία του. Το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, έχει μακριά κλιμάκωση και δεν ευνοεί τις γρήγορες επιταχύνσεις στις χαμηλές στροφές, κρατά όμως σε χαμηλά επίπεδα την κατανάλωση καυσίμου. Στις μέρες που είχαμε στα χέρια μας το Legacy και μετά από 600 περίπου χιλιόμετρα, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στην εθνική οδό μετρήσαμε 9 λίτρα/100 χλμ, κατανάλωση λογική, αν αναλογιστούμε και το βάρος του αυτοκίνητου.

 

Συμπερασματικά, το Legacy είναι ένα σεντάν με πολυτελή χαρακτήρα, πολύ καλούς χώρους και υψηλά επίπεδα άνεσης, που δεν υπολείπεται σε ποιότητα και αξιοπιστία. Δεν διεκδικεί δάφνες σε ότι αφορά την εμφάνιση του, όντας πιο συντηρητικό και αμερικανο-αναθρεμμένο. Σε ταξίδια ενθουσιάζει με την ποιότητα κύλισης και την άνεση που προσφέρει στους επιβάτες, με την τετρακίνηση να εξασφαλίζει την μέγιστη ασφάλεια το χειμώνα στους παγωμένους δρόμους και το καλοκαίρι στα γλιστερά κομμάτια.

 

Μας άρεσε: Χώροι, εξοπλισμός, ποιότητα κύλισης, οδική συμπεριφορά, άνεση, κατανάλωση

Δεν μας άρεσε:Συντηρητική εμφάνιση, ισχύς κινητήρα

 

Subaru Legacy 2.0R

0-100 χλμ./ώρα: 9,5΄΄

Τελική ταχύτητα: 210 χλμ./ώρα

Τιμή: από 31.900 ευρώ


Εγγυήσεις

μηχανικά μέρη: 3 χρόνια

χρώμα: 3 χρόνια

σκουριά: 12 χρόνια

οδική βοήθεια: 1 χρόνος


Κείμενο: Λουκάς Παπαλάμπρος

Φωτογραφία: Παντελής Τζερτζεβέλης

 

Περισσότερα από Προορισμοί